جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۲ شهریور ۹۴
ساعت انتشار : ۱۰:۴۰ ق.ظ
چاپ مطلب

گزارشی از خروج ۲۶ تریلی چای فاسد از انبارهای صومعه سرا +تصاویر

چندی پیش حدود ۲۶ تریلی چای سنواتی از انبار پلمپ شده روستای دهنده صومعه سرا بارگیری و روانه مقصدی نا معلوم شد.

چندی پیش حدود ۲۶ تریلی چای سنواتی از انبار پلمپ شده روستای دهنده صومعه سرا بارگیری و روانه مقصدی نا معلوم شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از واران نیوز، چندی پیش خبری مبنی بر دیدار بیش از نیمی از مدیران  کارخانجات چای سازی گیلان و مازندران و همچنین رئیس هیات مدیره تعاونی چای کاران شمال کشور به عنوان نماینده چایکاران در محل سازمان چای کشور (که در لاهیجان مستقر است) با رئیس سازمان چای کشور برگزار گردید که موضوع این نشست  جلوگیری از فک پلمپ شدن (باز شدن درب ها) انبار چای تاریخ گذشته (سنواتی) که در روستای دهنده دهستان کسماء از توابع شهرستان صومعه سرا بود.

تصویر انبار چای مذکور واقع در دهنده صومعه سرا

حال برای روشن شدن موضوع ،به ارائه توضیحاتی برای مشخص شدن عمق فاجعه و پیامد های منفی که دامن گیر عموم مردم به خصوص کشاورزان، آن هم با وضعیت موجود در زمینه خرید،فروش و حمایت از چایکاران توسط دولت می پردازیم.

۱- چای سنواتی چیست و چرا در انبار نگه داشته میشود؟

چای خشک محصول منحصر به فردی است که در معرض هرگونه عطر و بو تاثیر پذیری دارد و اگر بیش از سه سال در انبار نگهداری شود قابل شرب نخواهد شد و تبدیل به ضایعات می شود.

طبق مصوبه قانونی استاندارد، چایی که سه سال از تولید آن گذشته باشد دیگر قابلیت مصرف انسانی ندارد اما می‌تواند به مصارف صنعتی برسد.

مصارف صنعتی چای تنها تبدیل آن به کمپوست نیست،  تکلیف چای سنواتی این است که به مصرف انسانی نرسد.طبق مصوبه دولت چای سنواتی سال‌های ۷۲ تا ۷۹، ۸۰ تا ۸۲، ۸۵ تا ۸۶، ۸۷ تا ۸۹ باید به کمپوست تبدیل شود.

۲-چه کسانی اجازه استفاده از آن را دارند؟

استفاده از چای سنواتی فقط در زمینه غیر انسانی و صنعتی است. و معمولا توسط اداره مربوطه به مزایده گذاشته میشود و با نظارت مورد استفاده صنعتی و یا کمپوست قرار میگیرد.

۳-ماجرا چیست؟

در پی درخواست مردمی از روستای دهنده مبنی بر رفع پلمپ انبار اجاره ای تعاونی روستایی شهرستان صومعه سرا که از سال ۸۸تاکنون در آن چای انبار شده است خبرنگار ما به منطقه رفته موارد را از نزدیک مشاهده کردیم.

IF

کمی بالاتر از بقعه متبرکه روستای دهنده صومعه سرا خودر های اسکانیا منتظر بارگیری از این انبار بودند، طبق گفته اهالی روستا تا کنون حدود ۲۶ تریلی از این انبار بارگیری کردده اند.

ظرفیت این انبار ۱۰۰۰تن است که گفته می شود در آن ۸۵۰ تن چای از نوع باروتی وجود داشته و چند روز است که روزانه ۱۰۰تن از این انبار خارج می شود . باتوجه به ممانعت دستگاههای اداری و امنیتی شهرستان این انبار روندبارگیری خود را آغاز کرده است .

این امر موجب نگرانی بسیاری از مردم و مسوولان گردیده و طبق مصوبه شورای تامین استانداری مورخ ۱۷ خرداد ۹۴و به استناد بند سوم مصوبه مذکور تا پایان برداشت چای در سال زراعی که اویل پاییز است ، از هرگونه توزیع ، فروش و صادرات کلیه چای های سنواتی در انبارها ی سازمان چای کشور و بخش های خصوصی جلوگیری به عمل امده است .

ch-5

علاوه بر این این چای ها تاریخ تولید بالای ۳سال دارد و قابل مصرف انسانی نمی باشد.

شنیده ها حکایت از آن دارد شخصی این  چای های خریداری شده، در سال ۸۶ را کیلویی ۴۰۰تومان خریداری و اکنون با قیمت ۱۰هزار تومان قصد صادر به ترکیه را دارد و برای رفع پلمپ با عنوان کمپوست نمودن اقدام نموده است.

متاسفانه خروج غیر قانونی چای های خشک سنواتی از انبارها موجب کاهش ۱۰تا۱۵هزار ریالی قیمت چای خشک با کیفیت ایرانی در بازارها شده و این روند همچنان ادامه دارد.

طبق اخبار واصله از مدیر اجرایی سندیکای کارخانجات چای شمال چای های خشک سنواتی به مقصد ارومیه حمل می شود.

شهرستان صومعه سرا دو انبار وجود دارد که یکی از آن ها در دهنده و دیگری در روستای واقعه دشت است که حدود ۱۰۰۰تن چای در این انبار ها ذخیره شده است .

متاسفانه در چنین شرایطی که افراد و اشخاص منافع ملی و مردمی را قربانی نیل به منافع شخصی و کسب منفعت و سود شخصی میکنند ، جدای از ترویج روحیه یاس و نا امیدی در بین عموم مردم شریف، عرصه برای تولید کنندگان داخلی و ملی سخت و سخت تر میشود.

نقطه تاسف آور این رویداد آنجاست که اقداماتی از این دست در ظاهر و هیئتی خیر خواهانه و قانونی اما در باطن و قصد در راستای ایجاد خدشه بر پیکره نظام اقتصادی کشور انجام میگیرد

این انتظار از مسئولین ذی مدخل می رود ، در شرایطی که دستاندرکاران صنعت چای کشور اعم از کشاورزان زحمت کش چای کار و صاحبین کارخانجات و همچنین مسئولین و مقامات دولتی  که نقش حمایتی دارند ،  یک صدا باهم خواهان بسته شدن درب انبار چای های فاسد شده می باشند، کمر همت به اجابت خواسته ی جامعه صنعت چای و چایکاری استان ببندند چرا که صدمات اقتصادی بی شمار در کنار اسیب های اجتماعی و فرهنگی جبران ناپذیری به دنبال این اقامات مخرب بوده.

جا دارد که در راستای عمل به فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری(مدظله) و سیاست های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران همگی در هر جایگاهی به وظیفه خود در این زمینه عمل نماییم و در سوق دادن کشور به سمت توسعه همه جانبه سهیم باشیم. باشد که در محضر امام (ره) و شهداء ،سربلند باشیم.ان شاء الله

 

انتهای پیام/


    همچنین بخوانید :