جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۶ فروردین ۹۸
ساعت انتشار : ۱:۲۰ ق.ظ
چاپ مطلب
یادداشت حسن قلی‌پور؛

جوانان؛ طلایه دار گام دوم انقلاب اسلامی

انقلاب کبیر اسلامی با پشت سر گذاشتن حوادث و چالش‌هایی گسترده اکنون با بلوغ چهل‌سالگی خود در طلیعه مسیری روشن‌تر و هموارتر گام بر می‌دارد و به ترسیم نقشه راه آینده خود می‌پردازد.

به گزارش ماسال نیوز؛ حسن قلی‌پور از فعالان رسانه‌ای شهرستان ماسال در یادداشتی اختصاصی برای این پایگاه خبری نوشت:

انقلاب کبیر اسلامی با پشت سر گذاشتن حوادث و چالش‌هایی گسترده اکنون با بلوغ چهل‌سالگی خود در طلیعه مسیری روشن‌تر و هموارتر گام بر می‌دارد و به ترسیم نقشه راه آینده خود می‌پردازد. در چنین مرحله و نقطه عطفی بیانیه‌راهبردی و عمیق رهبر حکیم انقلاب اسلامی چراغ راه ما برای ساختن ایران اسلامی و منشوری برای گام دوم انقلاب اسلامی است.

پیام مقام معظم رهبری در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی ایران و بعد از تحولات بسیار مهمِ چهار دهه گذشته، بیانیه راهبردی مهمی است که می‌تواند منشأ تحولات عظیم آینده جمهوری اسلامی ایران باشد. این بیانیه با تبیین دستاوردهای شگرف چهار دهه‌ی گذشته و توصیه‌هایی به‌منظور «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ» معطوف به «افتخار به گذشته» و «امید به آینده» است و از نقاط عطف تاریخ انقلاب اسلامی به شمار می‌رود و بر راهبردها و راه‌های اساسی حل مشکلات کشور و ورود به دوران جدید تمدن سازی اسلامی پرداخته شده است و ضمن دفاع کامل از راه پیموده‌ شده،‌ آمادگی برای تصحیح خطاها، ضعف‌ها و کاستی در آن پذیرفته شده است. گام دوم یعنی؛ انقلاب «وارد دوّمین مرحله‌ی خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدّن‌سازی شده ‌است» و برای تحقق این اهداف باید در چارچوب «نظریه‌ی نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی» مجاهدتی بی‌پایان داشت و به‌سوی تحقق آرمانِ «ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه)» حرکت کرد.

مهم‌ترین ویژگی این بیانیه مخاطب قرار دادن جوانان است، البته مخاطب آن تمامی مردم ایران و جهان، مسئولان هستند، اما مخاطب اصلی جوانان و آینده‌سازان انقلاب اسلامی هستند. این بیانیه مسئولیت مسئولان کشور در قوای مختلف نسبت به جوانان را سنگین‌تر می‌کند و باید در بخش‌های مختلف از جوانان که نسل سوم انقلاب هستند بیشتر استفاده شود تا از ظرفیت بی‌بدیل و منحصربه ‌فرد جوانان تحصیل‌کرده، مؤمن و انقلابی در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی برای پیشرفت و ساختن آینده استفاده شود.

از نظر جامعه‌شناسی، جوانان به عنوان نیروی محرک جامعه نقش مهمی در تعیین جهت‌گیری‌های اجتماعی و سیاسی و فرهنگی جوامع دارند و استفاده کارآمد از این نیرو باعث پیشرفت و امیدواری به آینده می‌شود. روزگار جوانی، ایامی سراسر شور و طراوت و شادابی است و جوان همچون ستون‌های استوار به مثابه خون، در رگ‌های جامعه جریان دارد که به جسم اجتماع انسانی، جان می‌بخشد و هر مجموعه‌ای را به تحرک و پویایی وا می‌دارد. در جامعه اسلامی ایران که اکنون، راهی پر فراز و نشیب به سمت تعالی و پویایی می‌پیماید، نقش نیروهای جوان و پرتلاش انکارناپذیر است. نسلی که اگر دانش، انگیزه، تعهد و تخصص خود را در کنار تجارب بی‌بدیل و حمایت‌ها و هدایت‌های بزرگان و پیشکسوتان به کار گیرد، بی‌شک می‌تواند در میدان‌های علم و عمل، سرآمد شده و آینده‌ای درخشان برای کشور رقم زند. جوانان آگاه و توانمند امروز به منزله سرمایه‌های اجتماعی عظیمی هستند که مسئولیت ساختن ایرانی آباد و آزاد را بردوش دارند و چنانچه از برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های صحیح برخوردار باشند، با غلبه بر چالش‌ها در مسیر پیشرفت و عدالت گام نهاده و سیمای درخشانی از آینده را برای ملت به ارمغان می‌آورند.
از این رو توجه جدی به مطالبات و اندیشه‌های این نسل پویای جامعه، می‌تواند در رفع موانع پیشرفت کشور و هموار نمودن مسیر توسعه و پیشرفت گام مؤثری به شمار آید. جوانان می‌توانند موتور محرکه کشور در بخش‌های مختلف باشند که رهبر معظم انقلاب در این بیانیه حتی به جزئیاتی در خصوص اهمیت و نقش جوانان اشاره فرموده‌اند. ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب تصریح می‌کنند که نیمی از جمعیت کشور جوان هستند و حدود ۲۶ میلیون نفر، ۱۵ تا ۴۰ سال سن دارند و از این بین ۱۴ میلیون نفر دارای تحصیلات عالیه می‌باشند. این جوانان در فضای معنوی بعد از انقلاب اسلامی متولد شده‌اند و ظرفیت بسیار خوبی برای کشور می‌باشند که کشور با توجه به این جوانان می‌تواند مشکلات پیشِ‌روی خود را برطرف کند و از چالش‌ها، مخاطرات و بحران‌های احتمالی آتی عبور و آنان را مدیریت و تبدیل به فرصت کند. در پایان به چهل شاخص جوان انقلابی از منظر امام خامنه‌ای اشاره می‌شود:

خود را مدیون اسلام و انقلاب می‌داند.

مؤمن به انقلاب و مبانی آن است.

به آینده انقلاب و نظام اسلامی امیدوار است.

دوستدار انقلاب و نظام اسلامی است.

معتقد به آرمان‌های انقلاب است.

مبانی جمهوری اسلامی را می‌داند.

خودش را برای همه میدان‌های مورد نیاز انقلاب (سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی) آماده می‌کند.

پیشتاز حرکت‌های انقلابی است و در راه تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی ثابت‌قدم است.

در صف اول دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلابی حضور دارد.

رابطه خود را با امام و آرمان‌هایش پیوسته حفظ می‌کند.

معتقد به استقلال فکری، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی است.

خودش را برای مسئولیت‌های بزرگ آماده می‌کند.

بدنبال کسب آگاهی سیاسی و بصیرت است.

تاریخ معاصر را خوب می‌داند.

نسبت به دشمنی‌های دشمنان حساس، خروشناک است.

به دنبال کسب علم ودانش است.

نسبت به محیط پیرامونی خود حساس، فعال و اثر گذار است.

به دنبال وحدت و هم‌افزایی در جامعه است.

کار و تفکراتش اسلامی و انقلابی است.

با اطرافیان خود مجادله احسن دارد.

خوش‌بین به فرهنگ اسلامی است.

خوش روحیه است.

باهوش است و نمی‌گذارد به نام امر به معروف از او سوءاستفاده نمایند.

امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه شرعی و انقلابی خود می‌داند.

اخلاص در امور را سرلوحه خود قرار می‌دهد.

پرانگیزه و مطالبه گر است.

پايبند به تعلقات معنوی، خانوادگی و میهنی است.

با منطق محکم از مسئولین انتقاد می‌کند.

نظام سلطه را با همه ابعاد و لایه‌هایش می‌شناسد.

مقید به کار تشکیلاتی است.

قانون‌گراست.

دلش نورانی است.

رابطه قلبی و معنوی خود را با خداوند تقویت می‌کند.

اهل قرآن است.

اهل دعا و مناجات با خداست.

اهل اعتکاف است.

میانه‌رو است؛ افراط و تفریط نمی‌کند.

از طعن و بدگویی دیگران نمی‌هراسد.

عدالت‌خواه است.