جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ , 01 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۰۳
ساعت انتشار : ۹:۱۲ ق.ظ
چاپ مطلب
یک فعال محیط‌زیست:

از تفکیک زباله‌های روستای سالکده می‌توان الگوبرداری کرد

 فعال محیط‌زیست در خصوص تفکیک زباله و روش‌های تشویقی گفت: در روستای سالکده فعالیت‌های زیادی در خصوص تفکیک زباله انجام شده است که می‌توان به‌عنوان روستای موفق از آن الگوبرداری کرد.

به گزارش ماسال نیوز، پونه نیکوی در گفتگو با خبرنگار #مثبت_مردم با اشاره به تفکیک زباله از مبدأ گفت: خانواده‌ها زباله‌های تر و خشک را از مبدأ تفکیک می‌کنند؛ اما در حین جمع‌آوری، ماشین‌های حمله زباله، زباله‌ها رو قاطی می‌کنند، در واقع تفکیک زباله از مبدأ تأثیر بسزایی ندارد.
 مدیرمسئول خبرگزاری ایسنا به راه‌اندازی نرم‌افزار «به روب» اشاره کرد و گفت: نرم‌افزاری به نام «به روب» راه‌اندازی شده است که بیشتر کلان‌شهرها از آن استفاده می‌کنند
 نیکوی افزود: با نصب این نرم‌افزار از چگونگی تفکیک زباله تر و خشک و خرید زباله از خانواده‌ها مطلع می‌شویم.
 وی گفت: تلاش‌های زیادی دراین‌خصوص از قبیل مصاحبه با مدیرعامل این نرم‌افزار و روش‌های تشویقی در آموزش پرورش برای دانش‌آموزان انجام شده است، اما روند کار بسیار کند هست.
 فعال محیط‌زیست دررابطه‌با مشکل زباله شهر سراوان گفت: در خصوص بهسازی زباله در سراوان شاهد تغییراتی هستیم؛ اما این درد چهل‌ساله با یک یا دو سال کار خاتمه نمی‌یابد.
 نیکوی اظهار داشت: یکی از مشکلات بزرگی که استان‌های شمالی درگیر آن هستند موضوع شیرابه است، خصوصاً گیلان که دارای جنگل و دریا هست، فضای خشکی نیست که بتوان زباله تر به آنجا فرستاده شود تا این شیرابه وارد چرخه زیستی و سفره مردم نشود.
 فعال محیط‌زیست با اشاره به مشکلات شیرابه که باعث آسیب‌های جدی به زندگی مردم و تلف‌شدن حیوانات شده است، گفت: این شیرابه جاری از زباله‌ها به باغ‌ها و مزارع می‌رسد و از آنجا وارد تالاب انزلی می‌شود، تالابی که روزی و رزق بسیاری از مردم انزلی و روستاهای حاشیه‌نشین را تأمین می‌کند.
 نیکوی افزود: بهسازی زباله سراوان در حال انجام است، اما مشکل زباله سراوان یک مشکل عمیق و ۴۰ساله است، زباله‌ها تلنبار شده و با مشکلاتی از قبیل رانش زباله مواجه هستیم.
 وی با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور شهید در خصوص رفع مشکل زباله‌ها گفت: در طول یک سال، تلاش‌های زیادی برای رفع مشکل زباله‌های گیلان خصوصاً زباله سراوان صورت‌گرفته است.
 فعال محیط‌زیست گفت: زباله‌های سراوان با حجم بسیار بالا به یک کوه ۱۱۰ متری رسیده و ۱۸ هکتار از زمین سراوان را اشغال کرده است.
 نیکوی یادآور شد: از سال ۹۸ تا ۱۴۰۳ تغییرات شایانی برای مهار این زباله‌ها انجام‌گرفته است.
 وی در پایان تأکید کرد: برای برطرف‌کردن مشکل زباله گیلان به طور ریشه‌ای به مدیریت یکپارچه در دستگاه‌ها و یک عزم ملی نیاز داریم.