به گزارش ماسال نیوز به نقل از گیلانستان، حسن کربلایی دبیر حزب موتلفه اسلامی استان گیلان پیرامون احتمال وقوع سیل در گیلان طی یادداشتی با عنوان “آیا مدیران گیلان آمادهاند؟” نوشت:
احتمال دهیم آن سیل معروف که گفته شده هر چند سال یکبار در گیلان جاری میشود، این روزها حرکت خود را از بلندیهای رودبار و شفت و فومن و تالش و دیلمان و… آغاز کرد و به سمت دریا سرازیر شد، آیا مقدمات لازم، آموزش لازم، تمهیدات لازم و برنامهای جامع برای آن پیش بینی شده؟
آیا رودخانههای گیلان کشش آبهای سرازیر شده را دارد؟ اگر این بارانهای موسمی شدت یافت و چند روز ادامه داشت، دیوارههای رودخانههای ما در شهرها و یا مقاومت سیل بندها و سدهای خاکی ما مورد ارزیابی قرار گرفته است؟
آیا مدیران گیلان، فرمانداران، بخشداران، ادارات متولی برای مقابله با پدیدههای اتفاقی آمادگی کامل دارند،؟
آیا مردم گیلان برای همکاری، آموزش لازم را دیدهاند؟
آیا رودخانهها در شهرهای گیلان، لایروبی نمیخواهد، آیا وسایل لایروبی و ماشین آلات مورد نیاز، در استان ما وجود دارد؟
آیا استانهای حامی گیلان مشخص شدهاند؟
آیا هلال احمر گیلان به میزان لازم امکانات رفاهی در اختیار دارد؟
آیا برو بچههای امداد و نجات در سراسر استان، آماده باش هستند؟
آیا تا کنون جلسات مقابله احتمالی با بحران سیل در استانداری تشکیل میشود؟
آیا دستگاههای اطلاع رسان، وظایف خود را واقف هستند؟
یادآوری چند نکته ضروری به نظر میرسد؛
اولاً ساختوسازهای کنار رودخانههای گیلان و بعضی ساختمانها که تا نزدیک دیواره رودخانه است، مزاحم فعالیت در رودخانههاست. بعضی از این ساختمانها اتفاقاً دولتی هستند.
ثانیاً برخی رودخانه به دلیل تعریض جاده، باریک شده و نمیتوانند آبها را با حجم انبوه به سمت دریا هدایت کنند.
شهرها و مناطقی از گیلان در سطحی پایین قرار دارند. مناطقی از رشت، مثل خیابان تختی، اول جاده پیر بازار، پیربازار، خشکبیجار، لشت نشاء، خمام و روستاهای تابعه همه در معرض آبگرفتگی هستند. آیا برنامه مقدماتی برای اسکان موقت وجود دارد؟
مرداب انزلی و مصبهای رودخانهها پر است از شن و ماسه و گل و لای، آیا نباید هماکنون به صورت شبانهروزی این مسیرها باز شده و لایروبی گردد؟
آیا از بخش مردمی، مدیران با سابقه و کسانی که در گذشتههای دور و نزدیک شاهد بحران برف، آبگرفتگی مناطق پست، خیابان تختی، فخب، پیر بازار، فرودگاه و… بودهاند، دعوتی به عمل آمده و با آنان درباره حجم آبگرفتگی، نحوه مقابله، خسارات احتمالی و… سخنی گفته شده و مشورتی صورت گرفته؟
به نظر میرسد خطر سیل در گیلان جدی است و احتمالاً مدیران استان تلاش لازم را در این زمینه ندارند.
اینجانب با عنایت به تجربهای که در برف سال هشتاد و سه در گیلان دارم، احساس خطر میکنم و از مدیران استان خصوصاً استاندار میخواهم این هشدار برادر جهادگر خود را جدی بگیرند.
پانزده فروردین نود و هشت، رشت
حسن کربلایی