به گزارش ماسال نیوز؛ محمدجواد عامر ۲۷ تیر ماه در همایش تجلیل از دهیاران نمونه شهرستان با اشاره به طرح بیمه منازل مسکونی اظهار کرد: به ازای هر خانه ۷۵۰۰ تومان هزینه بیمهای پرداخت خواهد شد و منازل مسکونی تا ۱۵ میلیون تومان و اثاث خانه تا ۵ میلیون تومان بیمه خواهند شد.
اما درباره این خبر و در پاسخ به فرماندار محترم ماسال ذکر چند نکته مهم و ضروری است:
جناب آقای عامر! از اینکه به فکر بیمه منازل مسکونی و تجاری مردم شهرستان هستید متشکریم. نفس این کار بسیار خوب و قابل تقدیر و ارزشمند است. اینکه در حوادث ناگهانی مردم تنها دغدغه سلامت خود را داشته باشند و به فکر خسارات مالی نباشند بسیار عالی است اما چند نکته و سؤال برای اهل رسانه و احتمالاً کارشناسان بیمه ایجاد شده است:
یکم: چرا نرخ بیمه و سرمایه مردم در این طرح بدون نظر کارشناسی و یا بدون در نظر گرفتن نظر کارشناس بیمه در نظر گرفته شده است و طبق اظهار نظر شما همه میتوانند با یک نرخ ثابت ساختمان و اثاث داخل آن را بیمه کنند؟!
آنچه از این سخنان شما در حد فهم خود برداشت کردهایم این بوده است که بیمهگر بدون برآورد دقیق از میزان سرمایه اقدام به بیمه اثاث خانه و خود ساختمان در برابر آتشسوزی میکند. این روش اذهان مردم را به سمت روش بیمه کردن شالیزارها برده است که بدون توجه به میزان خسارات افراد؛ مبالغی به حساب مردم پرداخت میشود یا نمیشود.
دوم: ماده ۱۰ قانون بیمه میگوید درصورتیکه مالی به کمتر از قیمت واقعی بیمه شده باشد بیمهگر فقط به تناسب مبلغی که بیمه کرده است با قیمت واقعی مال مسئول خسارت خواهد بود.
این بدان معنی است که بیمهگر تنها بخشی از خسارت را پرداخت میکند. به عنوان مثال اگر سرمایه یک ساختمان در روستا ۱۰۰ میلیون تومان برآورد شده باشد و بیمهگر تا مبلغ ۲۰ میلیون تومان تعهد داشته باشد بر اساس ماده ۱۰ قانون بیمه، بیمهگر میتواند تنها ۵ میلیون تومان خسارت به زیاندیده پرداخت کند.
آیا فرماندار محترم به این موضوع اندیشیدهاند و این موضوع را برای مردم به خوبی تشریح میکنند؟
سوم: بر اساس اظهارات فرماندار محترم، مردم منازل خود را در برابر آتشسوزی بیمه میکنند و اگر حوادث غیرمترقبه دیگری همچون برف، باد، زلزله و … رخ دهد طبق نظر کارشناسان بیمه، بیمهگر هیچ تعهدی برای پرداخت خسارات نخواهد داشت. ضمن اینکه بیمهگر تا حد امکان از پرداخت خسارات غیرمرتبط فرار میکند. ضمن اینکه این حوادث غیرمترقبه باید در زیر مجموعه همان بیمه آتشسوزی در نظر گرفته شود و اگر این امر در قرارداد با بیمهگر لحاظ نشود بیمهگذار در بقیه موارد امکان بیمه کردن سرمایه خود را طبق قانون نخواهد داشت.
چهارم: فرماندار محترم در بیشتر جلسات خود بر استفاده از ظرفیت بومی شهرستان تأکید میکنند و اکنون بیمهگران مختلف در سطح شهرستان فعالیت میکنند اما چرا شما قبل از طرح موضوع با این بیمهگران بومی بهصورت عمومی طرح کرده و در اختیار رسانهها قرار دادهاید؟ و با یک بیمهگر خارج از شهرستان که در ایجاد شغل در منطقه نقشی ندارد به توافق نهایی رسیدهاید؟
اکنون حدود ۷۰ نفر در صنعت بیمه در شهرستان ماسال اشتغال دارند که این آمار بهغیراز افراد شاغل در تأمین اجتماعی است. چه دستی در کار است که شغل این افراد را به مخاطره بی اندازد؟! آیا افراد خاص و یا روابط خاص درصدد هدایت منابع مالی مردم به سمت یک عده خاص هستند؟
پنجم: عدم پرداخت خسارت به افراد در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه و حتی پرداخت بخش کمی از خسارات آتشسوزی منازل منجر به سلب اعتماد عمومی نسبت به صنعت بیمه خواهد شد و همان اتفاقی که در صنعت بیمه کشاورزی رخ داده است و مردم به بیمهگر کشاورزی اعتماد ندارد در این بخش نیز ایجاد میشود.
در پایان از فرماندار محترم میخواهیم که علاوه بر پاسخگویی به این سؤالات؛ برای پیشبرد اهداف مردمی خود در صنعت بیمه؛ ابتدا با بیمهگران شهرستان نشستی داشته باشد و از آنها نیز نظرخواهی کند شاید راهکاری بهتر از این نشست به دست آید.
باسلام
این کار جناب فرماندار بسیار شایسته است.ایشان تو جلسه گفتن که به مقدار۲۰میلیون به هر روستایی از طرف دهیاری بیمه بشن کمک بشه.اگر کسی بیشتر از این دوست داره خسارت دریافت کنه خوب خودش شخصی میتونه انجام بده اندازه ۲۰۰میلیون خسارت بگیره
خواهشا یکم کارشناسی تر به مسائل بپردازین