با وجود دستور دادستان عمومی و انقلاب ماسال مبنی بر تخریب حصارکشی غیرمجاز در زمین های کشاورزی روستای گامیشبان جهاد کشاورزی ماسال اقدامی عملی در این رابطه انجام نداده است.
به گزارش ماسال نیوز، حصارکشی مزارع کشاورزی با سنگ بلوکی از مصادیق تغییر کاربری اراضی کشاورزی است اما جالب است که بدانید در سراسر شهرستان بسیاری از مزارع کشاورزی هم اکنون حصار کشی شده اند.
حصارکشی مزارع کشاورزی احتمالا از سوی وضع کنندگان قانون تغییر کاربری اراضی کشاورزی به این دلیل ممنوع شده است که این کار می تواند مقدمه ای باشد برای تغییر کاربری اراضی.
اما با وجود قانون منع حصارکشی مزارع کشاورزی با سنگ بلوکی، در جای جای شهرستان ماسال مزارعی دیده می شود که مالکان آن اقدام به حصارکشی مزارع خود نموده اند.
در یک نمونه از این موارد که توسط ماسال نیوز مورد بررسی قرار گرفته شده است زمینی به مساحت ۲/۵ هکتار در روستای گامیشبان ماسال توسط مالک حصارکشی شده است.
نکته جالب درباره این پرونده این است که تغییر کاربری این زمین شالیزاری با نظر مساعد اولیه مسئول اداره امور اراضی شهرستان در آبان ماه سال ۹۲ انجام گرفته است اما پیگیری ها باعث شد مدیر جهاد کشاورزی طی نامه ای در آذر ماه سال ۹۳ به مدیر امور اراضی استان گیلان بحث تغییر کاربری زمین مذکور در روستای گامیشبان ماسال از وضعیت زراعی به باغی را بر خلاف موازین قانونی قلمداد کند.
پوردرویش در این نامه، تغییر کاربری اراضی را منوط به ارایه طرح در کمیسیون مربوطه دانسته و صرف نظر رییس اداره امور اراضی شهرستان را برای این تغییر کاربری کافی ندانسته است.
اما آیا بحث تغییر کاربری اراضی برای اولین بار در جهاد ماسال مطرح می شده است که اداره امور ارا ضی این ارگان بدون طرح بحث در کمیسیون اجازه تغییر کابری زمین را صادر می کند؟
چگونه می شود که اراضی با مساحت کم تر در هنگام تغییر کاربری با مواجهه سریع جهاد کشاورزی و ارگان های مربوط روبرو می شود اما اراضی وسیعی همانند زمین تغییر کاربری یافته ۶ هکتاری در روستای لیپا و زمین ۲/۵ هکتاری در گامیشبان و زمین های ….. که همه دارای مالک هایی با تمکن مالی بالا هستند به راحتی تغییر کاربری داده می شوند؟
مسئولان ناظر در این زمینه چرا همان شدت برخورد با بقیه مردم را در این پرونده ها ندارند؟
نکته دیگر درباره زمین زراعی روستای گامیشبان اینکه نامه قلع و قمع حصارکشی احداث شده توسط مدیر جهاد کشاورزی در مهر ماه سال گذشته صادر شده است. البته این نامه در پی دستور دادستان عمومی و انقلاب شهرستان صادر شده است اما با این وجود تاکنون اقدام عملی برای قلع و قمع حصار مزرعه صورت نگرفته است.
با توجه به اینکه مسئول امر در قلع و قمع بنای احداث شده در زمین زراعی جهاد کشاورزی می باشد و با توجه به دستورات اخذ شده از دادستان شهرستان و مدیریت امور اراضی استان، چرا جهاد کشاورزی در تخریب بنا کوتاهی می کند؟ چرا جهاد کشاورزی درباره تغییر کاربری زمین ۶ هکتار در روستای لیپا اقدام عاجل انجام نمی دهد و تنها به پاره ای نامه نگاری بسنده کرده است؟
و در پایان، آیا جهاد کشاورزی در نحوه مواجهه با تغییر کاربری اراضی مختلف بین مردم تفاوت قایل می شود؟
انتهای پیام/