به گزارش ماسال نیوز؛ به نقل از خبرگزاری ایرنا: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: عدم الحاق به اف. ای. تی. اف یا گروه بین المللی ویژه اقدام مالی، هزینههای کشور را زیاد میکند بنابراین باید با افزودن چند شرط آن را بپذیریم.
احمد توکلی روز چهارشنبه در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مشهد افزود: سازمانهای جهانی بوسیله قدرتهای بزرگ تاسیس شده و بگونهای کار میکنند که سهم و قدرت آنها همیشه محفوظ باشد. با این وجود نمیشود جدای از دیگر کشورها زندگی کرد.
وی به عضویت ۳۹ کشور جهان در گروه بین المللی ویژه اقدام مالی اشاره و بیان کرد: اختلاف درمورد اف. ای. تی. اف بر سر این است که آیا شرط و شروط ایران پذیرفته میشود، یا مورد قبول آنها قرار نمیگیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: آمریکا یک کشور ظالم و زورگو است و همه کشورها از او حساب میبرند. اگر به اف. ای. تی. اف ملحق نشویم ضربههای بیشتری به کشور وارد میشود و با چند تهدید و تلفن آمریکا نسبت به شرکتهای خارجی، آنها را از ادامه کار با ایران منع میکنند.
وی گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز همینگونه است. پنج کشور داری حق وتو هستند و در حق بقیه ظلم میشود، اما بخاطر این کار ایران از آن کناره گیری نکرده و در مجامع بین المللی حضور دارد و حرف خود را میزند. پیامبر (ص) هم در صلح حدیبیه شرط و شروط مشرکان قریش را پذیرفت.
توکلی به موضوع شفافیت مالی در کشور نیز اشاره و بیان کرد: شفافیت مانع فساد است. ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه نیز از همه مقامات و مدیران میخواهد تمامی دریافتیهای خود را اعلام کنند. قرار بود از اسفند پارسال اینکار عملی شود، اما برخی مسئولان نمیخواهند مردم در جریان دریافتی آنها باشند و مخالفت میکنند.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد قانون بازنشستگی نیز گفت: در این خصوص افراط و تفریط شده است. برخی افراد بازنشسته لایق ادامه کار هستند، اما فشار بیکاری در جامعه باعث شد نمایندگان یک تصمیم مطلق بگیرند و تصمیمات مطلق نیز همیشه در یک جاهایی استثنادار میشوند.
همچنین شفقنا نوشت: صدر:روزی که ایران لوایح مربوط به FATF را رد کند روز شادی ترامپ و نتانیاهو و محمد بن سلمان است
محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به اینکه گروهی در کشور مخالف برجام هستند و آن را خلاف منافع ایران میدانند. فکر میکنید چرا این گروه از ابتدا با برجام مخالف بوده اند؟ گفت: خوشبینانهترین برداشت این است که این افراد آگاهی ندارند. این افراد گمان میکنند که اگر برجام نبود منافع جمهوری اسلامی تأمین میشد در حالی که اگر دوران احمدی نژاد را به یاد بیاورند که وضعیت کشور به کجا رسید و صدور نفت کاهش پیدا کرده بود و در حال رسیدن به صفر بود.
اگر برجام نبود و سیستم زمان احمدی نژاد ادامه پیدا کرده بود، اقتصاد ایران مشخص نبود که به کجا میرسید، ما صدور نفت و درآمد ارزی نداشتیم و وقتی صدور نفت نداشته باشیم طبیعتاً وارداتی هم که کمک کار تولید داخل هست، وجود نداشت، به هر حال یکسری از تولیدات داخلی ما وابسته به واردات است.
در این شرایط اقتصاد ایران به کجا میرسید؟! بنابراین خیلی نکته سادهای است که اگر برجام نبود چه مشکلاتی برای کشور به وجود میآمد، شاید هم با حفظ برجام منافع این گروهها به خطر میافتد یا اینکه شاید برخی از نفوذیها در این بخشها هم نفوذ کرده و آنها را به سمتی میبرند که در قالب شعار انقلابی و ضد امپریالیسمی، منافع آمریکا تأمین میشود.
روزی که ایران لوایح مربوط به FATF یعنی مبارزه با منابع مالی تروریسم، پولشویی و کنوانسیونهای مربوطه را رد کند، من مطمئنم آن روز، روز شادی ترامپ و نتانیاهو و محمد بن سلمان است، چون همان مشکلات و ضررهایی که اشاره کردم در صورت قطع برجام برای کشور به وجود میآید، با رد لوایح FATF قطعاً ایران دچار این مشکلات و ضررهایی خواهد شد.
من گمان میکنم که لوایح مربوط به FATF به احتمال قوی در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب خواهد شد، اما اگر این لوایح را تصویب نکنیم، دیگر نمیتوانیم با اروپا، چین و روسیه ارتباط داشته باشیم. این کشورها به ما گفتند که اگر ایران این لوایح را تصویب نکند و همچنان جزو دول غیر همکار FATF قرار گیرد دیگر ما نمیتوانیم با ایران رابطه تجاری، مالی و اقتصادی داشته باشیم یعنی یک بحران اقتصادی بسیار شدید برای ایران و به دنبال آن بحران اجتماعی که غیر قابل پیش بینی است.