به گزارش ماسال نیوز به نقل از فارس؛ مهدی خدابخش: چندی پیش خبری از مسلمان شدن یکی از سیاستمداران هلندی مخالف سرسخت و تبلیغکننده تندرو علیه دین مبین اسلام منتشر شد که توجه رسانهها را به خود جلب کرد. «یورام فان کلاوِرن» عضو پیشین حزب راستگرای افراطی «آزادی» در هلند، در تاریخ چهارم فوریه ۲۰۱۹ (پانزدهم بهمن) اعلام کرد که حین نوشتن کتابی ضد دین اسلام، بیشتر با نکات مثبت این آیین آشنا شده و نهایتا آنچنان مجذوب آن شده که نهایتا به اسلام گرویده و موضوع کتاب خود را تغییر داد.
فان کلاورن اولین سیاستمدار تندروی هلندی ضد اسلام نیست که به آخرین دین الهی گرویده است. در این گزارش سعی شده ضمن نگاهی اجمالی به برخی از چهرههای برجسته غربی که مسلمان شدهاند، روند افزایش گرویدن به دین اسلام در جوامع اروپایی و آمریکایی بررسی و با ارائه آماری از تعداد مسلمانان در غرب، دورنمایی از ترکیب جمعیتی این مناطق بیان شود.
آرنود فان دورن، سیاستمدار هلندی
پیش از فان کلاورن، عضو دیگر حزب آزادی در آوریل ۲۰۱۲ به اسلام گرویده و کمی بعد نیز مراسم حج بهجای آورد. فان دورن درباره نحوه مسلمان شدنش توضیح داد که واکنش منفی مسلمانان جهان به فیلم کوتاه «فتنه» که توسط «خیرت ویلدرس» رهبر حزب آزادی تولید شده بود، او را به تحقیق درباره اسلام علاقمند کرد. وی بعد از اسلام آوردن، از اینکه در انتشار فیلم فتنه نقش داشته، ابراز پشیمانی کرده و گفت که مسئولیت تصحیح این اشتباه را بر گردن خود میداند.
فان دورن تا دسامبر ۲۰۱۱ عضو حزب راستگرای افراطی ویلدرس بود و بعد از جدا شدن از آنها، تا می ۲۰۱۴ به عنوان عضو شورای شهر «لاهه» به فعالیت خود ادامه داد. وی هماکنون رئیس بنیاد اروپایی «دعوة» و سفیر ارتباطات مجمع کانادایی «دعوة» در اروپا است. در سال ۲۰۱۴ همچنین «اسکندر امین دو وریس» پسر فان دورن با دنبالهروی از پدرش، مسلمان شد.
آرتور واگنر، سیاستمدار آلمانی
واگنر در سال ۲۰۱۵ به حزب راستگرای افراطی با نام «آلترناتیو برای آلمان» پیوست. وی در همان زمان عضو کمیته پارلمانی براندنبورگ در جوامع و امور مذهبی نیز بود. واگنر در ژانویه ۲۰۱۸ اعلام کرد که در اعتراض به پذیرش ازدواج همجنسگرایان توسط کلیسای آلمان، به سراغ دین اسلام رفته و پس از مطالعات فراوان مسلمان شده است. این سیاستمدار آلمانی ۴۹ ساله، نام احمد را برای خود برگزیده و چندی بعد از اسلام آوردن، از حزب آلترناتیو استعفا داد.
واگنر که در رشته انفورماتیک تجاری در دانشگاه علوم کاربردی هانوفر تحصیل کرده، میگوید که از همان سال ۲۰۱۵ و زمان پیوستن به این حزب تصمیم گرفته بود تا مسلمان شود اما حدود دو سال طول کشید تا نهایتا در اکتبر ۲۰۱۷ رسما به دین اسلام بگراید.
حزب آلترناتیو برای آلمان، یکی از احزاب تندرو و افراطی آلمان است که در بخش معرفی وبگاه خود نیز صراحتا اعلام کرده که «ضد مهاجران و ضد اسلام» است. «آندرس کالبیتز» رهبر حزب آلترناتیو برای آلمان در صفحه رسمی این حزب در فیسبوک نوشته است که «اسلام به آلمان تعلق ندارد».
کیث اِلیسون، سیاستمدار آمریکایی
الیسون ۵۵ ساله دادستان کل ایالت «مینهسوتا» و عضو پیشین مجلس نمایندگان آمریکا از حزب دموکرات (۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹) است که به عنوان اولین مسلمان برگزیده شده در کنگره ایالات متحده شناخته میشود. وی که تحصیلات خود را در رشته حقوق به پایان رسانده، در ۱۹ سالگی به دین اسلام گروید.
الیسون درباره این تصمیم خود توضیح میدهد: «من وقتی به خودم آمدم، به اطراف نگاه کردم و از خودم سوالاتی درباره وضعیت اجتماعی کشور، مسائل مربوط به عدالت (اجتماعی) و تغییرات پرسیدم. وقتی هم که به زندگی روحانی خودم نگریستم، به این فکر کردم که چیزی میتواند درباره تغییر اجتماعی و عدالت در جامعه آگاهیبخشی کند… و من اسلام را یافتم».
این سیاستمدار آمریکایی از حامیان عادیسازی روابط ایالات متحده با ایران بوده و خواستار بازگشایی دفتر حافظ منافع یا سفارتخانه در تهران شده است. الیسون در سال ۲۰۱۵ جزو یکی از پنج نماینده دموکرات در کنگره آمریکا بود که به طرح بازنگری در توافق هستهای ایران رای منفی داد. وی طی یک سخنرانی تاکید کرده که قطع ارتباطات با دولت تهران، بیمعنی است.
آندره کارسون، سیاستمدار آمریکایی
کارسون ۴۴ ساله، دومین شخص مسلمانی است که توانست به عنوان نماینده ایالت ایندیانا به کنگره آمریکا راه پیدا کند. او که در خانوادهای باپتیست و از فرقه تعمیدیون چشم به جهان گشود، در مدرسه کاتولیکها برای خدمت در کلیسای باپتیست در شهر ایندیاناپلیس آموزش دید، اما سرانجام در ۱۶ سالگی درپی مطالعه اشعار «مولانا جلالالدین محمد بلخی» و زندگینامه «مالکوم ایکس» (مالک شباز) اسلام آورد.
به دلیل مشکلات و تبعیضهایی که جامعه سیاهپوست آمریکا، مخصوصا از سوی پلیسهای سفیدپوست، با آن دست به گریبان بود، کارسون تصمیم میگیرد که خود یک افسر پلیس شود و برای این کار در رشته حقوق جزا به تحصیل آکادمیک میپردازد و آهسته آهسته به سمت فعالیتهای ضداطلاعات گرایش پیدا میکند.
وی اکنون تنها عضو مسلمان در کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا است و میگوید به عنوان یک مسلمان سیاهپوست که در جوانی مورد آزاد نیروهای انتظامی آمریکایی نیز قرار گرفته اما در بزرگسالی بهعنوان یک افسر پلیس ضد اطلاعات فعالیت کرده، دیدگاه منحصر به فردی را درباره تنشهای بین مسائل امنیتی و حقوق مدنی ارائه میکند.
کنوت یوهان ریچارد بِرنستروم، دیپلمات سوئدی
برنستوم دیپلمات پیشین سوئدی است که در سفارتخانههای این کشور در نقاط مختلفی از جهان فعالیت کرده بود. وی ۱۳ سال در کشورهای ونزوئلا، اسپانیا و مغرب سفیر سوئد بود. برنستوم در سال ۱۹۸۳ به دوره بازنشستگی خودخواسته رفته و بعد از مطالعاتی که انجام داد، در سال ۱۹۸۶ به دین اسلام گروید.
وی بعد از اسلام آوردن، نام محمد را برای خود انتخاب کرد. برنستوم سپس بهعنوان اسلام شناس در سوئد فعالیت کرد و ترجمهای از قرآن کریم را به زبان سوئدی به رشته تحریر آورد.
گری کارل (محمد) لِگِنهاوزن، فیلسوف آمریکایی
لگنهاوزن در سال ۱۹۵۳ در خانواده مسیحی کاتولیک در نیویورک به دنیا آمد. وی بعد از گذراندن دوره کارشناسی در دانشگاه ایالت نیویورک، در مقطع کارشناسی ارشد در رشته فلسفه در دانشگاه تگزاس مشغول تحصیل شد. لنگهاوزن در سال ۱۹۷۹ شروع به تدریس علوم فلسفی در دانشگاه تگزاس کرد و در همان سال بود که از طریق برخی دانشجویان مسلمان، با دین اسلام آشنا شد.
وی بعد از تحقیقات درباره دین اسلام، در سال ۱۹۸۳، همزمان با اخذ مدرک دکترای فلسفه از دانشگاه رایس، به این آیین الهی گروید. لگنهاوزن چندی بعد انجمن دانشجویان مسلمان را در دانشگاه تگزاس بنیان گذاشت. وی بعد از آشنایی با یک دانشجوی ایرانی، با مذهب تشیع نیز آشنا شده و به ایران هم سفر کرد.
استفان (سلیمان) شوارتز، خبرنگار و نویسنده آمریکایی
این روزنامهنگار ۷۰ ساله آمریکایی که برای رسانههای مختلفی از جمله نشریه «وال استریت ژورنال» ستوننویسی کرده، در سال ۱۹۹۷ مسلمان شد. وی علیرغم اینکه در سال ۱۹۴۸ در خانوادهای یهودی به دنیا آمده بود، اما دین اسلام را برای ادامه زندگی خود انتخاب کرد.
شوارتز از والدین خود به عنوان «چپگرایان افراطی و بهشدت ضد دین» یاد کرده و حتی در سال ۱۹۸۴ با تفکرات کمونیسم لنینی هم آشنا شده بود. او در سال ۲۰۰۵ اندیشکده «مرکز تکثرگرایی اسلامی» را در واشنگتن بنا نهاده و از منتقدان سخت وهابیگری و بنیادگرایی اسلامی است.
لارِن بوث، مجری و خبرنگار بریتانیایی
این فعال رسانهای انگلیسی، خواهر همسر «تونی بلر» نخستوزیر پیشین بریتانیا است که برای روزنامههای استاندارد و دیلیمیل ستوننویسی کرده است. او همچنین از مخالفان جنگ عراق و از اعضای نهاد مدنی «ائتلاف جنگ را متوقف کنید» بوده و حتی در سال ۲۰۰۸ تلاش کرد به همراه ۴۶ فعال حقوق بشری، از طریق راه دریایی وارد نوار غزه شده و محاصره این منطقه را بشکند که با ممانعت رژیم صهیونیستی مواجه شد.
وی در سال ۲۰۱۰ درپی سفری که به ایران برای پوشش راهپیمایی روز قدس در تهران داشت، به دین اسلام گروید. بوث پس از زیارت بارگاههای مقدس حضرت فاطمه معصومه در قم و امام رضا (ع) در مشهد گفت که در این مکانها آرامشی را تجربه کرده که برای همیشه او را تغییر داده است. وی سپس بعد از بازگشت به لندن، هنگام پیاده شدن از هواپیما با حجاب کامل، همگان را شگفتزده کرد و همانجا گفت: «اسم من لارن بوث است و من مسلمان هستم».
ماهرشالا گیلمور (علی)، بازیگر آمریکایی
ماهرشالا ۴۵ ساله که در خانوادهای مسیحی در اوکلند کالیفرنیا به دنیا آمد، در سال ۲۰۰۰ مسلمان شده و نام فامیلی «علی» را برای خود برگزید. به گفته علی، بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ پلیس آمریکا او را تحت نظر قرار داده و او با مشکلات متعددی در مسائل مختلف از جمله حسابهای بانکی، فرودگاه و حتی زندگی روزمره مواجه شده است.
علی بعد از اینکه در سال ۲۰۱۷ برای بازی در فیلم «مهتاب» نامزد جایزه اسکار در بخش بهترین بازیگر مکمل مرد شد، طی مصاحبهای با «رادیو تایمز» درباره وضعیت نابسامان سیاهپوستان و همچنین مسلمانان در آمریکا گفت: «اگر شما بعد از چند دهه زندگی به عنوان یک مرد سیاهپوست در آمریکا اسلام بیاورید، با تعصباتی که به تبع آن مواجه خواهید شد، برایتان چیز عجیب و یک شوک نخواهد بود… مسلمانان (در دیگر نقاط جهان) اینگونه احساس میکنند که تعصبات علیه آنها، جدید است ولی برای ما (سیاهپوستان آمریکایی) چیز جدیدی نیست».
وی علاوه بر جوایز متعددی که دریافت کرده، اولین بازیگر مسلمان است که برنده اسکار (برای فیلم مهتاب ۲۰۱۷) نیز شده است. او در سال ۲۰۱۸ برای بازی در فیلم «کتاب سبز» برنده جایزه گولدن گلوب در بخش بهترین بازیگر مکمل مرد شد و برای همین فیلم نامزد جوایز اسکار نیز هست. او در مراسم اسکار امسال هم جایزه دیگری دریافت کرد.
لیست افراد مشهوری که در آمریکا و اروپا به اسلام گرویدهاند، بیشتر از این چند شخص مطرح شده در این گزارش است که در ادامه میتوان به ورزشکارانی مانند محمد علی کلی، نیکلاس آنلکا، مایک تایسون، ابتهاج محمد (اولین زن ورزشکار آمریکایی که با حجاب در المپیک ۲۰۱۶ حاضر شد و در رشته شمشیربازی مدال برنز گرفت) و افراد دیگر اشاره کرد.
افزایش گرویدن چهرههای برجسته آمریکایی و اروپایی به دین اسلام نه تنها نشان دهنده نفوذ این آیین الهی در سطوح عالی جوامع غربی است بلکه حکایت از روندی دارد که به اذعان اندیشکدهها و موسسات تحقیقاتی مختلف از افزایش تعداد مسلمانان در این کشور دلالت میکند. این یک واقعیت است که دین اسلام، علیرغم تمام اقدامات سوء و مخالف گروههای تندرو، در حال گسترش در اروپا و آمریکا است.
پایگاه خبری تحلیلی «سی. بی. اِن» در مطلبی تحت عنوان «چرا غربیهای بسیاری در حال اسلام آوردن هستند» با اذعان به اینکه هر روزه بر تعداد افرادی که در آمریکا و اروپا به اسلام میگرایند افزوده میشود، نوشت: «شاید در ایالات متحده بخش اعظم (مسلمانان شدهها) آفریقایی-آمریکایی باشند اما تعداد قابل توجهی نیز از نژاد آنگلوها دیده میشود که مسلمان شدهاند و بسیاری از آنها تحصیلات عالی نیز دارند».
جمعیت مسلمانان و مسیحیان در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۶۰
این پایگاه خبری که متعلق به کلیسای مسیحیان در آمریکاست، دلیل روی آوردن تعداد زیادی از غربیها به اسلام را اینگونه توضیح میدهد: «دکترین اسلام ساده و منطقی است؛ تمام مؤمنان باهم برابر هستند. (اسلام) یک دین کاربردی است و مسائل مربوط به ارجحیت مقام کشیش را ندارد… عامل دیگر، هدایت و نظم است».
از طرف دیگر، به زعم سی.بی.ان دلیل دیگری که آمریکاییها مخصوصا اقلیتهای رنگینپوست را به سمت اسلام میکشاند، «تبعیضهایی» است که روزانه با آن در جامعه ایالات متحده مواجه هستند. به گفته این افراد، تبعیضهای اجتماعی و مدنی باعث شده که دین اسلام برای آنها جذاب به نظر بیاید زیرا به آنها راهی را نشان میدهد تا فرهنگ تبعیض را که پذیرای اقلیتها نیست، پس بزنند. همچنین اسلام با پایبندی به وعدههای خود، به آنها کمک میکند تا زندگیشان را به جریان عادی بازگردانند.
در پایان این مطلب، دلیل مهم دیگر برای این روند، اینگونه بیان شده که اسلام فرصت تغییر دین را «بدون نیاز به اعتراف به تمام گناهان و پرداغت غرامت برای آمرزیده شدن» فراهم میکند و اینکه افراد برای سعادتمند شدن، فقط نیاز به پیروی از دستورات یک نفر، یعنی خداوند دارند.
موسسه «مرکز تحقیقاتی پیو» در مطالعات متعددی که انجام داده به روند افزایش تعداد مسلمانان و گرایش هرچه بیشتر مردم جهان به دین اسلام اذعان کرده است. در یکی از این تحقیقات به تاریخ ۵ آوریل ۲۰۱۷، مرکز پیو گزارش داده است که تعداد فرزندان متولد شده از مسلمانان در سال ۲۰۳۵، از تعداد فرزندان متولد شده از مسیحیان، با تفاوت قابل توجهی پیشی خواهد گرفت.
جمعیت مسلمانان در آمریکا در سال ۲۰۱۷
در این تحقیق پیشبینی شده که طی دهه آینده، دین اسلام و جمعیت مسلمانان سریعترین رشد را در بین گروههای مختلف مذهبی داشته باشد، که از هماکنون نیز نشانههای این رشد سریع مشخص شده است. در سالهای مابین ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵، فرزندان متولد شده از مسلمانان حدود ۳۱ درصد از کل نوزادان در سراسر جهان را تشکیل داده است. همچنین طبق روند فعلی رشد جمعیت در جهان، در سال ۲۰۶۰ جمعیت مسلمانان (۲.۹۹ میلیارد نفر) تقریبا به جمعیت مسیحیان (۳.۰۵ میلیارد نفر) نزدیک میشود.
بر این اساس، به دلیل جمعیت نسبتا جوان و نرخ باروری بالا در میان مسلمانان، پیشبینی میشود که تعداد کودکان متولد شده در جهان اسلام بین سالهای ۲۰۳۰ تا ۲۰۳۵ از نوزادان مسیحیان پیشی بگیرد و این در حالی است که طبق آخرین آمار (۲۰۱۵) جمعیت کل مسیحیان جهان حدودا ۲.۳ میلیارد نفر و جمعیت کل مسلمانان حدود ۱.۸ میلیارد نفر میباشد.
بر اساس مطالعه دیگری از مرکز تحقیقاتی پیو، حدود ۳.۴۵ میلیون مسلمان در آمریکا زندگی میکنند که هماکنون سومین گروه مذهبی پرجمعیت در این کشور به شمال میروند. در این تحقیق پیشبینی میشود در سال ۲۰۵۰ جمعیت مسلمانان در ایالات متحده به ۸.۱ میلیون نفر افزایش پیدا کرده و با پیشی گرفتن از یهودیان، به دومین گروه مذهبی پرجمعیت در این کشور تبدیل شوند.
نرخ تولد و فوت بین مسلمانان و مسیحیان در دو بازه زمانی
انتهای پیام/ق