به گزارش ماسال نیوز؛ محمد جواد عامر صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران ماسال و شاندرمن که قریب به ۵ ساعت به طول انجامید با بیان اینکه شهرستان ماسال دارای ۴۵ هزار هکتار جنگل و ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار مرتع است، گفت: متاسفانه شهرستان ماسال با این حجم از منابع ارزشمند طبیعی هیچ قرقبانی ندارد و تنها چند کارمند منابع طبیعی به صورت غیر رسمی این وظیفه را پی گیری می کنند و همین نبود نیروی لازم برای قرقبانی جنگل و مراتع، موجب تخریب منابع طبیعی می شود.
وی با اشاره به طرح قبلی واگذاری ییلاقات که در آن قرار بود ۶هزار هکتار از اراضی ییلاقی جهت اجرای طرح گردشگری، گفت: در این طرح که فاقد کارشناسی لازم بود این حجم از ییلاقات قرار بود به یک شرکت واگذار شود که پس از اطلاع بنده از این طرح و مطالعه کامل طرح، ایراد کارشناسی به این طرح وارد شد و خوشبختانه جلوی اجرای آن طرح به آن صورت گرفته شد.
فرماندار ماسال به پی گیریها و تلاش های صورت پذیرفته جهت کارشناسی دقیق این طرح اشاره کرد و افزود: پس از پیگیریهای فراوان صورت گرفته این طرح در قالب طرح گردشگری در شورای اقتصاد مقاومتی استان به ریاست استاندار محترم تصویب شد و جالب اینکه یکی از نمایندگان دیگر شهرستان ها در آن جلسه اعتراض میکند چرا اینقدر به شهرستان ماسال توجه می شود و طرح گردشگری در این شهرستان تصویب می شود اما ما نمی توانیم یک طرح گردشگری کوچک در ییلاق خودمان تصویب نکنیم.
عامر با بیان اینکه پس از اصلاح این طرح در ۴ طرح غار آویشو، اولسبلنگاه، مشهد میرزا و خجبنه درزمینی به مساحت۱۶۰۸ هکتار اجرایی می شود، افزود: البته از این مساحت تنها در ۴ هکتار مکانات تفریحی و اسکان تعبیه می شود که آن هم در مکان هایی که به صورت کارشناسی غیر قابل کشت و یا غیر قابل احیاء هستند. ضمن اینکه سازه ها باید به صورت تمام چوبی و در محدودیت طبقه احتمالا حداکثر تا ۲ طبقه اجرایی شوند.
وی ادامه داد: در شرایط مزایده طرح نیز بومی بودن سرمایه گذار نیز حدود ۵۰ درصد امتیاز برای او محسوب میشود و داشتن رزومه و تخصص لازم نیز از دیگر ویژگی های مورد نیاز در این مزایده ها خواهد بود که پس از نهایی شدن به صورت دقیق و کامل اطلاع رسانی می شود.
عامر عدم امکان حضور دو شرکت با دوفرد به صورت همزمان در دو طرح به عنوان سرمایه گذار را یکی دیگر از ویژگی های این مزایده ها برشمرد و افزود: در این طرح از تمام ظرفیت جهت به حداکثر رساندن نفع به مردم شهرستان استفاده می شود تا بتوانیم مشکل بیکاری در شهرستان کاهش یابد و وضعیت اقتصادی معیشتی مردم شهرستان بهبود یابد تا دیگر بومیان مجبور نباشند زمین های خود را با قیمتی اندک به فروش رسانند.
فرماندار ماسال در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که شهروندان ماسالی، پول لازم جهت شرکت و برنده شدن در این مزایده را نخواهند داشت، گفت: اولا که نیاز نیست این از حجم سرمایه در ابتدا از سوی سرمایه گذار تامین شود و در ثانی در یک سال اخیر بنده به شخصه با تعداد زیادی از سرمایه گذران ماسالی که هم اکنون در شهرهای دیگر فعالیت های اقتصادی بزرگی دارند دیدار داشته ام و تعداد زیادی از آنان آمادگی خود را برای در اختیار گذاشتن سرمایه خود برای توسعه شهرستان اعلام داشته اند.
عامر با بیان اینکه هم اکنون ییلاقات ماسال به لحاظ حفاظتی و ساماندهی فاقد برنامه است و این موضوع خود بیشتر موجب تخریب می شود، گفت: با اجرای این طرحها، بیش از ۶۰ قرقبان از نیروهای بومی شهرستان جهت حفاظت از ییلاقات استخدام می شوند و حداقل برای۲۸۹نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد می شود، این طرح نه تنها موجب تخریب ییلاقات نمی شود بلکه ییلاقات را ساماندهی می کند و موجب حفظ و صیانت از منابع طبیعی می شود.
وی افزود: در این ۴ طرح، عملیات احیای جنگل و حفاظت و صیانت از منابع طبیعی نیز پیش بینی شده است و طرح ساماندهی زباله نیز در قالب طرح خجبنه که طرح زیانده و منفی محسوب می شود ادغام و برنده طرح خجبنه عملیات پاکسازی ییلاقات از زباله نیز ادامه را ادامه می دهد.