وی افزود: شهرستان ماسال بیش از ۷۰ هزار هکتار حوضه سرزمینی دارد که بیش از ۸۵ درصد از این اراضی ملی بودن و تنها ۱۵ درصد از آن در محدوده مستثنیات مردم قرار گرفته است و این درصد پایین از املاک و خصوصی مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده است و گاهی دیده میشود که برخی میگویند اراضی شخصی آنها به عنوان اراضی ملی ثبت شده است و ما هم از این موضوع ناراحت هستیم.
رئیس منابع طبیعی ماسال گفت: برای حل این موضوع ما عملیات کاداستر که حدنگاری اراضی ملی از مستثنیات است اقدامات خوبی را در سال ۹۹ انجام دادیم و با توجه به اینکه بر اساس برنامه قرار بود تا ۳۱ هزار هکتار از اراضی ملی در آنها عملیات کاداستر صورت بگیرد اما این مقدار را در سال ۹۹ به ۴۳ هزار هکتار رساندهایم و در واقع سند تک برگی برای منابع طبیعی در اراضی ملی این منطقه مورد عملیات گرفته شده است.
صفی نژاد تأکید کرد: انجام عملیات کاداستر در واقع تسهیلگر اجرای ماده ۴ که با موضوع واگذاری اراضی ملی در محدوده طرح های هادی روستا است خواهد بود.
وی ادامه داد: در بحث واگذاری روستاها هم ما موفق شدیم تاکنون هفت روستای شالکه، کوچکام، درخانه، چپه زاد، ظهرابچی، لیپا را به صورت قطعی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار کنیم و هفته گذشته کارهای روستای طاسکوه انجام شد و امیدواریم تا پایان سال کارهای واگذاری دو روستای اسب ریسه و ماسوله خونی هم انجام شود.
به دلیل درد شدید پای چپ نمی توانم مدت زیادی بنشینم و بنویسم. در نتیجه در منگفتی که ارسال کردم و هنوز منتشر نشده، نکته ای بسیار مهم از قلم افتاده. و آن این است: یک سازمان میهنی از جمله جنگلداری، باید برنامه ی منظم پیوسته ی ناگسسته ی خود داشته باشد. ولی در منطقه ی ما متأسفانه برخورد هایی واکنشی صورت می گیرد. واکنش هم لازم است و باید صورت گیرد؛ ولی اصل، برنامه ی بلند مدت یک سازمان میهنی است.
می توان ده ها مثال آورد، من به یکی بسنده می کنم.
بعد از سرو صدای اخیر، شما واکنش نشان دادید؛ و این نیک و قشنگ است.* ولی در کُنش روزانه ی خود در باب موضوعات مربوط به جنگل سکوت کرده اید! همه سکوت کرده اند! آن سکوت و این واکنش با هم همخوانی ندارند!
* واژه تالشی قشنگ، واژه ای ست مثل پلنگِ تالشی. پلَنگ = پَلَه اَنگ = تکه نشان.
اَنگ = نشان.
ظاهرن پلنگ، انگ، قشنگ و تفنگ در پهلوی نیست. ولی انگشت دارای اَنگ در پهلوی نیز هست. به این نکته در آینده در وبگاهِ «جهان زبان و واژه شکافی» خواهم پرداخت.
قشک = خش اَنگ(به سکون خ) = خُوش اَنگ = آنچه از نیکی و زیبایی نشانه دارد.
از این دست واژه ها در ایران قدیم به دو صورت تلفظ می شد. ۱ – به سکون حرف اول. ۲ – دارای اوی بلند ایرانی، که در فارسی اغلب به اوی کوتاه بدل شده. مثلِ کورد، لُور، تُورک که شده کُرد، لُر، تُرک.