به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از «وطن امروز»، سیدرسول منفرد، دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار ضمن اشاره به برگزاری اولین دوره این جشنواره بازیهای رایانهای گفت: برای اینکه جشنواره بازیهای رایانهای زیر سایه جشنواره فیلم عمار قرار نگیرد تصمیم گرفتیم آن را به صورت جداگانه و در اردیبهشتماه برگزار کنیم. بازینویسان و بازیسازان میتوانند تا ۱۵ اسفندماه آثار خود را در ۶ موضوع استقلالخواهی و استقلالستیزی، بیداری اسلامی، تحولات منطقه و مساله فلسطین، فناوری هستهای، انقلاب اسلامی و دفاعمقدس، سبک زندگی ایرانی- اسلامی و بازیهای اقتباسی ارسال کنند.
منفرد درباره قالبهای بازیها گفت: قالبهای مسابقه اولین دوره بازیهای جشنواره عمار عبارتند از: بازینامهنویسی، بازیهای اندروید و بازیهای تک مرحله و چند مرحله پیسی. در ادامه نشست حسن عباسی گفت: موضوع بازیهای رایانهای عصارهای از هفت هنر است و کمتر از ۱۰ سال آینده تحولات ساختاری، نظامسازی جوامع را بهوجود میآورد. ثقل کلاسداری در آموزشوپرورش در بازی تمرکز میکند و در مفهومسازی اخیر از آموزش، اصالت در بازی قرار گرفته است. در حوزه علوم دانشگاهی هم در آینده شاهد خواهیم بود که نظامسازی از طریق سازوکارهای بازیها رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد: براساس مطالعات مختلفی که مراکز تحقیقات استراتژی در اروپا اعلام کرده است تلویزیون، رادیو و سینما با ریزش شدید مخاطب روبهرو میشوند و چنین مسالهای را در سینمای ایران هم شاهد هستیم. یکی از دلایل چنین امری این است که آثار سینمایی و تلویزیونی یکسویه هستند و امکان تعامل وجود ندارد؛ صنعت ملی رسانه با بحران عدم تعادل روبهروست.
در ادامه نشست وحید جلیلی، مسؤول شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار گفت: در مواجهه با جهان غرب ۳ رویکرد متفاوت وجود دارد؛ عدهای از ابزارها فرار میکنند و برای مصونیت رویکرد فرار را انتخاب میکنند، گروهی دیگر هم هستند که فقط نقد میکنند اما رویکرد سوم بنا به تعبیر شهید آوینی این است که حجاب تکنیک را در اختیار میگیرند و ابزارها را به نفع آرمانهای ملکوتی مصادره میکنند.
وی با اشاره به موضوع ساخت بازیهای رایانهای گفت: بچههای انقلاب در این عرصه هم فرصتهای خوبی به دست آوردهاند ضمن اینکه فضای بازی ابعاد فلسفی و منطقی دارد و جامعه ایرانی با همان عقبه فرهنگی و فلسفی خود میتواند قابلیتهای چشمگیری را فراهم کند.
انتهای پیام/