دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ , 25 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۹۴
ساعت انتشار : ۲:۳۲ ب.ظ
چاپ مطلب

مهندسین چوکا: بازسازی کارخانه بدون توقف تولید، امکان ندارد

در بازدیدی که از چوکا به عمل آمد همه ی مهندسین ، سرپرست ها و کارشناسان این کارخانه به اتفاق ابراز داشتند که بازسازی چوکا بدون توقف تولید امکان نداشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، در پی پیگیری های ۸دی از وضعیت چوکا خبرنگار سرویس اقتصادی این پایگاه خبری تحلیلی از روند بازسازی این کارخانه گزارشی را تهیه کرده است که در آن همه ی مهندسین ، سرپرست ها و کارشناسان چوکا به اتفاق ابراز داشتند که بازسازی چوکا بدون توقف تولید امکان نداشت.

در این گزارش به بررسی بازسازی بخشی از قسمت های کارخانه چوکا پرداخته شده است که در ادامه می خوانیم:

حوضچه تخلیه فاضلاب با همراهی مهندس سفیدرودی

کارخانه ی چوکا دارای دو حوضچه ی فاضلاب است، که حوضچه ی شماره یک در حال تخلیه بوده و نزدیک به ۸۰ درصد کار پیش رفته است.

حوضچه ی شماره ی دو به علت تصرف شخصی جناب آقای (ب . ت . س) امکان استفاده و بهره برداری وجود ندارد و به همین علت تنها راه بازسازی حوضچه ی فاضلاب شماره یک توقف تولید در چوکا می باشد

photo_2015-10-31_13-22-58

لاگون هوادهی با همراهی مهندس سفیدرودی

لاگون هوادهی وظیفه پاکسازی آلاینده های پس آب کارخانه را بر عهده دارد و آن را به صورت کاملا بیولوژیکی انجام می دهد.

این قسمت برای اولین بار پس از راه اندازی کارخانه چوکا در حال بازسازی و تخلیه می باشد و تاکنون ۳۰ الی ۴۰ درصد کار پیش رفته است.

این قسمت نیز به هیچ وجه امکان بازسازی در هنگام تولید نداشته و حتی در صورت ادامه ی کار به این صورت محیط زیست می توانست کارخانه را تعطیل نماید.

 

photo_2015-10-31_10-16-05

کلاری فایر با همراهی مهندس سفیدرودی

حوضچه ای است که عمل ته نشینی مواد شیمیایی از مواد فاضلاب در آن صورت می پذیرد که قبل هنگام تولید هر ۱۵ روز یک بار ناچارا تخلیه می شد اما با توقف تولید امکان آن به وجود آمد که به صورت زیربنایی بازسازی گردد.

تانک تزریق مواد شیمیایی جدید جاگذاری شده است و تقریبا کار بازسازی این قسمت رو به اتمام می باشد و با این کار شاید تا ۴۰ سال دیگر نیز نیاز به بازسازی مجدد نباشد.

 

photo_2015-10-31_13-22-58 photo_2015-10-31_13-23-02

 

کارخانه تخته چند لایه با همراهی مهندس نصیری

کارخانه تخته چندلایه که از سال ۸۴ تعطیل شده بود و به محل انبار کاغذ تبدیل گشته بود، اکنون عملا راه اندازی شده است و حتی به صورت آزمایشی با چوب صنوبر تولید هم کرده اند.

در حال حاضر مشکل اصلی این کارخانه تامین مواد اولیه است که مسئولان مربوطه در حال پیگیری برای واردات چوب مرغوب از کشور روسیه هستند.

photo_2015-10-31_13-23-54 photo_2015-10-31_13-23-48 photo_2015-10-31_13-23-51

 

واحد تصفیه ثانویه با همراهی مهندس سفیدرودی

این واحد وظیفه یون زدایی آب مورد نیاز بویلر کارخانه را بر عهده دارد که مخازن آن دچار پوسیدگی شده بود.

این بخش نیز تنها در صورت توقف تولید امکان بازسازی و تعمیرات داشت و تاکنون برخی از مخازن و همچنین لوله ها و همچنین سلولوئید های تابلوی اتاق کنترل ، جایگزین و بازسازی شده اند و می توان گفت که بیش از ۵۰ درصد کار آن پیش رفته است.

لازم به ذکر است که این قسمت نیز از ابتدای راه اندازی کارخانه بازسازی نشده بود.

 

photo_2015-10-31_13-24-53 photo_2015-10-31_13-25-10 photo_2015-10-31_13-25-17

بخش بویلر با همراهی مهندس ننه کرانی

بخش بویلر کارخانه نیز که عملا در شرایط بحرانی قرار داشت عملیات بازسازی آن انجام شده است و نتیجه تست آن نیز مثبت اعلام شد.

مراحل بازسازی ساختاری بویلر ریکاوری نیز انجام شده است و بازسازی بخش فنی آن نیز در حال پیگیری می باشد.

 

photo_2015-10-27_14-39-08 photo_2015-10-27_14-39-12

بخش توربوژنراتور با همراهی مهندس ننه کرانی

این بخش که توانایی تامین بیش از ۵۰درصد برق مصرفی مورد نیاز کارخانه چوکا را برعهده دارد و بیش از ۵ سال بود که از کار افتاده بود تقریبا به صورت کامل بازسازی شده است و آماده به کار می باشد.

 

photo_2015-10-27_14-39-27

بخش کوره آهک با همراهی مهندس شفقتی نژاد

بخش کوره آهک کارخانه چوکا نیز که دچار شرایط بحرانی اعم از ترکیدگی و انفجار شده بود در حال بازسازی می باشد و باز سازی بخش گیربکس آن تا حدود ۹۰ درصد پیش رفته و سایر بخش ها نیز همانگونه که مشاهده می کنید در حال پیگیری می باشد.

 

photo_2015-10-31_13-26-04

photo_2015-10-31_13-26-10

photo_2015-10-31_13-26-13

بخش occ با همراهی مهندس کاتب

این قسمت یعنی  که یکی از مهمترین بخش های کارخانه چوکا می باشد و عملا چوکا بدون آن از کار می افتد دچار وضعیت بسیار بحرانی است.

این واحد پس از اینکه چوکا در مسئله ی تامین چوب مورد نیاز خود دچار مشکل شد تاسیس گشت تا بتواند با بزیافت کاغذ های باطله بیش از ۶۰ الی ۷۰ درصد مواد اولیه کارخانه را تامین نماید.

تقریبا همه ی قسمت های بخش occ از ساختار و ساختمان و پله ها و سقف و ستون گرفته تا پالپر ها و خمیر سازها و جداکننده ها و تمیز کننده ها و … کاملا از کار افتاده شده اند.

کار بازسازی occ آغاز شده است و بخش ساختاری و فنی آن با هم در حال پیشروی می باشد، البته لازم به ذکر است که در ابتدای راه قرار دارد.


يک ديدگاه

  1. تالشی گفت:

    متاسفیم از این گزارش باصطلاح تحلیلی!!!
    در چوکا ده ها مدیر، چندین برابر آن سرپرست و بیش از آنها کارشناس شاغلند. و خط تولید آن شامل ۶ واحد به تربیت؛ آماده سازی وصنایع چوب، واحد برج پخت وخمیرسازی، واحد بازیافت خمیر یاo.c.c، واحد استاک یا آماده سازی مواد افزودنی، واحد ماشین کاغذ یاتولید کاغذ و واحد یوتیلیتی (آب وبرق وبخار) است بعلاوه یک واحد خارج از خط تولید بعنوان واحد تصفیه فاضلاب.
    هرکس که با فرایند کاغذسازی و بطور ویژه با فرایند چوکا آشنائی دارد بخوبی میداند که گزارش باصطلاح تحلیلی فوق تا چه اندازه غیرواقعی و باصطلاح آبکی است.
    سه نفر از مهندسین محترم چوکا که با ایشان مصاحبه شده عمدتا نه درخصوص خط تولید کاغذ بلکه به ترتیب در خصوص لزوم لایروبی حوضچه فاضلاب، کارخانه تخته چندلایی که سالهاست به دلیل عدم توجیه متوقف بوده وهست واتفاقا راه اندازی آن هیچ توجیهی نداشته وندارد و واحد کوره آهک که همه میتوانستن با حفظ تولید بازسازی شوند صحبت فرموده اند. ونفر چهارم هم که در ارتباط با واحدبازیافت یا o.c.c صحبت کردن نفرمودند که اصولا این واحد دارای ۴ خط مستقل میباشد که هریک میتوانست جداگانه با کارکرد سه خط دیگر بازسازی شود. ضمن اینکه ایشان پیشرفت بازسازی در این واحد را تاکنون در حد صفر بیان کرده اند.
    طبیعی است وقتی یک خبرنگار از یک بنگاه خبری از طریق مدیریت مدعی، به منظور تهیه گزارش پیشرفت آن واحد یا آن مجتمع تولیدی وارد آنجا میشود گزارش آن هم مستندتر از این نمی تواند باشد…