پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۶ شهریور ۹۹
ساعت انتشار : ۱:۳۲ ب.ظ
چاپ مطلب

واکنش ماسال سی تی به محکومیت ماسال نیوز در دادگاه مطبوعات گیلان

کانال تلگرامی پرطرفدار ماسال سی تی، در واکنش به محکومیت ماسال نیوز در دادگاه مطبوعات درباره ماجرای آزار جنسی نوجوانان توسط برخی مربیان در ورزش با انتخاب تیتر «خواستند شما را دفن کنند، غافل از اینکه شما بذر بودید» واکنش نشان داد.

به گزارش ماسال نیوز؛ کانال تلگرامی پرطرفدار ماسال سی تی، در واکنش به محکومیت ماسال نیوز در دادگاه مطبوعات درباره ماجرای آزار جنسی نوجوانان توسط برخی مربیان در ورزش با انتخاب تیتر «خواستند شما را دفن کنند، غافل از اینکه شما بذر بودید» واکنش نشان داد. در متن ماسال سی تی آماده است:
 اکنون مردم ماسال همه حامی عبدالرضا استودان و هادی منفرد هستند
خواستند کاری کنند که هیچکس متوجه این موضوع نشود و دیگر خبرنگاری جرات نکند از فساد بنویسد اما حالا همه دارند از همان موضوع می نویسند و خبرش مانند بمب در شهر پخش شده است
عبدالرضا استودان و سیدهادی منفرد، ۲ نفر از زحمتکشان عرصه رسانه ماسال به حبس محکوم شدند. می پرسید چرا؟ به این دلیل ….
“” همواره در گوشه و کنار ورزش شنیده می‌شد که بعضی از مربیان برخی از کودکان را مورد آزار و اذیت جنسی قرار می‌دادند اما نه مدرکی وجود داشت و نه کسی جرات علنی کردن این موضوع تاسف بار را نداشت. ماسال نیوز در نامه ای به سپاه، فرمانداری ، امام‌جمعه ، اطلاعات و اداره ورزش‌‌ و جوانان ( نامه موجود است ) در مردادماه ۹۸ عنوان کرد که چنین موردی در ماسال رخ داده است و خواستار رسیدگی مسئولین به این موضوع شد اما پس از یک ماه وقتی هیچ عکس العملی از جانب مسئولین نشان داده نشد، کانال تلگرامی ماسال نیوز بدون اشاره به نام مربی و فقط با ذکر اینکه در شهرستان چنین فسادی وجود دارد مطالبی کار کرد
چند تن از مربیان از ماسال نیوز شکایت کردند ( خودشان بارها گفتند که تعدادی از مسئولین شهرستان از آنها خواسته اند که از ماسال نیوز شکایت کنند) و در کمال تعجب دادگاه مطبوعات گیلان، با استفاده از قانون ماده ۷۴۶، عبدالرضا استودان و سیدهادی منفرد سردبیر و مدیرمسئول ماسال نیوز را به ۴ و ۹ ماه حبس تعزیری محکوم کرد ( یعنی حتی اگر شاکیان خصوصی نیز رضایت دهند، بازهم متهمین بایستی حتما به زندان بروند ) . این در حالی است که معمولا دادگاه مطبوعات در صورت اثبات تخلف توسط خبرنگاران به جرم نشر اکاذیب یا تشویش اذهان عمومی مجازات جریمه نقدی و حبس تعلیقی را در نظر میگیرد اما با توجه به حکم تعزیری، این دو زحمتکش عرصه خبر و رسانه شهرمان باید حتما به زندان بروند “”
با این حکم که متاثر از شکایت منابع طبیعی از ماسال نیوز هم بود ( به دلیل انتشار متنی در مورد تخریب دکه های بین راهی ییلاقات ) ، اکنون منفرد و استودان تکثیر شدند حالا اکثر مردم و خانواده های ماسالی که فرزند دارند حامی منفردها و استودانها هستند. اکنون حرف اکثر محافل در سطح شهر و حتی فضای مجازی در تسخیر حامیان عدالت خواهی در دفاع از استودان و منفرد می باشد. در پایان چه استودان و منفرد به زندان بروند و چه نروند، بهتر است در مورد موضوع تاسف بار آزار جنسی کودکان در کلاس های ورزشی روشنگری شود که آیا این موضوع صحت دارد یا خیر و این مهم یک بار برای همیشه خاتمه یابد.

يک ديدگاه

  1. لیثی حبیبی - م. تلنگر گفت:

    من در باب این خبر اطلاعی ندارم. اولین بار است که می خوانم. پس به خود اجازه نمی دهم نظر دهم. اما نکاتی کلی، انسانی، عرفی و حقوقی را گوشزد می کنم.
    بگذارید قبل از آن یک نمونه بیاورم. همین سال پیش فردی که در باب حقوق بشر فعال است، در افغانستان اعلام کرد که بعضی معلم نما ها به دانش آموزانی تجاوز کرده اند. متأسفانه برخوردی شتابزده و بسیار تند با او انجام گرفت. یعنی قبل از تحقیقات کافی، او را دستگیر کرده زندانی نمودند. ولی کمی دیرتر بسیارانی به دفاع از آن فرد پرداختند و آن دستگیری و بندی کردن شتابزده را محکوم نمودند؛ و خود نیز نمونه هایی را بر شمردند. ایشان آزاد شد و گویا کشور افغانستان را ترک کرد.
    و اینک نکاتی بسیار مهم: ادعا یا رد ادعا در این مورد با موارد دیگر فرق اساسی دارد. به عنوان مثال وقتی کودکی بگوید به او تجاوز شده، نمی تواند به اثبات برسانَد، مگر پزشک و مسئولین کشوری صادقانه دخالت نمایند و به تحقیق بپردازند. بدون تحقیق همه جانبه صدور حکم در این گونه موارد بسیار دشوار است.
    اگر چنان جنایاتی صورت گرفته باشد و به آسانی پرونده اش بسته شود، در واقع برای خلافکاران امیدی را برای گریز ایجاد نموده است. پس حتمن باید از شخص یا اشخاص مدعی، کودکان آن محیط، پدر و مادر ها، و افرادی که در آن محیط کار می کنند و مسئولیت دارند تحقیق صورت گیرد. تحقیق کافی. این تحقیق حتمن باید از سوی افراد بی طرف صورت پذیرد. یعنی قبل از تحقیق، تحقیق کنندگان باید از دو سو تأیید شوند. یعنی بی طرفی شان مورد تأیید دو طرف قرار گیرد. بعد از این، هر یک از دو طرف اگر تحقیق را کافی ندانستند، می توانند شفاهی تذکر دهند و یا کتبن اعتراض کنند. فقط و فقط بعد از این مراحل است که می توان حکم صادر کرد. زیرا در چنین مواردی به هیچ رو نمی توان فقط به ادعای طرفین(مدعی و مدعی علیه) بسنده کرد.
    از سوی دیگر چون این موضوع بر می گردد به سلامت کل جامعه، سرسری نگریستن و براحتی از آن گذشتن، خطر سو استفاده از سوی افراد مفسد را بیشتر می سازد. زیرا این موردی یگانه نیست؛ بلکه موضوعی ست اجتماعی که اگر به این موارد رسیدگی دقیق و با تدقیق نشود، خطر سوء استفاده را در آینده بیشتر می سازد.
    من نمی دانم آن حکم بعد این روند که بر شمرده ام صادر شده یا بدون توجه کافی به آن نکات. اگر بدون توجه کافی به آن نکات حکم صادر شده، حتمن احتیاج به بازبینی دارد.

    دوستان توجه داشته باشند که نظر من کلی، انسانی، عرفی و حقوقی است.