دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ , 25 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۹۷
ساعت انتشار : ۱۲:۵۸ ب.ظ
چاپ مطلب

رئیس به عنوان رئیس جدید قوه قضاییه معارفه شد

مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید دستگاه قضایی کشور با حضور جمع کثیری از مسئولان برگزار شد.

به گزارش ماسال نیوز به نقل از فارس؛  روز ۱۶ اسفند ماه بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی آیت الله رئیسی را به عنوان رئیس جدید قوه قضاییه معرفی کردند و به این ترتیب آیت الله رئیسی جایگزین آیت الله صادق آملی لاریجانی شد.

امروز پس از ۴ روز در محل حوزه ریاست قوه قضاییه و با حضور جمع کثیری از مسئولان قضایی، کشوری، لشگری مراسم تودیع و معارفه آیت الله صادق آملی لاریجانی و آیت الله سید ابراهیم رئیسی در کاخ دادگستری آغاز شد.

در ابتدای جلسه و پس از قرائت قرآن،‌ حجت الاسلام و المسلمین گلپایگانی،رییس دفتر مقام معظم رهبری حکم انتصاب آیت الله دکتر سید ابراهیم رییسی از سوی رهبر انقلاب را قرائت کرد.

آیت الله رئیسی در ادامه با  تسلیت ایام شهادت امام هادی (ع) و استمداد طلبیدن از روح بلندشان اظهار داشت: تشکر و تقدیر می کنم از همه حضرات حاضر در مجلس و سروران عزیز و مدیران عالی کشور، مقامات محترم لشگری و کشوری و همه همکاران عزیز قضایی از قضات عالی رتبه و مسئولین عالی رتبه قضایی در استان ها؛ باید ابتدا سر بر آستان ربوبی بسایم و شاکر نعمت های بسیار خداوند متعال باشم در توفیقاتی که عنایت کرد و زمینه ای که فراهم کرد برای اینکه بتوانم خدمت گذار باشم به ویژه این خدمتی که در آستان مقدس رضوی (ع) برای حقیر فراهم شد فرصت مغتنمی بود برای خدمت گذاری به مردم و مهمانان حضرت رضا (ع)؛ امیدوارم اعتماد مقام معظم رهبری به حقیر در مسئولیت خطیر قوه قضاییه موجب شرمندگی بنده خدمت ایشان، قضات محترم، نیروهای انقلابی نشود و از حسن اعتماد ایشان تقدیر می کنم.

وی ادامه داد: جا دارد صمیمانه از تلاش های خالصانه حضرات رؤسای محترم قوه قضاییه در طول تاریخ انقلاب اسلامی حضرت آیت الله دکتر بهشتی، موسوی اردبیلی، یزدی و قریب به یک دهه تلاش های آیت الله آملی لاریجانی تشکر کنم و به روح بلند آیت الله شاهرودی درود بفرستم و خدمات خالصانه ایشان ذخیره آخرت ایشان باشد انشاالله. از همه مسئولین عالی که در سطوح مختلف کمک کردند آنها که سر به تیره تراب بردند خداوند انشاالله همه شان را در سر سفره امام رضا علیه السلام مهمان کند و آنها که در قید حیات هستند خداوند انشاالله در توفیقاتشان بیافزاید.

وی افزود: بدون تردید خدمات بزرگی در این ۴ دهه شده که قابل تقدیر است که هر کس در خور خود و با امکانات و برنامه هایی که داشتند اقداماتی کردند تا امروز این شرایط و وضعیت را پیدا کنیم. امروز شرایط را جناب آقای محسنی اژه ای در خدمات این دوره از تلاش و خدمت بیان کردند که فرصت نیست بسیاری از کارها را بیان کرد.

آیت الله رییسی ادامه داد: فرصتی پیدا کردم و بیش از گذشته با مشکلات و با زندگی مردم در سطوح مختلف آشنا شدم و این آشنایی که در این دوره ۳ ساله برای من اتفاق افتاد اگر چه اطلاعاتی از قبل داشتم .اما به نظرم با مشکلات، تنگناها، آلام در زندگی مردم آشنایی بیشتر باید داشت و این فرصت ۳ ساله برای من این جهت را داشت. تمام تلاشم آن است که از ظرفیت فعلی و بالقوه در جهت کاهش آلام و مشکلات و در جهت احقاق حقوق مردم، در جهت اجرای عدالت آنچه که مورد خواست مردم عزیزمان است تلاش کنم. با همه تلاش هایی که انجام شده مردم در مورد اجرای عدالت همچنان نگران هستند و خواست و مطالبه مردم آن است که در سطوح مختلف اجرای عدالت را بیش از گذشته ببینند و لذا اساس تحول قضایی در این دوره که به نظر من باید در بستر گام دوم تحول قضایی را شکل داد. برنامه تحول قضایی در بستر گام دوم که مقام معظم رهبری فرمودند انشاالله به همکاری همه بخش ها هم در دولت، هم در مجلس نیاز است که هر کس در حوزه کاری خود تلاش کند که این گام به ویژه در اجرای عدالت به خوبی برداشته شود.

وی افزود: در گام دوم حرکت انقلاب که اجرای عدالت به عنوان یکی از نکات مهم تلقی شده و از نکات مهم در قانون اساسی ما مورد تاکید امامین انقلاب بوده واقعاً می طلبد امروز ما به یک نقطه قابل قبول در رابطه با اجرای عدالت با هم به تفاهم برسیم. آنچنان که فرمودند برای عدالت کتاب ها می شود نوشت، چه کنیم مردم احساس اجرای عدالت کنند؟ من نمی خواهم بگویم اجرای عدالت مساوی اجرای قانون است اما فعلاً ما اگر بخواهیم بر یک اصلی توافق کنیم آن اجرای قانون است، هیچکس در هیچ شرایطی در هیچ جایگاهی حق دور زدن قانون و تخلف قانونی را نخواهد داشت. اگر محور قانون باشد و همه بر آن محور عمل کنند چه در دستگاه قضایی چه در همه دستگاه های کشور به دلیل شرایط  کنونی، قانون هست که چگونه باید از آن عبور کرد. مسئله اجرای قانون را امروز در همه سطوح کشور باید جدی گرفت. در کشور ما هر روز یک حزب و یک جریانی می آید، ما باید بر اجرای قانون توافق کنیم و این مسئله را جدی بگیریم و بنده هم به عنوان نکته محوری انشاالله توجه خواهم کرد.

وی گفت: در ارتباط با دستگاه قضایی تلاش های زیادی شده اما امروز همچنان مسئله اطاله دادرسی، مسئله ورودی پرونده و تعداد ورودی پرونده به دستگاه قضایی زیبنده نظام اسلامی ما نیست، چرا؟ باید رفت سرچشمه ها را بررسی کرد. تولید این میزان پرونده از کجاست؟ جایگاه پیشگیری را هم دولت و هم مجلس با تصویب قوانین پیشگیرانه برعهده دارد، هیچ دستگاهی در کشور نیست در حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی که وظیفه پیشگیری از وقوع جرم نداشته باشد. یعنی تمامی اقدامات باید پیشگیری از ناهنجاری در جامعه باشد. مسئله پیشگیری مسئله بسیار مهمی است. ریاست محترم مجلس هم در جلسه تشریف دارند، واقعاً از قوانین ما باید جرم زدایی، قضا زدایی، حبس زدایی پیگیری جدی شود. مجلس باید قوانینی تصویب کند در مجازات های جایگزین که قاضی ما به آن عمل کند. در ارتباط با پیشگیری و کاهش ورودی پرونده و قضا زدایی ساز و کارهایی در نظر گرفته شود و کمک جدی مجلس را می طلبد و پیشنهادات اصلاحی را داریم و تقدیم خواهیم کرد تا بتوانیم مسئله قضا زدایی و حبس زدایی را اجرایی کنیم، ما می خواهیم وضعیت زندان ما وضعیتی زندانی باشد که امام فرمودند «زندان باید دانشگاه باشد»، این نیازمند این است که مسئولین در این فضا کاری در خور کنند.

رییس قوه قضاییه ادامه داد: برای تحول، سومین نقطه نیاز به نیروی انسانی تحول خواه است. با آشنایی من با سطوح قضایی این روحیه وجود دارد و طبق فرمایش مقام معظم رهبری استفاده از نیروهای کارآمد و انقلابی را انشاالله دنبال خواهیم کرد.  آموزش هم از کارهای خوبی است که نیاز به تداوم دارد. ایجاد مهارت لازم برای قاضی که باید بیش از گذشته انجام شود تا بتوانیم از قضات جوانمان بیش از پیش بهره مند شویم.

آیت الله رییسی گفت: امروز مدعی مبارزه با فساد درون قوه قضاییه خود قضات هستند. آنها صبح تا شب در بخش مختلف قضایی مدعی چند نفری هستند که به عنوان کارمند یا افراد منحرف بخواهند دستگاه قضایی را ناسالم جلوه بدهند. حتماً با همه همکاران در مقابل تعداد معدودی که در دستگاه قضایی بخواهند فساد ایجاد کنند مصمم هستیم تا سلامت دستگاه قضایی را تضمین کنیم. مسئله صیانت از آزادی های اجتماعی و حقوق مردم هم نکته بسیار مهمی است. مسئله حقوق شهروندی موضوع جدی در دستگاه قضایی است. ما به عنوان حقوق عامه نمی توانیم در مقابل تجاوز به آب، خاک، جنگل، محیط زیست و سلامت مردم و آنچه که حقوق مردم است بی تفاوت باشیم و دستگاه قضایی در این مورد ساکت نخواهد نشست.بنده به عنوان مسئول قضایی از دستگاه های اداری کشور تکریم مردم و ارباب رجوع را مطالبه خواهم کرد.

وی ادامه داد:دستگاه قضایی بیشتر به عنوان جایگاه نظارتی معرفی می شود تا قضاوتی. مدیران محترم دستگاه های اجرایی حتماً بدانند که نظارت ضامن تداوم اعتماد به مدیران کشور است، نظارت تضمین سلامت در دستگاه های اداری کشور است و ما هم نظارت درون دستگاهی را بنای تقویتش را داریم. نظارت بر آرا امری ضروری است، نظارت دیوان عالی کشور که در قانون اساسی دیده شده یک امر واقعی است.

وی گفت: از مدیران پرکار، شجاع، با جسارت برای انجام کارها که هیچ مانعی را به رسمیت نشناسند خصوصاً در این شرایط تحریم ظالمانه کشورمان حمایت خواهیم کرد. از هرگونه سرمایه گذاری و کارآفرینی حمایت خواهیم کرد. بدانند مدیر صحیح العمل قاطع با جسارت و شجاع مورد حمایت ما خواهد بود. من فکر می کنم هرچه در رابطه با مبارزه با فساد بخواهیم بگوییم بهترین راهبرد پیام ۸ ماده ای مقام معظم رهبری است با اینکه چند سال از آن پیام می گذرد همچنان این پیام زنده است که هم تکلیف دولت وهم دستگاه های مختلف است.

رییس قوه قضاییه ادامه داد: سال ۷۴ موضوع پرونده ۱۲۳ میلیارد مطرح بود، مدتی گذشت پرونده دیگری پیدا شد، مدتی دیگر پرونده دیگری و اخیراً هم پرونده ۳ هزار میلیارد، متهمین آنها با هم متفاوتند اما جنسش یکی است، معلوم است ساختارهای ما اشکال دارد. ببینید اعضای محترم دولت ما باید ساختارهای فسادزا را در کشور اصلاح کنیم والا هر روز شاهد بروز یک حادثه و یک پرونده روی میز قاضی خواهیم بود، چرا از یک سوراخ دو بار گزیده شویم؟

وی گفت: اگر اصلاح ساختارها و پیام ۸ ماده ای مقام معظم رهبری در کنار پیام ۸ ماده ای امام راحل اجرایی شود، دستگاه های نظارتی در دولت، قوه قضاییه، وزارت اطلاعات و همه بخش هایی که وظیفه نظارت دارند اگر در این رابطه فعال شوند می تواند گام های خوبی برداشته شود.

وی افزود: در بروز فساد همیشه نباید متهمین را تعقیب کنیم، اما قصورها چه می شود؟ عدم پیشگیری های لازم قابل پیگیری است؟ به نظر ما قابل پیگیری است. کسانی هم که در اینجا قصور کردند و ندیدند چیزی که باید ببینند باید مورد پیگیری و سوال قرار گیرند. نسبت به مسائل اقتصادی، قوه قضاییه در کنار دولت و مجلس خواهد بود.

آیت الله رییسی خاطرنشان کرد: امروز ما معتقدیم قوانینی که می تواند تضمین کننده سعادت انسان باشد قوانین حیات بخش اسلام است و ما آنچه که مدعیان حقوق بشر در عالم بیان می کنند خصوصاً در کسوت بعضی از سازمان های بین المللی که در جایگاه متهم قرار دارند نه مدعی، لیست بلندی از نقض حقوق انسان در کارنامه آنهاست، حتماً در احکام نورانی اسلام فکر می کنیم که مسئله مهم تنویر افکار عمومی است که به نظرم در این ۴۰ سال نقص داریم. حضرت آقا در مورد تنویر افکار عمومی فرمودند که باید تلاش بیشتری انجام دهیم، سخن حق باید جای خودش را پیدا کند.

وی افزود: مسئله امنیت بسیار مهم است. امروز به برکت انقلاب اسلامی و خون شهیدان و مدیریت مثال زدنی رهبر معظم و حضور نیروهای مسلح به حمدالله کشور ما از امن ترین کشورهاست، لیکن تهدیدهای مختلفی وجود دارد. ما موضوع امنیت را از مهمترین مسائل برای کشور می دانیم. در مقابل جرائم خشن و سازمان یافته و هرگونه اخلال در امنیت کشور به هیچ عنوان کوتاه نخواهیم آمد. ما تحمل نمی کنیم چون همه اینها فرع بر امنیت است. امنیت مسئله ای نیست که نسبت به آن کوچکترین اغماضی شود.

وی گفت: من از جامعه مردم، جامعه نخبگان و اصحاب رسانه می خواهم که در ابعاد مختلف به قوه قضاییه کمک کنند. انشاالله با جوامع مختلف نخبگان نشست خواهیم داشت، نگاه نخبگان، حوزه، دانشگاه، دانشجویان دلسوز و حزب الله را در صحنه می خواهیم برای اینکه در جریان کار قرار بگیرند و حتی کمک کنند. پیام حضرت آقا مخاطب اولش من هستم اما اجرای آن برای همه دستگاه ها است. این منشور باید در همه ابعاد اجرایی شود. همکاران عزیز و بزرگواران برای پیشنهاد و ارائه ایده و نقدهای منصفانه آستانه تحمل را باید بالا ببرند. اگر نقد پذیری را کنار زدیم منتظر باشیم در گوشه ای از دستگاه دچار مشکل شویم.

وی ادامه داد: شرط همه این اقدامات تحولی اخلاص است؛ اخلاص؛ اگر آیت الله دکتر بهشتی و شهید قدوسی و آیت الله شاهرودی، آیت الله یزدی و قضات مخلص موفق بودند، توسل داشتند. مگر مراجع ما نبودند که کنار قبر امیرالمومنین دعا می کردند و توسل می کردند تا گره کارشان باز شود؟ این توسل را باید توجه داشته باشیم و رمز باز شدن گره ها این است. این جایگاه و شأن برای وجود مقدس حضرت ولی عصر (عج) است. واقعاً باید تضرع کرد در محضر حضرت ولی عصر، اگر عنایت و توجهشان نباشد آنچه گفتیم و شنیدم و آنچه کردند و خواهیم کرد آن چیزی نیست که مورد رضای آنها باشد. من از ائمه، امام رضا علیه السلام، امام هادی علیه السلام و حضرت ولی عصر (عج)می خواهم تا به ما کمک کنند. باز هم از آیت الله لاریجانی به خاطر زحماتشان و همکاران خودم در دستگاه قضایی کمال امتنان و تشکر را دارم.

***آیت‌الله آملی لاریجانی: مردم امید دارند که به دستگاه قضایی مراجعه می‌کنند

آیت الله آملی لاریجانی رئیس سابق دستگاه قضا در ادامه این جلسه اظهار داشت: درود و سلام خداوند بر ارواح طیبه شهدا و درود بر روح بلند و ملکوتی امام راحل. خداوند را شاکریم بر توفیق حضور در این مجلس گرامی و محفل نورانی در این ماه اعیاد متبرکه. از خداوند متعال می خواهیم قلوب و معرفت ما را به محبت خودش بیش از پیش منور بفرماید. پیشاپیش اعیاد متبرکه را تبریک و تهنیت عرض می کنم.

وی افزود: از همه حضار گرامی، از همه میهمانان گرامی، همکاران قضایی، قضات شریف، کارمندان گرامی و مقامات ارجمند لشگری و کشوری خصوصاً ریاست محترم مجلس خبرگان رهبری و ریاست محترم مجلس شورای اسلامی و ریاست محترم دفتر مقام معظم رهبری، وزرا و نمایندگان محترم، اعضای محترم شورای نگهبان و استادان گرامی، قبل از هرچیز تشکر می کنم.

رئیس سابق دستگاه قضا بیان داشت:  به برادر مکرم و ارجمند جناب آقای رئیسی که با حکم مقام معظم رهبری به اصل خودشان برگشتند تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. سابقه دیرینه موّدت با ایشان و در طول انجام وظیفه بنده در دستگاه قضایی نشانگر تجربیات گرانبهای ایشان بود. از خداوند می خواهیم که با عنایت به این زحمات و تلاش ها انشاالله ایشان را در انجام مسئولیت ها موفق بدارند و بتوانند این بار سنگین را حمل کنند.

آیت الله آملی لاریجانی گفت: ریاست دستگاه قضایی افضل و مزید بر مسئولیت‌های قاضی که بار سنگینی است و امیدوارم آقای رئیسی بتواند با درایت و تدبیر و البته صبر، صبر و صبر انشاالله این بار را به دوش بکشند. تشکر می کنم از همه کارکنان دستگاه قضایی، قضات شریف، کارمندان، مسئولان عالی قضایی، مسئولان استانی و دیگر سطوح که در طول این دوره ۱۰ ساله تمام تلاششان را انجام دادند در جهت بهبود وضعیت دستگاه قضایی و خدمت به مردم مخصوصاً مسئولان عالی قضایی که در طول این مدت همراهی کردند و توانایی های خودشان را بروز دادند و تلاش کردند.

وی افزود: من شاهد بودم بسیاری از این عزیزان تا مدت های مدیدی بعد از پایان وقت اداری هر روزه به انجام کارهای خود ادامه می‌دادند و تشکر ویژه از مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظما خامنه‌ای که همواره نسبت به قوه قضاییه عنایات ویژه داشتند و به این فقیر هم همینطور و اگر کمک، مساعدت، و الطاف ایشان نبود همین مقدار تلاش هایی که در قوه قضاییه صورت می گرفت نمی توانست به اهداف والای خود برسد.

رئیس سابق قوه قضاییه اظهارداشت: اگر قرار است بنده گزارشی از دستگاه‌های قضایی عرضه کنم طبیعتاً فرصت زیادی می طلبد و گزینشی عمل کردم و برخی از سرفصل ها را عرض می‌کنم؛ برنامه های آتی، مسئولیت‌هایی است که انشاالله رئیس جدید قوه قضاییه به آنها اقدام خواهد کرد.

آیت الله آملی لاریجانی گفت: خدمت رسانی عظیمی در دستگاه قضایی صورت گرفت، اینکه گفته می شود ۱۶ میلیون پرونده رسیدگی شده و در واقع تا این تاریخ بیش از ۱۷ میلیون پرونده بوده، البته این حجم پرونده‌های ورودی است و پرونده‌های خروجی هم هرساله همینقدر بوده که این کار کار فوق العاده عظیمی است و ما باید قدردان این نعمت باشیم.

وی افزود: به شخصه از وضعیت دستگاه قضایی و کاستی ها خصوصاً به لحاظ تعداد قاضی و کارمند مطلع هستم و افتخار می‌کنم که با وجود افزایش ورودی پرونده، قضات و کارکنان دستگاه قضایی نگذاشتند این پرونده‌ها انباشت شود و با تلاش شبانه روزی به اندازه ورودی، خروجی ای هم برای دستگاه قضایی داشته باشند.

رئیس سابق قوه قضاییه گفت: در دادگستری‌ها، شوراهای حل اختلاف، دیوان عدالت اداری، سازمان قضایی نیروهای مسلح و معاونت قضایی و سایر مراکز رسیدگی به پرونده‌ها با یک سرعت مقبولی انجام پذیرفته است که ما اگر قیاس کنیم تعداد قضات را در کشور خود با کشورهای دیگر می‌بینیم که قابل قیاس نیست.

وی افزود: گاهی اوقات یک قاضی در یک شعبه باید به ۵-۶ پرونده رسیدگی کند در برخی از کشورهای خارجی گاهی هر ۱-۲ روز یک پرونده ورودی دارد و ما باید نسبت به جذب قاضی و کارمند دستگاه قضایی تلاش بیشتری کنیم، ما تلاش خود را کردیم، اما یک تلاش بی وقفه می‌طلبد و باید دستگاه‌های دیگر هم دولت محترم و هم مجلس محترم کمک کنند تا مسئله رسیدگی به پرونده‌های مردم به اطاله منجر نشود.

آملی لاریجانی ادامه داد: در سازمان های تابعه قوه قضاییه هم همینطور، میلیون‌ها خدمت در سازمان ثبت، سازمان پزشکی قانونی، زندان‌ها و سازمان‌های تابعه در حال انجام است که خدمات عظیمی است که امروز به مردم عزیز ما تقدیم می‌شود و من همینجا به سهم خودم تشکر می‌کنم از این مجاهدت عظیمی که همه کارکنان متحمل بودند.

آیت‌الله آملی لاریجانی همچنین ادامه داد: مسئله رضایتمندی مردم از کار دستگاه قضایی، مؤلفه‌های متعددی دارد. از جمله این مؤلفه‌ها کار ما، اطغان کار ما، برخورد ما و … با مردم است، منتها نباید فراموش کنیم که دشمن بیرونی و متأسفانه برخی جاهلان درونی به سیاه‌نمایی علیه دستگاه قضایی دامن زدند؛ کسانی مدعی شده‌اند که مردم از دستگاه قضایی قطع امید کرده‌اند و هیچ امیدی به بهبود وضعیت در دستگاه قضایی ندارند، عجیب است که شاهد این مسئله را کثرت پرونده‌ها می‌دانند. من می خواهم بگویم این استدلال مغالطی است، کثرت پرونده‌ها ساخته و پرداخته درون قوه قضاییه نیست، سرریز مشکلات بیرون دستگاه قضایی است، وقتی سرقت زیاد می‌شود این را دستگاه قضایی ایجاد نمی‌کند، البته رسیدگی عادلانه و سریع مؤلفه اثرگذاری است اما این سهم در مقابل مولفه‌هایی که ایجاد جرم می‌کند واقعاً قابل قیاس نیست.

رئیس سابق قوه قضاییه اظهارداشت: وقتی وضعیت اقتصادی دچار مشکل است جرم افزایش پیدا می‌کند وقتی فساد در دستگاه اداری و حتی گاهی در دورن دستگاه قضایی پیدا شود، این جرم را زیاد می‌کند یعنی سرریز دستگاه‌های دیگر به اینجا می‌آید. وقتی در بحث منابع طبیعی دستگاه‌های مسئول بازرسی‌هایشان و نظارت‌هایشان کفایت نمی‌کند تبدیل به پرونده‌ای می‌شود که به دستگاه قضا می‌آیند و مدت طولانی هم برای حل کردن آن صرف می شود. تعداد پرونده‌ها برخلاف این استدلال‌ دلیل بر این است که مردم یک امید معقولی به رسیدگی به پرونده‌شان دارند که رجوع می‌کنند، ولو اینکه برخی می‌گویند مردم ناچار هستند، بله، اما مردم امید دارند که می آیند اگر امید نداشتند آن را رها می کردند. این استدلال به این شکل که ارائه شده نادرست است.

وی افزود: مقصود از ۱۷ میلیون پرونده گاهی مغالطه می شود، مقصود این نیست که ۱۷ میلیون پرونده ضربدر ۲ که دو طرف پرونده هستند می‌شود ۳۴ میلیون پرونده، نه اینطور نیست. یعنی ۱۷ میلیون نقطه دستگاه قضایی مشغول است، شاید یک پرونده ۱۰ جا شماره بخورد، یعنی یک پرونده ۱۰ بار در این دستگاه قضایی می چرخد به علاوه اینکه گاهی یک شخص واحد ده‌ها پرونده دارد در دستگاه قضایی؛ به من گزارش داده بودند یک خانمی ۴۰۰ پرونده در دستگاه قضایی درست کرده بود و دستگاه قضایی موظف به ثبت آن پرونده و شکایت است، ولو ممکن است شکایت او را رد کند و یا منع تعقیب کند منتها این پرونده ثبت می‌شود. ما سارقینی داریم که ده‌ها پرونده دارند و این استدلال مغالطی روشن شود که در دستگاه قضایی ۳۰ میلیون خانوار دائماً درگیر پرونده ها باشند.

انتهای پیام/