♦️ اخیراً در برخی رسانههای سعید جلیلی، عبارتی درج شد که با شناخت قبلی ما از ایشان همخوانی نداشت: «فیلترینگ توییتر، توجیه ندارد»!
#سعید_جلیلی اهل امتیاز دادنهای دم انتخابات نبود بلکه برعکس بسیار مراقبت میکرد که در مقطع انتخابات، حتی مباحث فرعی و سطحی و هیجانی، جای موضوعات اصلی را نگیرد.
🔹 به فایل صوتی گفتوگوی او در رادیوجوان مراجعه کردیم. در بخشی از آن، مجری از او درباره نگاهش به فضای مجازی پرسید. جلیلی مفصل درباره نگاه فرصتمحور به فضای مجازی و از جمله اشتغالزایی یا ارائه خدمات به مردم بهکمک آن صحبت کرد. سپس تأکید کرد که در گام اول دولت باید برای فضای مجازی برنامه داشته باشد نه اینکه همینطور رها باشد، ولی متأسفانه گاهی تا میگوییم نباید فضای مجازی رها باشد برخیها فکر میکنند میخواهد بگیرد و ببندد و این حرفها. برعکس باید دولت برنامه در راستای استفاده حداکثری از فرصتهایش داشته باشیم.
🚩 جلیلی در انتهای توضیحاتش نکته مختصری گفت: ممکن است برخی شنوندگان بگویند ما در این سؤال، دوست داشتیم بدانیم میخواهی جلوی فعالیت ما در فضای مجازی را بگیری یا نه.
و سپس توضیح داد: این سؤال معقولی است و در برابر آن باید صداقت داشت. برخی محدودیتها را خود من شاید برایش زیاد توجیه نداشته باشم، مثلاً اینستاگرام باز باشد و توییتر بسته باشد! اینها کارویژهشان یکی است و باید از آن فرصت هم استفاده کرد. اما اکثریت قاطع مردم ما حتماً دوست ندارند از فضای مجازی در زمینههایی استفاده شود که به خانواده و جامعه لطمه بخورد. در اکثر جاهای دنیا این را بهش توجه دارند.
♦️ درباره دیدگاه دکتر جلیلی پیرامون توییتر، حتما موافقان و مخالفانی وجود دارند (که بنده حتماً مخالف بخشی از آن هستم)، اما خود دکتر در این مورد با تحکم صحبت نکرد و باب گفتوگو را نبست. کاش توجه بیشتری میشد که نشر ناقص یک جمله از یک گفتوگو و برش پس و پیش آن بهویژه در رسانه منتسب به گوینده، نه تنها باعث انتقال ناقص سخن بلکه میتواند موجب سوءتفاهمهایی نسبت به نگاه کلی گوینده به فضای مجازی و حتی انگیزه او برای بیان این مطلب در آستانه #انتخابات۱۴۰۰ شود.