پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۹۷
ساعت انتشار : ۳:۳۲ ق.ظ
چاپ مطلب

عوارض مصرف غذا در ظروف آلومینیومی و تفلون

مصرف غذا در ظروف آلومینیومی عوارضی مانند یبوست، اختلالات گوارشی، پوکی استخوان و آلزایمر به همراه دارد.

به گزارش ماسال نیوز؛ مصرف غذا در ظروف آلومینیومی عوارضی مانند یبوست، اختلالات گوارشی، پوکی استخوان و آلزایمر به همراه دارد.

بر خلاف تصور مردم ظروف رویی از آلومینیوم ساخته می‌شوند و عوارض حاصل از این ظروف، ناشی از فلز آلومینیوم است و اگر جنس این ظروف از «روی» باشد بهتر است، چون در آن صورت کمی از «روی» آن وارد غذا و جذب بدن می‌شود.

مصرف غذا در ظروف آلومینیومی عوارضی مانند یبوست، اختلالات گوارشی، پوکی استخوان و آلزایمر به همراه دارد و نباید در این ظروف غذا پخته شود و همچنین نباید در این ظروف مواد غذایی ترش اسیدی و شور را نگهداری کرد.

علاوه بر عوارض یاد شده برخی تحقیقات نشان می‌دهد که کم‌خونی شدید، راشیتیسم و ایجاد یون‌های آزاد و انتقال به بدن از دیگر عوارض این ماده شناخته شده است.

این مشکل با مدت زمان پخت غذا و نوع غذای مصرفی در این ظروف مثل سرکه، آب لیمو و آبغوره تشدید می‌شود.

برای جلوگیری از وارد شدن آلومینیوم به غذا، از نگهداری مواد غذایی در ظروف آلومینیومی پوشش داده نشده باید پرهیز کرد.
مصرف غذا در ظروف تفلون باعث کوتاهی قد و کم‌خونی می‌شود

در ساخت ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که مصرف غذا در این ظروف احتمال سرطان، کوتاهی قد، ضایعات پوستی و کم‌خونی را افزایش می‌دهد.

ظروف تفلون از ماده‌ای به نام پلی‌تترافلوئوراتیلن(PTFE) ساخته شده است که این ماده در واقع نوعی پوشش نچسب و عایق الکتریسیته است.

ظروف تفلون هم مقاومت حرارتی بالایی دارد و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها دارد. تفلون‌ در مقایسه با پوشش‌های نچسب دیگر، از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار است.

در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است و در ظروفی که استاندارد نباشند، میزان این فلز بیشتر است.

مصرف غذا در ظروف تفلون مخصوصاً ظروفی که مجدداً تفلون کاری شده باشد، باعث می‌شود که کادمیوم به مرور وارد غذا ‌شود و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد.

همچنین کادمیوم در ساخت هموگلوبین دخالت می‌کند و باعث کم‌خونی می‌شود. از آنجا که احتمال ورود کادمیوم به بدن از طریق ظروف تفلونی که هنگام پخت و پز آسیب دیده‌اند (کشیدن قاشق یا شستن غلط)، بیشتر است، بنابراین تأکید می‌شود از ظروفی که تفلون آنها کاملا سالم است، استفاده شود.


    همچنین بخوانید :