شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۴ تیر ۹۱
ساعت انتشار : ۶:۲۴ ق.ظ
چاپ مطلب

فرآيند معرفي داوطلبان آزمون نيمه متمركز دکتري به دانشگاهها تبیین شد

گویا حاشیه های آزمون دکتری امسال پایان منطقی نخواهد داشت! در صحبت های معاون آموزشی وزیر علوم تناقض به عینه دیده میشود. توجه شما را به صحبت های جدید ایشان در «تبیین فرایند معرفی داوطلبان آزمون نیمه متمرکز دکتری» جلب میکنم!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال،  گویا حاشیه های آزمون دکتری امسال پایان منطقی نخواهد داشت! در صحبت های معاون آموزشی وزیر علوم تناقض به عینه دیده میشود. توجه شما را به صحبت های جدید ایشان در «تبیین فرایند معرفی داوطلبان آزمون نیمه متمرکز دکتری» جلب میکنم!

دکتر نادري منش خاطرنشان کرد: مطابق آيين نامه دکتري، افراد در مرحله مصاحبه بايد تا چندبرابر ظرفيت به دانشگاه ها معرفي شوند که عمدتا اين ميزان، سه برابر بوده است و از سوي ديگر، هر داوطلب نيز امکان انتخاب ۵۰ کدرشته محل را داشته است که امسال هر فرد درصورت داشتن نمره لازم، به جاي سه دانشگاه به چهار دانشگاه معرفي شده است.

دکتر نادري منش با اشاره  به مصوبه مجلس شوراي اسلامي مبني بر اختصاص ۳۰ درصد سهميه آزمون دکتري به مربيان دانشگاه ها و ۲۰ درصد به ايثارگران گفت: وزارت علوم و سازمان سنجش ملزم به اجراي مقررات هستند و داوطلبان بايد توجه داشته باشند که امسال در هر  رشته، علاوه بر سه برابر ظرفيت از ميان داوطلبان آزاد، دو برابر نيز دارندگان سهميه مربيان و ايثارگران به دانشگاه ها معرفي شده اند بنابراين در هر رشته محل، معرفي پنج برابر ظرفيت تعيين شده به دانشگاه ها صورت گرفته است.

دكتر نادري منش يادآور شد: چنانچه سهميه مربيان و ايثارگران را نيز از آزمون دکتري کنار بگذاريم از مجموع ۱۶ هزار نفري که براي مصاحبه به دانشگاه ها معرفي شده اند نيز در نهايت ۷ هزار نفر از داوطلبان آزاد مي توانند صندلي هاي دکتري را پر کنند و پذيرفته شوند.

وي  اين احتمال را داد که با تمام پيش بيني هاي صورت گرفته ، باز ظرفيت تعدادي از کدرشته محل هاي دکتري خالي بماند و تاکيد کرد: در شرايطي که کل ظرفيت پذيرش آزمون دکتري ما ۱۰ هزار نفر است نبايد توقع داشت که ۳۰ هزار نفر براي مصاحبه معرفي شوند.

وي مجاز شناخته شدن ۳۴ هزار داوطلب آزمون دکتري براي انتخاب رشته را يک نوع شانس و فرصت براي اين افراد خواند و گفت: داوطلباني که مجاز به انتخاب رشته شده اما براي مصاحبه به دانشگاه ها معرفي نشده اند اين امکان را دارند که در مرحله تکميل ظرفيت شرکت کرده و انتخاب رشته داشته باشند.

دكتر نادري منش ظرفيت فعلي پذيرش آزمون دکتري سال ۹۱ را ۱۰ هزار و ۲۸۰ نفر اعلام کرد و گفت که اين ميزان براي جذب دانشجوي دکتري از طريق آزمون دکتري نيمه متمرکز درنظر گرفته شده است و دانشجويان استعدادهاي درخشان نيز مي توانند درصورت داشتن شرايط لازم، بدون آزمون به دوره هاي دکتري راه يابند.

وي افزود: براساس قوانين آموزش عالي، دانشگاه ها مي توانند تا ۲۰ درصد ظرفيت پذيرش دکتري خود در هررشته را از ميان دانشجويان استعداد درخشان جذب کنند به شرط اينکه حداکثر نيمي از اين افراد ، دانشجوي همان دانشگاه باشند و ملزم هستند نيمي ديگر از اين سهميه را به دانشجويان ديگر دانشگاه ها اختصاص دهند.

دكتر نادري منش يادآور شد: از آنجا که ظرفيت پذيرش آزمون دکتري امسال حدود ۱۰ هزار نفر است بنابراين تا دو هزار دانشجو نيز مي توانند با استفاده از سهميه استعداد درخشان، بدون آزمون وارد دوره دکتري شوند اما بايد اين نکته را نيز در نظر داشت که اغلب دانشجويان استعداد درخشان، جزو افرادي هستند که در آزمون نيز شرکت کرده و در شمار معرفي شدگان براي مصاحبه به دانشگاه ها قرار دارند.

تناقضهای مورد اشاره عبارتند از:

دعوت به مصاحبه داوطلبان آزاد در بیشتر رشته ها حداکثر دو برابر بوده است نه سه برابر!!

در شرايطي که کل ظرفيت پذيرش آزمون دکتري ما ۱۰ هزار نفر است٫  ۳۰ درصد سهميه آزمون دکتري به مربيان دانشگاه ها و ۲۰ درصد به ايثارگران٫ ۲۰ نیز درصد به دانشجويان استعداد درخشان تعلق دارد چطور ممکن است تنها ۳۰ درصد باقیمانده که به داوطلبان آزاد تعلق خواهد گرفت ۷ هزار نفر از داوطلبان آزاد مي توانند صندلي هاي دکتري را پر کنند و پذيرفته شوند؟؟؟؟!!!

به زبان ساده از ۱۰ هزار و ۲۸۰ نفر ظرفيت فعلي پذيرش آزمون دکتري سال ۹۱ پنجاه درصد به مربیان و ایثارگران تعلق دارد بازهم چگونه ممکن است ۷ هزار نفر از داوطلبان آزاد صندلي هاي دکتري را پر کنند و پذيرفته شوند؟؟؟؟!!!

بررسی دقیق تر:

در یکی از رشته های مورد بررسی و مد نظر بنده ۵ نفر قبولی نهایی خواهیم داشت؛ ۱۰ نفر داوطلب آزاد٫ ۶ نفر برگزیدگان علمی و ؟ نفر سهمیه معرفی شده اند!!! همانطور که مشاهده می فرمایید تمامی درصدهای گفته شده ی معاونت محترم با دقت محاسبه و لحاظ گردیده است!!

دل خوش کردن به پذیرفته شدن در مرحله تکمیل ظرفیت نیز نوعی وعده سر خرمن است و در تناقض با مثل «نسیه را ول کن نقد را بچسب» میباشد!!

با آرزوی موفقیت بیشتر برای تمامی پذیرفته نشدگان عزیز….

 

انتهای پیام/