جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۶ تیر ۹۷
ساعت انتشار : ۱۱:۳۸ ب.ظ
چاپ مطلب
 رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ماسال:

در اجرای طرح‌های آبخیرداری کشور انقلابی ایجاد می‌شود / شرکت جنگل شفارود نباید مشکل مالی داشته باشد!

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ما اراضی جلگه‌ای را به شرکت جنگل شفارود داده‌ایم و امروز من نمی‌پذیرم که این شرکت پول پرداخت حقوق کارگران را ندارد.

به گزارش ماسال نیوز؛ خلیل آقایی ظهر امروز در جلسه شورای اداری شهرستان ماسال که با حضور محمود شکری نماینده مردم تالش؛ رضوانشهر و ماسال و حجت شعبان پور معاون عمرانی استاندار گیلان و فرمانداران سه شهرستان ماسال، رضوانشهر و تالش در سالن جلسات فرمانداری شهرستان ماسال برگزار شد اظهار داشت: ­­­­­­ منابع ملی انفال است و سازمان جنگل‌ها و مراتع نماینده دولت است و علما می‌گویند انفال برای امام زمان است و نمایندگی ایشان را جمهوری اسلامی دارد. یعنی انفال مال جهاد کشاورزی نیست بلکه برای مردم و حق‌الناس است و به احد خاصی اختصاص ندارد.

وی افزود: وظیفه اصلی سازمان جنگل‌ها حفاظت از عرصه‌های ملی است و ما باید از این انفال در برابر تخریب و یا از بین بردن و تجاوز حفاظت کنیم.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ما برای ساخت منزل مسکونی حق واگذاری زمین به احدالناسی نداریم یعنی حق نداریم به کسی زمین بدهیم تا خانه بسازد. هر کس هم این کار را انجام دهد باید با او مقابله کرد.

آقایی ادامه داد: خانه باید در روستا یا شهر ساخته شود. زمین مربوط به شهری در قالب طرح جامع شهری که در عضو شورای عالی شهرسازی اختصاص می‌دهند. هر چه که در این شورا تصویب شود در اختیار راه و شهرسازی قرار می‌دهم و متولی آن زمانی که واگذار می‌شود وزارت راه و شهرسازی است. البته جنگل همچنان جنگل می‌ماند. اگر شهری در حومه جنگل قرار گیرد و بخشی از جنگل در داخل شهر بماند حق دخل و تصرف در جنگل را هیچ‌کس ندارد. این جنگل جزو وجود شهر است. مثل پارک چیتگر در تهران. ما به عنوان سازمان جنگل مالک این پارک هستیم ولی در اختیار شهرداری‌هاست.

وی با بیان اینکه در روستاها متولی بنیاد مسکن است اظهار کرد: طرح هادی مصوب می‌شود و هر چیز که مصوب شد در داخل طرح هادی در اختیار بنیاد مسکن است. ما در اختیار بنیاد مسکن قرار می‌دهیم و بنیاد مسکن با مردم طرف حساب است.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: هر روستایی که کد دارد و بخواهد شورا تشکیل بدهد متولی اعلام روستا بودن آن با وزارت کشور است. بنیاد مسکن طرح هادی می‌دهد. حتی اگر این طرح داخل جنگل باشد می‌تواند طرح هادی داشته باشد. اگر جنگل در داخل طرح هادی روستا هم باشد همچنان جنگل باقی می‌ماند.

آقایی ادامه داد: یک سری زمین‌ها هم در چهارچوب طرح‌های مصوب مثلاً برای دامداری و …. واگذار می‌شود. کسی می‌خواهد طرح گردشگری راه‌اندازی کند هم در قالب طرح مصوب می‌توان واگذار کرد. ممکن است در آینده هم شرایط تفاوت کند اما کلیات به این شکل است.

وی گفت: درباره ساخت منازل مسکونی اگر سابقه ساخت بر اساس عکس‌های هوایی و اسناد وجود داشته باشد و مدارک مثبته و قانونی موجود باشد حرفی نیست. اما اگر کسی بخواهد جدیداً ساختمان بسازد باید تابع مقررات طرح هادی و طرح جامع شهر باشد.

رئیس سازمان جنگل‌ها افزود: اگر در ییلاق جمعیتی به شکل روستا وجود داشته و سابقه آن بر اساس عکس‌های هوایی وجود دارد ما مشکلی برای مجوز نداریم. آقای وزیر نامه‌ای دو سال قبل به ریاست جمهوری نوشته‌اند که ما اگر بخواهیم مانع توسعه در عرصه جلگه‌ای شویم باید بالاتر از جنگل یعنی عرصه‌های ییلاقی را به عنوان عرصه توریستی مصوب کنیم. از نظر ما اینجا می‌تواند مکانی باشد برای تمرکز جمعیت تا مردم به‌صورت عرصه‌های زراعی و … نروند.

مقام ارشد منابع طبیعی کشور گفت: در برنامه ششم ماده ۵۴ پیش بینی شده است که در آن درباره رفع تداخل تصمیم گرفته می‌شود. تصمیم این کمیسیون هم لازم الاجراست و کسی نمی‌تواند روی تصمیم این کمسیون حرف بزند.

آقایی ادامه داد: ما در بحث گردشگری هیچ مشکلی نداریم و عرصه منابع ملی برای مردم است و اگر توانایی همراهی مردم را نداریم اشکالی در کار وجود دارد و ما باید با توجه به کمبود نیرو باید عرصه منابع طبیعی را به کمک مردم حفظ کنیم.

وی با بیان اینکه دولت اخیراً مصوبه‌ای را در خصوص منابع طبیعی گذرانده است اظهار کرد: این مصوبه خاص منابع طبیعی است و بر اساس بند ب ماده ۲۹ قانون برنامه ششم این اختیار را به دولت داده و دولت این اختیار را به منابع طبیعی می‌دهد و به زودی ابلاغ خواهد کرد که ما جوامع محلی، تشکل‌های مردمی و تعاونی‌های روستایی را تشکیل بدهیم و درجه‌بندی کنیم و ظرفیت به آن‌ها ببخشیم و مستقیماً به آن‌ها کار بدهیم. معنای دیگر این قضیه این خواهد بود که من در حوزه آبخیز می‌خواهم کاری انجام بدهم می‌توانم روستاییان آنجا را در قالب تشکل‌های مردمی و شرکتی شکل بدهم و حدود و چهارچوب برای آن‌ها مشخص کنم و پروژه را به آن‌ها بدهم و بگویم شما اجرا کنید. یعنی پول را به آن‌ها می‌دهیم و می‌گوییم بهره‌برداری را هم خودت انجام بده.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: ما پارک‌های جنگلی و چه جنگل موجود را در قالب طرح مصوب را می‌توانیم به شهرداری بدهیم. در این ۱۰ هکتار واگذار شده باید براساس طرح کار کرد و یک عرصه بزرگ‌تر هم برای نگهداری داده می‌شود.

آقایی افزود: با عنایت مقام معظم رهبری و تدبیر دولت تدبیر و امید و لطف مجلس امسال ۲۰۰ میلیون دلار برای طرح آبخیزداری تخصیص یافته است که هم نقد است و هم صد در صد تخصیص یافته است و یک انقلاب در بحث آبخیزداری در عرصه‌های جنگلی و مرتعی ایجاد می‌کند. سال گذشته ادارات شهرستان یک میلیارد هم فکر نمی‌کنم پول می‌داشتند اما امسال ۵٫۵ میلیارد تومان برای سه شهرستان تالش، رضوانشهر و ماسال تخصیص پیدا کرده است. خوب کار کنید. شعار ما این است «مرد و بدهکاریش». کار کنید پول هم دوباره به شما تخصیص داده می‌شود.

وی گفت: کارهای بیولوژیکی یادتان نرود. سال‌های گذشته اشکال کار این بود که می‌رفتند بند خاکی می‌زدند و گابیون بندی می‌کردند. حوزه را باید جامع دید. بذرکاری، بذرپاشی، کودپاشی و …. که باید منجر به پوشش گیاهی شود.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: این خوب نیست که مردم از ما ناراضی باشند. زمین‌خوار باید از منابع طبیعی ناراضی باشد. این خوب نیست که بگویند دستشویی را خراب کردید ولی ساختمان دوطبقه مانده است.

آقایی افزود: رئیس شورای اسلامی استان شما گیلان جایی گفته است که روستایی که یک درخت را بریده است می‌اندازند داخل زندان اما ماشین، ماشین قاچاق چوب می‌کنند. این من را خیلی ناراحت کرد.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به قضایای شرکت جنگل شفارود و حقوق معوقه قرقبانان این شرکت گفت: آقای شکری! با عرض معذرت من این موضوع را نمی‌پذیرم. آقای وزیر دستور دادند. شما و آقای کلابی چند بار تشریف آوردید من کتباً دستور دادم. به آقای یوسف پور هم گفتم. برداشت جنگل جلگه‌ای را باید داده باشند. از آقای نوبخت پرسیدم گفت داده‌اند. آقای یوسف پور هم گفتند که داده‌اند. من دیگر نمی‌پذیرم که حقوق ندارند بدهند. من درخت افتاده و شکسته هم نمی‌دهم. شما اراضی جلگه‌ای دارید بروید بردارید. اگر روزی هم بخواهم شکسته افتاده بدهم خودم می‌دهم. این نقطه امتیازی را به شرکت‌های مازندران داده نشده است.