به گزارش ماسال نیوز، حجتالاسلاموالمسلمین سید هادی موسوی ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه ماسال با اشاره به ماجرای دستگیری مرضیه هاشمی در آمریکا اظهار داشت: این خبرنگار برای دیدن یکی از بستگان خود به کشور خود میرود و با ایشان آن برخورد خشن را میکنند و دست و پای او را غل و زنجیر کردند و او را روانه زندان میکنند و با عکس کشف حجاب شده با او عکس میگیرند و حتی چون میدانند که در اسلام خوردن گوشت خوک حرام است غذایی که برای او میبرند تنها گوشت خوک است.
وی افزود: این دستگیری یک پیام برای ما دارد و آن این است که آنهایی که در دنیا فریاد آزادی بیان میزنند ببینید با یک خانم خبرنگار مستندساز که واقعیتها را بیان میکند چگونه برخورد میکنند.
امام جمعه ماسال گفت: آمریکا و اروپا اکنون با هم یک پروژه مشترک علیه جمهوری اسلامی در حال اجرا کردن هستند. اروپاییها بعد از خروج آمریکا از برجام به ایران وعده دادند که شما در برجام بمانید ما سعی میکنیم به تعهدات خودمان پایبند باشیم اما با گذشت چندین ماه میبینیم که آنها هم کاری نکردند و به همان فرمایش رهبر انقلاب رسیدیم که به دولتمردان فرمودند به اروپاییها هم اعتماد نکنید.
حجتالاسلام موسوی ادامه داد: در قضیه برجام هم رهبر معظم انقلاب فرمودند که نیایید کار مملکت را به برجام گره بزنید و اکنون میبینیم که اروپاییها و آمریکاییها هیچ کمکی در قضیه برجام به ما نکردند. در همین سفر اخیر وزیر امور خارجه آمریکا به قاهره و در یک سخنرانی ۳۵۰۰ کلمه استفاده کرده است که در آن حدود ۲۷ بار نام جمهوری اسلامی ایران را استفاده کرده است و تلاش کرده است تا ایران هراسی را در جهان تقویت کند.
وی با بیان اینکه وزیر خارجه آمریکا گفته است که تا زمانی که ایران رفتار هنجارمند نداشته باشد ما فشارها را بیشتر و بیشتر میکنیم اظهار کرد: ما میگوییم آقای وزیر امور خارجه! شما خودتان اعتراف کردید که تحریمهایی که علیه ایران اعمال شده است در دنیا بیسابقه بوده است. این تحریمهای شما چه فایدهای به حال شما داشته است؟ آیا مردم دست از انقلاب و رهبری و ارزشها برداشتند؟ مردم ما برای شکم انقلاب نکردند. اگرچه مسئولان و نظام وظیفه دارد معیشت و اقتصاد مردم را تأمین کنند اما شما بدانید با تحریم و سختی ایجاد کردن با مردم دست از انقلاب بر نمیدارند و این خواب شما تعبیر نمیشود.
استانی شدن انتخابات باعث حذف نامزدهای شایسته میشود
امام جمعه ماسال در ادامه با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات با بیان اینکه این طرح خوبی و عیبهایی دارد گفت: اولین عیب این طرح این است که حقوق یک عدهای در این کشور ضایع میشود و افراد شاخص استانی در این انتخابات نامزد میشود و افراد شایسته دیگر که مؤمن و متدین هم هستند اما چهره استانی نیست در فرآیند این انتخابات حذف میشوند. قبلاً هم آمدند گفتند که نماینده مجلس حتماً باید فوق لیسانس داشته باشد. بعد برای خودشان هم تبصره گذاشتند. ممکن است افرادی که لیسانس داشته باشند اما لیاقت کار آنها بیشتر از نمایندگان فعلی باشد. در واقع آنها آمدند با این کار عدهای از رقبای شایسته خود را کنار زدند.
وی با طرح این سؤال که «آیا انتخابات مجلس مهمتر است یا ریاست جمهوری» افزود: رئیسجمهور باید در سطح کلان کشور را مدیریت کند و با جهان رابطه داشته باشد اما در انتخابات ریاست جمهوری میگویند هر کس سواد خواندن و نوشتن دارد میتواند ثبت نام کند و بعد میآییم نامزد مجلس باید فوق لیسانس داشته باشد. یکی از نقاط قوت این طرح این است که نماینده فراشهرستانی و کلان فکر میکند. این خیلی خوب است اما از این طرف شهرستانهای کوچک ضرر میکنند. مثلاً شهروند یک شهرستان کوچک چگونه نماینده استانی را پیدا کند؟ ایراد سوم این است که در این بین کسانی رأی میآورند که در سطح استان پول داشته باشند و حمایت مالی قوی دارند اما کسی که شایستگی دارد اما پول لازم برای خرج انتخابات را ندارد نمیتواند پیروز شود.
حجتالاسلام موسوی ادامه داد: کسی که میلیاردی خرج میکند و با دزد و کلک بازی میخواهد رأی بیاورد دلش برای مردم نمیسوزد. «تو که با دله دزدی و با قرض از این و آن رأی آوردهای اول باید جیب همینها را پر کنی و بعد جیب خودت را پر کنی». اینکه نمیشود. مجلس بنشیند و روی اینها فکر کند.
جایی که صحبت از خط قرمزهاست دیگر دوستان را نمی بینم
امام جمعه ماسال به اشاره به خطبه دوم هفته گذشته نماز جمعه خود درباره ماجرای توهین به علما در فومن اظهار کرد: هفته قبل یک گله و انتقاد از سر دلسوزی و خیرخواهی انجام دادم و گفتم در یکی از شهرهای همجوار ما که زادگاه حضرت آیتاللهالعظمی بهجت فومنی (رضوانالله علیه) است یک آقایی در قالب طنز به شهر مقدس قم اهانت کرده است. بعد هم گفتیم قم یک ظرف است و مظروف قم حرم حضرت معصومه و علما و مراجع هستند و مقام معظم رهبری فرمودند قم مرکز انقلاب و شهر و انقلاب و مادر انقلاب است و خود آقا فرمودند که عدهای میخواهند فضای قم را خدشهدار کنند. یک شاعری در قالب طنز جسارت و اهانت به شهر قم و ولایت و مقدسات شد. میتوانستم طور دیگری هم حرف بزنم. گفتم آقایان بیایند و عذرخواهی کنند. بعد از من، یک عزیز بزرگواری که همچنان برای من عزیز و بزرگوار است اما ما یک دوستی شخصی داریم اما وقتی دیگر مسئله خط ولایت و انقلاب و ارزشها و امام و خط قرمزهاست. جایی که صحبت از خط قرمزها و انقلاب و ولایت و ارزشهاست دیگر دوست را نمیبینیم. ارزشها و ولایت را میبینیم.
مصاحبه فرماندار فومن از ادبیات دینی خارج بود
وی افزود: الآن هم که این حرفها را میزنم ذرهای از ارادت من به این دوستانم کم نشده است و با حفظ آن ارادت و دوستیها همچنان میگویم که این دوست عزیز و بزرگوار من واکنشی نشان داد و مصاحبهای کرد که این مصاحبه یک مقدار از ادبیات دینی هم خارج بود. استدلالی هم که کرد استدلال بیپایه و بیاساس بود. چرا؟ این دوست عزیز من در مصاحبهاش یک جملهای که داشت این بود که شما گفته است برخی مسئولان بدون بررسی دقیق و با ملاک قراردادن برخی اخبار فاقد مستندات و مغرضانه اقدام به قضاوتی بر پایه اطلاعات نادرست و غلط کردهاند لذا باید انصاف را رعایت کنند. من حرفم این است که دوست عزیز! رفیق شفیق! عزیز عزیزان! اگر من اطلاعاتم ناقص است چرا رئیس اداره ارشاد اسلامی عذرخواهی کرد؟ شما که میگویید اتفاقی نیفتاده است و حاشیهای نداشته است. اگر حاشیهای نداشته و اتفاقی نیفتاده است چرا رئیس ارشاد شما عذرخواهی کرده است؟
حرفهای فرماندار فومن غلط است
امام جمعه ماسال در ادامه با بیان اینکه آدم همینطوری عذرخواهی نمیکند ادامه داد: پس اتفاقی در آنجا افتاده است و اطلاعات من درست است و قضاوت من مغرضانه نیست. این عذرخواهی رئیس اداره ارشاد نشان میدهد که حرفهای شما غلط و بدون سند است. شما مغرضانه مصاحبه کردهاید. این کار را نکنید. من و تو که جادهصافکن دیگری نیستیم. من و تو که مسئول نیستیم که توجیه خلاف دیگران را انجام بدهیم. مرد باشیم. یکی از مهمترین ویژگیهای یک مقام مسئول در نظام جمهوری اسلامی که بعضاً مورد غفلت واقع میشود داشتن شهامت عذرخواهی است. من به عنوان امام جمعه اگر اشتباه کردم شهامت داشته باشم و بگویم اشتباه کردهام. داشتن شهامت عذرخواهی، اعتراف به این امراست.
حجتالاسلام موسوی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره پذیرش اشتباه از سوی امام خمینی (ره) گفت: امام هم به خصوص در اواخر عمر شریفشان گفتند من در فلان موضوع اشتباه کردم. امام به آن عظمت و بزرگی میگویند اشتباه کردم. این روح بزرگ و معنویت حضرت امام بود. این درس مهم امام به ماست. در تلویزیون هم دیدید که در درس خارج حضرت آقا، یک آقای روحانی و طلبه به حضرت آقا با صدای بلند اعتراض کرد و گفت مجلس آمده است قانون بازنشستگی مدیران را تصویب کرده است و بعد آقایان آمدهاند از شما اجازه گرفتهاند که به نام شما یک عده برگردند. خوب آن طلبه از این موضوع ناراحت بود و با صدای بلند و تند با مقام معظم رهبری صحبت کرد و رهبری فرمودند من هم با او تند صحبت کردم و بعد آقا از آن طلبه عذرخواهی کردند. رهبر مملکت از یک طلبه پای درسش عذرخواهی کرد. پس یک مدیر باید شهامت و شجاعت داشته باشد که عذرخواهی کند.
وی افزود: در روایت داریم که اصرار بر گناه صغیره آن را تبدیل به گناه کبیره میکند. یعنی اگر یک گناه صغیره انجام دادیم باید توبه کنیم و از خدا عذرخواهی کنیم و پشیمان شویم. اما اگر اصرار کردیم و گفتیم که کار ما درست است آن کار را تبدیل به گناه کبیره کردهایم. قرآن وقتی میخواهد انسانهای باتقوا را معرفی کند میفرماید انسانهای باتقوا و متدین و بزرگ اینطوریاند «وَ لَمْ يُصِرُّوا عَلى ما فَعَلُوا وَ هُمْ يَعْلَمُونَ» سوره آل عمران آیه ۱۳۵٫ همه اینها را اینطور میگویم که باز فردا نگویند که این سندیت ندارد. یک جمله دیگری هم که این دوست عزیز و بزرگوار من زده است این است که گفتهاند این شهر برای خودش امام جمعه دارد. این شهر برای خودش فرماندار و نماینده مجلس دارد. این شهر برای خودش چشمهای نظارتی دارد و قرار نیست که هر کس بیاید که خودش بیاید برای خودش حرف بزند.
حرفهای فرماندار فومن با آیات قرآن و فرمایشات رهبری تناقض دارد
امام جمعه ماسال ادامه داد: اول اینکه من هر کس نیستم. من یک شهروند فومنی هستم. اروپا هم که باشم برای شهر خودم حرف میزنم و به فومنی بودن خود افتخار میکنم اما الآن از جهاتی برای شهر خود غصه میخورد و ناراحت هستم. دوم اینکه من هر کس نیستم. من یک امام جمعه هستم. دور امام جمعه را نمیشود سیمخاردار کشید و گفت درباره شهر خودت حرف نزن. چون مطالعه نکردی بلد نیستید حرف بزنید. حرفهای شما با آیات قرآن تناقض دارد. پیامبر اکرم خاتمالانبیا (ص) حضرت محمد بن عبدالله (ص) میفرماید «کلکمْ راعٍ، وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ. هر کس هر جا دید باید بگوید مسئول است. حالا که شما مطالعه نکردید اجازه بدهید من به شما بگویم. مقام معظم رهبری درباره جایگاه امام جمعه میفرماید یکی از وظایف شما مسئله تبیین است که عمده هدف انبیا الهی تبیین حقیقت بوده است. وظیفه ائمه جمعه هدایتگری است و این هدایتگری صرفاً هدایتگری سیاسی نیست بلکه هدایتگری سیاسی و فرهنگی است. دوم: رهبر انقلاب در ۶ آذر ۶۹ فرمود ائمه جمعه مسئولان انقلاب در سرتاسر کشور هستند. این حرف آقاست. نگو فقط در شهر خودت. بلکه مسئول در سراسر کشور است. پس نمیشود او را به شهر خودش محدود کرد. سوم: نماز جمعه یک نماز سیاسی و عبادی است و امام جمعه وظیفه دارد در خطبه دوم مسائل مربوط به مسلمانان و جهان اسلامی را برای مردم بیان کند. چهارم: رهبری فرمودند نماز جمعه در نقاط کشور بخشی از کار دستگاه رهبری را در کشور را انجام میدهند. مسئولان کشور در سراسر کشور ائمه جمعه هستند. پایگاه هدایت و رهبری مردم ائمه جمعه هستند. آیا میخواهید مرا به ماسال محدود کنید. حرفهای تو با حرفهای آقا تناقض دارد. یک مقدار یاد بگیر که چطور حرف بزنید.
حجتالاسلام موسوی افزود: ببخشید که نماز جمعه طول کشید. چون انحراف در جامعه پیش میآید باید جلوی انحراف را گرفت. من همه دولتمردان را دوست دارم چون دولتمردان جمهوری اسلامی هستند اما این به آن معنی نیست که رودربایستی گیر کنیم و جلوی انحراف را نگیریم. خداوند این را در ذات من قرار نداده است. دوست عزیز من! والی شهر من! فرمودید ما بلدیم شهر خود را مدیریت کنیم؛ یعنی شما حرف نزنید. فرمودید ما بلدیم شهر خودمان را مدیریت کنیم! مدیریت شما از پل ورودی شهرتان مشخص است. شما مدیریت را بلدید همانطور که خیلیها بلد بودند با مدیریت خودشان و با اجرای مذاکره و برجام مشکلات جامعه را حل کنند و میخواستند تحریمها را بردارند و ایران را گلوبلبل و سنبل کنند و با کدخدا کنار بیایند. شما هم مدیریت را بلد هستید. یک عده هم میخواستند اینطور مدیریت کنند. میخواستید تحریمها را بردارید تا هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ زندگی مردم بچرخد؛ اما دوست عزیز! برعکس شد. نه چرخ زندگی مردم چرخید و نه چرخ سانتریفیوژها. هر دو چرخ قفل شدند. کلید شما هم به هیچکدام از اینها هم نخورد. شما میخواستید مدیریت کنید و اشتغال ایجاد کنید. چه شد. گرانیهای افسارگسیخته که مردم را فلج کرده است. نتیجه این مدیریتها این شد که فقر و بیکاری در جامعه هر روز زیاد میشود. اختلاس و حقوق نجومی، افزایش اعتیاد، حاشیهنشینی شهرها بیداد میکند. فلج شدن صنعت کشور نتیجه مدیریت شما بود. شما بلد بودید که کشور را چگونه بچرخانید.
نتیجه مدیریت شما افزایش تعداد سلطانها بود
امام جمعه ماسال گفت: کنار زدن نیروهای ارزشی و ولایی به بهانه اعتدال، کنار زدن نیروهای جوان و تحصیلکرده و روی کار آوردن یک عده از آسایشگاه سالمندان و تنگ و محدود کردن دایره مدیریت که در آن به جوانها فضا داده نمیشود نتیجه مدیریت شماست. یکی از نتایج مدیریت شما این بود که در این انقلاب سلطانها را زیاد کردید. یک روز سلطان قیر و یک روز سلطان شکر و یک روز سلطان قند، یک روز سلطان دلار، یک روز سلطان طلا و ارز و یک روز سلطان کاغذ و یک روز هم سلطان قرصهای ترامادول داریم.
خطیب جمعه ماسال خطاب به فرماندار فومن ادامه داد: د مرجع تقلید عالم تشیع حضرت آیتالله بهجت فومنی که زادگاهش برای همان شهری است که شما در آن مسئولیت دارید یک جمله به همه ما فرمود «مردم ما به این دنیا آمدهایم که در این چند صبا ارزش، منزلت و قیمت پیدا کنیم اما نه به هر قیمتی که شده است زندگی کنیم». حاشیه من به دوست عزیز و رفیق شفیق من و به همه مسئولان این است که من و شما و همه مسئولان به سر صدقه نظام و خون شهدا و ۴۸۰ شهید همان شهرستانی که شما در آن مسئول هستید مسئولیتی گرفتهایم که به هر قیمتی که شده است ولو به قیمت فدا شدن، از نظام، ارزشها، ولایت و خون شهدا دفاع کنیم. دوست عزیز من! من و تو مسئولیت نگرفتهایم که به هر قیمتی که شده است مسئولیت خود را حفظ کنیم چون امام فرمود حفظ نظام از اوجب واجبات است. من آخوند اجرایی است و میفهمم که تکتک کلمات من بار اجتماعی و حقوقی دارد. پس هر حرفی که میزنم سند دارد و بهترین سند برای حرف هفته قبل من این است که مسئول تو آمد به صورت رسمی عذرخواهی کرد و به من هم زنگ زد. همان مسئول اداره تو به من زنگ زد و عذرخواهی کرد. اگر اتفاقی نیفتاده است او چرا عذرخواهی کرد.
حجتالاسلام موسوی افزود: رئیسجمهور محترم در جمع وزارت خانه جهاد برای دوستان جهادی فرمود این جنگلها و مراتع را حفظ کنید. آن ابرهای بارانزا که میآیند پایین را نگاه میکنند و وقتی میبینند آنجا کویر است در آنجا باران را نمیریزند و میروند در جای دیگری بارش را انجام میدهند. آقای رئیس! ابر از آن بالا هوشمند است و میداند کجا باید ببارد تو چطور نمیدانی در زیر گوشت چه میگذرد و کجا و چطور باید حرف بزنی؟!