به گزارش ماسال نیوز؛ جهانبخش علیپور در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه از هرگونه تغییرکاربری شالیزارهای این شهرستان جلوگیری میشود، گفت: این اراضی ارزشمند برای تولید برنج اختصاص دارد و جای ساخت هیچ ویلایی در آن نیست.
وی افزود: جاذبههای گردشگری بالای این شهرستان موجب شده است که برخی از سودجویان کشاورزان را اغفال کنند و آنها را برای فروش زمین وسوسه کنند.
علیپور ادامه داد: علاوه بر اینکه با متخفلین در این زمینه به شدت برخورد میکنیم به کشاورزان نیز اطلاعرسانیهای لازم را انجام دادهایم تا مبادا به دلیل گرانشدن زمین اقدام به فروش شالیزارشان کنند.
وی تصریح کرد: زمینهای کشاورزی برای تامین غذای مردم کشور هستند و حفاظت از آنها وظیفه همه هموطنانمان است.
مدیر جهاد کشاورزی ماسال با بیان اینکه بیشتر سازندگان ویلا در این شهرستان افراد غیر بومی هستند و علاوه بر تهران شاهد هستیم که مردمانی از استانهای اصفهان و شیراز نیز برای ویلاسازی متقاضی هستند، خاطرنشان کرد: کشاورزان باید بدانند که نباید منافع آنی را فدای منافع آتی کنند و حفظ زمینهایشان برای خود و خانوادهشان در درازمدت منافع مهمتری دارد.
نگرانی از پیرشدن جامعه کشاورزی
وی ادامه داد: در حال حاضر بخش کشاورزی از پیرشدن و افزایش سن کشاوزان نگران است و تمهیداتی اندیشیده شده است تا جوانان روستایی و کشاورز زادگان ترغیب بیشتری برای ورود به این بخش داشته باشند، زیرا از مهارت و تجربه زیادی برای تولید محصولات کشاورزی برخوردارند.
علیپور گفت: اکوتوریسم و کاهش هزینه تولید محصولات کشاورزی از جمله عواملی است که جوانان را راغب میکند بیشتر به فعالیت در بخش کشاورزی بپردازند.
وی افزود: خوشبختانه تعداد و وسعت گلخانهها و کشت محصولات جدیدی چون آلوئهوار در ماسال رو به افزایش است و این مشاغل منجر به افزایش درآمد کشاورزان و ماندگاری آنها در روستاها میشود.
صاحبان ویلا تحمل آواز خروس و بوی دام را ندارند
مدیر جهاد کشاورزی ماسال با بیان اینکه هر چقدر در شهرستان کمتر ویلاسازی شود، روستاییان ما نیز با مشکلات کمتر مواجه خواهند شد، گفت: تجربه نشان داد، افرادی که در گذشته خانههای روستایی خود را به غیر بومیها برای ساخت خانه های دوم فروختند، مشکلات فرهنگی زیادی را به این قشر وارد کردند.
وی افزود: صاحبان ویلا که حتی تحمل آواز خروس و بوی دام را نداشتند، روستاییان را مجبور کردند که از پرورش مرغ بومی و یا دام خودداری کنند و این امر به خسارت اقتصادی روستاییان افزوده است و به همین دلیل از هم اکنون باید از گسترش این مشکلات پرهیز کرد.
در خصوص فروش زمينهاي گيلان، به خصوص منطقه ما يعني ماسال و شاندرمن بايد خون گريه کرد. نميدانم چرا فروشندگان زمين متوجه نيستند و عموماً اصلا به تذکرات و هشدارها اهميت نميدهند که با فروش هر قطعه زمين بلايي هميشگي دامنگير خود و نسل خود و همينطور ديگر همسايگان و همولايتهاي خود ميکند که به تدريج لاعلاج خواهد شد.
با اينکه صداي اين بلاهاي متعدد اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي مدتهاست که درآمده ولي گوش شنوا و چشم بيداري ديده نميشود.
کاش مسئولان امر در فروش زمينهاي ديارمان ممنوعيتهاي قانوني بسيار سفت و سختي اعمال ميکردند. مخصوصا فروش زمين به غير بوميها و بالاخص به تهرانيها و کرجيها و ديگر استانهاي خوشنشين ايران مرکزي.
تا دير نشده کاري بايد کرد، کاري اساسي و بنيادي و ريشهاي …
خدا رحم کند
دوست عزیز؛
بنده با بخشی از نوشتار شما موافقم و بخشی دیگر خیر.شما یقین داشته باشید که حساب برخی افراد که به دنبال سود بیشتر و دلالی هستند،با بعضی ار فروشندگان املاک فرق میکند.خیلی از فروشندگان به دلیل نیاز مالی اقدام به فروش املاک خود میکنند.