به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از افکارنیوز، دولت لیبی در زمان قذافی مدعی شده بود، امام صدر و همراهانش روز۳۱ اوت با هواپیمای خطوط هوایی ایتالیا، لیبی را به مقصد رم ترك گفتهاند و بنابراین موضوع به آنها ربطی ندارد.
به همین منظور و با ایجاد صحنه ای ساختگی، دو نفر از وابستگان به خود را با انجام گریم شبیه امام موسی صدر درست كرده و همراه با چمدان وی به هتلی كه در رم رزرو شده بود، فرستادند.
اما مصطفی عبدالجلیل بامداد شنبه در گفتگویی تلویزیونی اعلام كرد: فردی كه قذافی مدعی خروج وی از لیبی بوده، فردی مشابه امام موسی بوده و نه خود ایشان؛ جدا از اینكه ما لباس های امام موسی را هم اخیرا در لیبی پیدا كردیم.
وی افزود: ما همچنین قبر دسته جمعی را پیدا كردیم كه معتقدیم جنازه امام موسی صدر هم بین اجساد پیدا شده بوده اما دولت لبنان خواستار بررسی دی ان ای این جنازه با استفاده از آخرین تكنولوژی روز در بیروت شد و پس از گذشت ۳ ماه هنوز جوابی به ما نداده است.
عبدالجلیل در پایان به طور تلویحی به علت شهادت احتمالی امام موسی صدر اشاره كرد و گفت:آخرین گفتگوی میان وی و معمر قذافی چندان دوستانه نبوده چراكه قذافی تغییر در برخی مفاهیم اسلامی را از ایشان درخواست كرده بود.
چندی پیش خبری در روزنامه لبنانی اللواء منتشر شد كه نوشته بود كه امام موسی صدر تا ۲۰ سال پس از ربوده شدن زنده بوده و در شرایطی سخت در سلولی در زیر اتاق رئیس زندان مركزی طرابلس نگهداری می شده است.
براساس ادعای منبع اللواء كه فردی از شورای انتقالی لیبی ذكر شده است، امام صدر در سال ۱۹۹۸ بر اثر بیماری ناشی از شرایط زندان، درگذشته است.
به دنبال سقوط نظام معمر قذافی رییس جمهور مخلوع و معدوم لیبی، تلاش ها درخصوص تعیین سرنوشت نهایی امام موسی صدر به اوج خود رسیده است؛ پیگیری هایی كه بیشتر از شهادت مظلومانه این چهره سیاسی شیعی حكایت دارد.
بسیاری از تحلیلگران سیاسی بر این باورند كه اگر ایشان تاكنون زنده و در زندانهای قذافی بود، قطعا تاكنون محل اختفای او كشف شده و آزاد می شد و یا حداقل از سرنوشت او خبری به دست می آمد.
امام موسی صدر رییس مجلس اعلای شیعیان لبنان درسال ۱۹۷۸میلادی طی سفر به لیبی همراه با شیخ ‘محمد یعقوب’ و ‘عباس بدرالدین'( خبرنگار) توسط دولت لیبی ربوده شده و به رغم تلاش های دولت لبنان در شناسایی سرنوشت امام موسی صدر و همراهانش، تاكنون هیچ خبری از سرنوشت آنها به دست نیامده است.
انتهای پیام/