به گزارش ماسال نیوز؛ محمد جواد عامر در جلسه کارگروه گردشگری شهرستان ماسال که با حضور دکتر شهرود امیر انتخابی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گیلان، جمعی از مسئولین شهرستانی و فعالین حوزه گردشگری برگزار شد، گفت: جا دارد از دولت محترم دکتر روحانی، به سبب نگاه ویژه ای ای که در خصوص اشتغال داشته اند تشکر ویژه ای داشته باشم؛ بارها گفته ام، در کشور ما در بهترین حالت خود و در صورت به وقوع پیوستن همه ی مواردی که در بودجه در نظر گرفته شده، شاید بتوانیم نهایتا ۸۰۰ تا یک میلیون شغل در سال ایجاد کنیم! این در شرایطی است که سالانه حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار فارغ التحصیل جدید داریم که به تعداد بیکاران افزوده می شود.
فرماندار ماسال در ادامه گفت: متاسفانه شهرستان ماسال دارای درصد بالای بیکاریست، در زمان ورود به شهرستان آماری گرفتیم که این درصد بالا بود. خب ، اینجا صنایع بزرگ وجود ندارد که بتوانیم ۲۰۰ نفر را به صورت یکجا در آنجا مشغول کنیم.
شهرکهای صنعتی ما نیز که دیگر اظهر من الشمس هست و نیازی به گفتن آن نیست، ضمن اینکه بنده مخالم در یک چنین طبیعت بکر و زیبا بیایم صنایعی را ایجاد کنیم که پس از آن بیاییم بحثهای آلایندگی محیطی آن را پیگیری کنیم.
نماینده عالی دولت در شهرستان ماسال افزود: صنعت گردشگری تیغی دو لبه است، اگر بخواهیم شل بگیریم آسیبهایی را به همراه دارد و اگر بخواهیم کنترل نکنیم، آسیبهای دیگر به همراه دارد، لذا باید با دقت در این زمینه قدم برداریم.
وی ادامه داد: بنده تنها می خواهم به یک آمار دقت نظرها را جلب کنم؛ دولت دکتر روحانی بسیار تحت هجمه مخالفین قرار می گیرد و بی انصافی است اگر بخواهیم به آماری که ثبت شده و موجود هست نگاه نکنیم؛ یکی از چیزهایی که در دولت دوازدهم به آن توجه شد بحث صحت آمار و دقت در آن بود. از سال ۹۳ تا سال ۹۶ وامهایی که در بحث صنایع دستی برای شهرستان در نظر گرفته شده برای ۷۲ نفر بوده و به مبلغ ۳۷۷ میلیون تومان، از آغاز سال جاری که هنوز در برج ۹ آن قرار داریم، برای ۷۹ نفر به مبلغ ۱۶۷۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان، فقط در بحث صنایع دستی تسهیلات پرداخت شده است.
خب این بی انصافی است؛ دولت در زمانی که تحریمها تشدید شده ، در زمانی که تمام کشورهای بیگانه و افرادی که در داخل کشور هستند هجمه به دولت دارند و می خواهند بگویند دولت ناکارامد و دولت بی برنامه ای است، توانسته چنین مبلغی را به جامعه تزریق نماید.
اعتقاد نداریم کار به صورت صد درصد انجام شده و مدینه فاضله ای شکل گرفته، اما مقایسه آماری داشته باشیم با آنچه که در قبل انجام شده است.
وی در ادامه و در خصوص اجرای چهار طرح سرمایه گذاری در حوزه ی گردشگری شهرستان گفت: یکی از مواردی که امروزه در فضای مجازی شکل گرفته و به دلیل عدم اطلاع از جزئیات قضیه، شهرستان را دچار هجمه کرده و مسئولین شهرستان را زیر سوال برده، بحث ییلاقات ماسال است؛ در اوایل سال قرار بود برنامه را منابع طبیعی اجرا نماید و بیش از ۶ هکتار ازعرصه جنگلی ما را به صورت بحث تولیدات غیر چوبی به مزایده بگذارد؛ زمانی که ما وارد ماجرا شدیم گفتیم هم طرح وسعت بزرگی دارد و هم تجربه نشان داده که یک نفر توانایی انجام آن توسط یک نفر در شهرستان نیست.
لذا ورود کردیم با مدیرکل محترم صحبتهایی شد و آن را تعدیل کنیم و حدود ۱۵ ایراد به طرح وارد کردیم؛ در یکی از این جلسات که از ساعت ۴ عصر تا ۱۱٫۳۰ شب طول کشید مدیرکل منابع طبیعی استان و اعضای شورای تامین برگزار شد و طرح مسکوت ماند تا در خصوص آن بازبیینی صورت گیرد.
در طرح پیشین قرار بود ۶ هزار هکتار در اخیار سرمایه گذار قرار بگیرد، در این طرح در مجموع ۱۶۰۸ هکتار قرار خواهد گرفت، از این مقدار بحث تفرجگاه و ساخت مکانهای استقرار و اسکان حدود ۷۴٫۴ هکتار خواهد بود یعنی ۴٫۷ درصد و سازه هایی که ساخته می شوند، در نقاط کچلی و در نقاط شیب دار هستند که خاک جوابگوی احیا نیست و سازه هایش نیز به صورت چوبی خواهد بود.
همین حالا نیز این فضاها دارد استفاده می شود و در شهرستان وجود دارد، ضمن اینکه هیچ نظارتی نیز بر روی آن وجود ندارد.
در این طرح طی ۱۰ سال می بایست ۴۳٫۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گیرد؛ برای حدود ۶۴ نفر به طور مستقیم تحت عنوان قرق بان، شغل ایجاد خواهد شد؛ ۶۴ نفر فقط در حوزه منابع طبیعی می توانند آنجا مشغول بشوند؛ ضمن اینکه چیزی حدود ۲۲۵ نفر در بحث سرمایه گذاری مستقیم مشغول به کار می شوند.
حالا به بحث شغلهای مستقیم کاری نداریم؛ آیا انصاف است با این شرایط در فضاهای مختلف در میان مردم یاس و نا امیدی تزریق کنیم؟ آیا این ظرفیت وجود دارد که بیاییم در ماسال طی یک سال ۲۸۹ نفر را مشغول به کار کنیم؟
فرماندار ماسال افزود: سه شرط اصلی از ۱۲ ایتمی که برای مزایده تعیین شده عبارتند از :
– سرمایه گزار بومی شهرستان باشد( اگر وجود نداشت غیر بومی)
– کسانی بیایند که توان کافی اجرایی را داشته باشند، با ضمانت اجرایی نه اینکه به مدت نامعلومی عرصه منابع طبیعی را در اختیار شخصی قرار دهیم مانند همین طرحهایی که در بام سبز ما اجرا شده و چنین بلایی سر آنجا آمده است و نشود هیچ نظارتی روی آن صورت گیرد.
۳- اینکه رزومه کاری داشته باشند و بتوانند از عهده آن بر بیایند.
وی در پایان گفت: این اشتغال برای شهرستان ماسال و مردم آن است، انصاف و خداوند را در نظر بگیریم؛ نیاییم مشکلات سیاسی را روی مردم خالی کنیم تا تاوان آن را مردم بپردازند و اختلافات را به کف جامعه ببریم.