پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۹۷
ساعت انتشار : ۱۰:۲۲ ب.ظ
چاپ مطلب
در سینما معیار مطرح شد:

جشنواره عمار به دنبال پوشش عادلانه سینما است

برنامه سینما معیار با موضوع بررسی جشنواره عمار، با حضور سید رسول منفرد (دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره فیلم عمار) و رضا مسعودی (عضو اتاق فکر جشنواره عمار و مسئول سوژه و تحقیق پژوهش واحد مستند جشنواره فیلم عمار) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

به گزاش ماسال نیوز؛ برنامه سینما معیار با موضوع بررسی جشنواره عمار، با حضور سید رسول منفرد (دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره فیلم عمار) و رضا مسعودی (عضو اتاق فکر جشنواره عمار و مسئول سوژه و تحقیق پژوهش واحد مستند جشنواره فیلم عمار) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه سید رسول منفرد با اشاره به اولین دوره های جشنواره فیلم عمار، گفت: جشنواره فیلم عمار برای اولین بار در سال ۸۹ با هدف پرداختن به موضوعات و دغدغه های مردم در سراسر ایران در قالب سینما تاسیس شد.

وی با اشاره به این که پوشش عادلانه سینما برای تمامی مردم ایران از جمله اهداف مهم جشنواره فیلم عمار است، عنوان کرد: بسیاری از تولیدات سینمای ایران امروزه در چند حوزه محدود شکل می گیرد، به طوری که بسیاری از موضوعات در سینماهای ایران مورد توجه قرار نمی گیرند.

دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره فیلم عمار با اشاره به این که بسیاری از دستاوردهای پزشکی و علمی ایران در سینما جایگاه ندارند، اظهار داشت: سینمای هالیوود به دستاوردهای مختلف کشور خود توجه بسیار ویژه ای دارد، برای مثال این سینما در یک سال حدود ۳۰۰ فیلم سینمایی با موضوع دستاوردهای پزشکی تولید کرده است؛ اما سینمای ایران چنین نگاهی را در فعالیت های مختلف خود مد نظر قرار نمی دهد.

وی با اشاره به عدم دسترسی مطلوب جمعیت روستایی کشور به سینما، اظهار داشت: اکران مردمی جشنواره فیلم عمار می تواند مردم محروم از سینما را به این قالب نزدیک کند.

سید رسول منفرد با اشاره به فعالیت نهمین دوره جشنواره فیلم عمار، توضیح داد: کمیت آثار شرکت داده شده در نهمین دوره جشنواره فیلم عمار افزایش چشمگیری داشته است.

وی در ادامه افزود: در دوره جدید جشنواره فیلم عمار مردم می توانند با اهتمام به فراخوان های عمومی از فیلم سازهای مختلف بخواهد که به موضوع خاصی توجه کند یا به یک فیلم ساز جایزه تعلق بگیرد.

دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره فیلم عمار با اشاره این که درخواست مردم از سینماگران معمولا از طریق گیشه های سینما واقع می شود، عنوان کرد: مخاطب با استقبال یا عدم استقبال از یک فیلم مشخص می کند که کدام موضوع و فیلم را بیشتر می پسندد.

وی با اشاره به این که گیشه سینما در ایران به نیمه شمالی تهران محدود می شود، خاطر نشان کرد: بر اساس آمار موجود حدود ۵۰ درصد از فروش فیلم های سینمایی اکران شده در ایران به نیمه شمالی شهر تهران اختصاص پیدا می کنند.

سید رسول منفرد در ادامه اضافه کرد: ۵۰ درصد فروش فیلم های سینمایی خارج از تهران تابع میزان فروش در نیمه شمالی تهران است.

وی در خصوص رسالت جشنواره عمار، توضیح داد: جشنواره عمار در روستاها و مناطقی حضور دارد که مردم آن حتی به راحتی به تلویزیون نیز دسترسی ندارند.

دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره فیلم عمار با اشاره به این که سینمای حرفه ای ایران همیشه به دو قسمت سینمای بزرگسال و کودک تقسیم می شود، عنوان کرد: متاسفانه قشر نوجوانان از جمله افرادی هستند که در سینمای حرفه ای ایران سهم موضوعی ندارند. بر همین اساس جشنواره فیلم عمار با فیلم های مخصوص نوجوان به این قشر توجه ویژه ای دارد.

در ادامه برنامه سینما معیار از شبکه رادیویی گفت و گو رضا مسعودی با اشاره به فعالیت مدرسه سینمایی جشنواره فیلم عمار، گفت: این مدرسه بیشتر به سمت سوژه هایی می رود که در نهادهای مختلف سینمایی کمتر مورد توجه قرار می گیرند.

وی با اشاره به این که اقتصاد مقاومتی از جمله اولویت های موضوعی جشنواره فیلم عمار به شمار می آید، اظهار داشت: در سینمای داستانی ایران موضوع اقتصاد مقاومتی بسیار کمتر از سایر موضوعات مورد توجه سینماگران قرار می گیرد، بر همین اساس این موضوع در جشنواره فیلم عمار مورد نظر و توجه ویژه ای قرار گرفته است.

مسئول سوژه و تحقیق پژوهش واحد مستند جشنواره فیلم عمار در ادامه اضافه کرد: در نهمین دوره جشنواره فیلم عمار علاوه بر موضوع اقتصاد مقاومتی بسیاری از موضوعات حضور پررنگ دارند.