شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۰۰
ساعت انتشار : ۱۱:۴۴ ب.ظ
چاپ مطلب

نظارت ضعیف بر پارکینگ های مخصوص جانبازان و معلولان در لنگرود

حدود 10 درصد جمعیت جامعه را معلولین تشکیل می دهند و  با توجه به اینکه جانبازان زیر نظر بنیاد شهید بوده و آمار آنان در سامانه بهزیستی ثبت نشده،  این آمار جدای محاسبه تعداد جانبازان دوران جنگ تحمیلی است.

به گزارش ماسال نیوز به نقل از لنگرخبر، طبق آمارهای اعلامی بهزیستی، حدود ۱۰ درصد جمعیت جامعه را معلولین تشکیل می دهند و  با توجه به اینکه جانبازان زیر نظر بنیاد شهید بوده و آمار آنان در سامانه بهزیستی ثبت نشده،  این آمار جدای محاسبه تعداد جانبازان دوران جنگ تحمیلی است.

علی غم آشنایی نسبی افراد از مشکلات این قشر، به دلیل عدم وجود یک تشکل واحد از این اقلیت، قاعدتاً کسی به مشکلات آنان اشرافیت نداشته و یا کمتر به آنان توجه می شود.

عدم استفاده از پارکینگ جانبازان و معلولان توسط این قشر و عدم وجود مناسب سازی شهری دو مشکل اساسی معلولان جسمی حرکتی است، البته باید این نکته را نیز در نظر بگیریم که انسان ها در بازه های مختلف  ازجمله در کهن سالی یا زنان باردار دچار ناتوانایی های جسمی شده که به همین سبب افراد معلول را بیشتر درک می کنند.

واقعیت این است که عمده مشکلات معلولان در محیط های شهری به شبکه معابر و مبلمان شهری مربوط می شود، البته اصول مناسب سازی نه تنها برای معلولان بلکه برای افراد عادی نیز باید رعایت شود.

شهر تقریباً هیچ فضایی برای معلولان ندارد

یکی از معلولان ساکن لنگرود در گفت وگو با خبرنگار لنگرخبر با اشاره به مشکلات شهری مناسب سازی معابر اظهار کرد: کافی است برای یک بار روی ویلچر یا خودرو بنشینید و از کوچه و خیابان ها عبور کنید یا قصد داشته باشید وارد یکی از بوستان ها شوید در این زمان خواهید دید شهر تقریباً هیچ فضایی برای معلولان ندارد.

یاسمن با بیان اینکه معلولان به دلیل ناتوانی درحرکت بیشتر زمان روز را در خانه سپری می کنند و همین موضوع باعث رخوت و کسالت آن ها می شود گفت: این در حالی است که اگر مسؤولین با مناسب سازی معابر و بوستان ها امکان حضور معلولان را در جامعه فراهم کنند این قشر به راحتی به زندگی ادامه می دهند.

بارها در خیابان از ویلچر پرت شدم

یکی دیگر از معلولان جسمی حرکتی لنگرود نیز با بیان اینکه حدود ۵۵ سال است که معلول هستم و در تمام این مدت نیز فعالیت اجتماعی داشتم اظهار کرد: امکان تردد در داخل شهر لنگرود برای معلولان فراهم نیست و بارها در خیابان از ویلچر پرت شدم و برخی از مردم به من کمک کردند.

مهدی با بیان اینکه ۱۴ سال است که دچار ضایعه نخاعی شده ام گفت: معلولان هیچ تفریحی و امکاناتی در سطح شهر ندارند. وی با بیان اینکه مأموران راهنمایی و رانندگی با چشم دیگری به معلولان نگاه می کنند افزود: در سطح شهر مکان هایی برای پارکینگ ویژه معلولان در نظر گرفته شده و بااینکه خودرو معلولان دارای پلاک ویژه هست ولی هیچ وقت مکان پارک خالی نیست و توسط افراد عادی اشغال می شود.

استفاده شخصی از پارکینگ مخصوص جانبازان و معلولان

رئیس اداره بهزیستی لنگرود در گفت وگو با خبرنگار لنگرخبر با بیان اینکه در این شهرستان سه هزار معلول شناسایی شده اظهار کرد: توجه و شنیدن صدای معلولین توسط مسؤولین باعث شادی و ایجاد بارقه امید در این قشر شده است.

پیمان محمدی پور با تأکید بر مناسب سازی در سطح جامعه و استفاده برابری از فضاهای شهری برای همه افراد جامعه افزود: صحبت هایی با شهرداران لنگرود و چاف و چمخاله انجام شده که وعده داده شد تا در اجرای پروژه های عمرانی آتی مناسب سازی را در نظر داشته باشند.

وی با اشاره به برگزاری جلسات بررسی مشکلات معلولان بیان کرد: یکی از مشکلات عمده معلولان در سطح شهر استفاده شخصی از پارکینگ مخصوص جانبازان و معلولان است.

ابلاغ طرح مناسب سازی ها به شهرداری ها

شهردار لنگرود نیز با اشاره به ابلاغ طرح مناسب سازی ها به شهرداری ها اظهار کرد: از زمان حضور خود در شهرداری در زمان انجام کارهای عمرانی مناسب سازی هم مدنظر قرار گرفت و این رویه ادامه دارد. سید مهدی رجایی با اشاره به کمک های شهرداری به معلولان گفت: شهرداری آماده است تا تعداد سانس های بیشتری برای ورزش معلولان در اختیار آنان قرار دهد.

به گزارش لنگرخبر، در همه شهرها ازجمله لنگرود مکان هایی برای پارکینگ خودرو برای جانبازان و معلولین در نظر گرفته شده تا این قشر از افراد بتوانند برای حل مشکلات خود وارد خیابان شوند ولی اغلب مردم عادی از این فضا برای خود استفاده می کنند که موجب گلایه معلولین و جانبازان شده و خواستار پیگیری این موضوع هستند تا پلیس در این زمینه اقدامی به هنگام و دقیق انجام دهد.

البته مجری قانون برای اعمال قانون افراد متخلف نظیر اشغال پارکینگ اختصاصی جانبازان و معلولان جریمه هایی را در نظر گرفته ولی صرف جریمه نمی تواند فضایی را برای خودروهای معلولان باز کند.

گرچه در برخی از شهرها پلیس خودروهایی که مکان پارکینگ معلولین را با جرثقیل حمل می کنند ولی این مورد در سطح شهر لنگرود انجام نشده و موجب اشغال فضای اختصاصی این قشر شده و این امر موجب شده تا نه تنها معلولان از حق قانونی خود استفاده نکنند بلکه این قشر احساس می کنند مجری قانون نیز از حق قانونی آنان حمایت نمی کند.