شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۹۴
ساعت انتشار : ۴:۳۹ ب.ظ
چاپ مطلب

اسالم کجاست؟ / ویژگی های جغرافیایی و جمعیتی اسالم

بخش اسالم در دیماه سال 1377 تاسیس گردیده یکی از بزرگترین بخش های شهرستان تالش است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، بخش اسالم در دیماه سال ۱۳۷۷ تاسیس گردیده یکی از بزرگترین بخش های شهرستان تالش است.

مساحت بخش اسالم تقریباً ۳۷۵ کیلومتر مربع می باشد که در غرب استان گیلان در تالش واقع شده است که از طرف شمال به شهرستان تالش، از جنوب به شهرستان رضوانشهر ، از غرب به شهرستان خلخال و از طرف شرق به دریای خزر محدود است.

براساس آخرین تقسیمات کشوری این بخش دارای ۳ دهستان ( اسالم – خرجگیل- خاله را) و یک نقطه شهری بنام اسالم می باشد از ۶۹ آبادی تعداد ۶۰ روستای بالای بیست خانوار دارد.

دهستان اسالم ۳۰ روستا ، دهستان خرجگیل ۱۳ روستا  و دهستان خاله سرا ۱۷ روستای بالای بیست خانوار را شامل می شود.

جمعیت و ویژگیهای انسانی:

            برطبق آخرین آمار(سال۹۰)  بدست آمده جمعیت این بخش ۴۰۵۵۶ نفر بوده که در۱۱۶۹۵ خانوار شکل گرفته است .

دهستان اسالم ۱۶۱۱۷ نفر ، ۴۶۳۸ خانوار ، دهستان خاله سرا ۷۴۹۵نفر ، ۲۳۰۷خانوار و دهستان خرجگیل ۶۹۰۴ نفر ، ۱۹۴۱خانوار و شهر اسالم ۱۰۰۴۰ نفر ۲۸۰۹ خانوار می باشد.

زبان :

مردم بخش اسالم با گویش تالشی از ویژگی فرهنگی خاصی برخوردار است. مهمترین وجه شخصیت قومی تالشان اسالم زبان تالشی است ، این زبان یکی از مهمترین و کهن ترین زبان های ایرانی به شمار می آید و به اعتقاد اکثر زبان شناسان و اندیشمندان ، بقایای زبان مادی و پهلوی شمالی را هنوز در خود حفظ کرده است .

اماکن متبرکه ، مساجد و مذهب:

تقریباً۷۰درصد جمعیت بخش اسالم اهل سنت و ۳۰ درصد اهل تشیع می باشد . از مساجد بخش ، تعداد ۱۶ باب مسجد اهل تشیع ۴۲ باب مسجد اهل سنت می باشد .که در مساجد فاروق اعظم و خرجگیل و وارده سرا … نماز جمعه برگزار می شود .یکی از بارزترین ویژگی های مردم بخش اسالم که بسیار مهم و تحسین برانگیز بوده اتحاد و همدلی اقوام و ساکنین این بخش است بطوریکه قومیت های مختلف با تعداد مذاهب در طول تاریخ برادرانه در کنار یکدیگر بوده اند و وحدت و ایثار و فدا کاری و هماهنگی لازم در طول دوران دفاع مقدس نیز از این رهگذر بوده است. اماکن متبرکه این بخش شامل بقعه شاه گرد کوه در میان کوه های جنگلی سرسبز ، بقعه پیرهرات در روستای پیرهرات ، زیارت گاه سیاه علم در روستای سیاه علم واقع است .

کشاورزی و دامپروری :

مهمترین تولیدات کشاورزی این بخش برنج می باشد که تقریباً ۴۱۵۰ هکتار کشت می شود که تقریباً ۹۱۳۰تن محصول می دهد . عده زیادی هم از مردم این بخش به دامپروری و دامداری ، صیادی و پرورش ماهیان سردآبی و گرمابی و زنبورداری و تولید عسل و صنایع دستی مشغول می باشند.

گردشگری: سواحل دریای روستاهای گتگسر (گیسوم)  ،گیلک محله آلالان ، آلالان قدیم ، سیاه چال و لمرسفلی- محور اسالم به خلخال – شا ه گردو کوه-  آبشار سوله سه – بقعه پیرهرات روستای قدیمی ناو و بقعه سیا اعلم

بهداشتی : این بخش دارای سه مرکز بهداست درمانی اسالم ، خرجگیل ، خلیف آباد و ۲۴خانه بهداشت می باشد.

اداری : این بخش دارای ادارات به شرح زیر می باشد : ۱- بخشداری۲- شهرداری  ۳- نیروی انتظامی بخش ۴- حوزه مقاومت بسیج اسالم ۵- برق ۶- آب و فاضلاب شهری ۸- گاز۹- جهادکشاورزی ۱۰ – تامین اجتماعی ۱۱- حوزه آبخیزداری اسالم ۱۲-کمیته امام امام خمینی (ره)۱۳- ۳۸ دهیاری و ۶۰ شورای اسلامی روستا می باشد.

فرهنگی : دارای ۱۱۴آموزشگاه دوره ابتدایی ، دبیرستان وکتابخانه عمومی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می باشد .

 ورزشی : دارای دو زمین ورزشی اسالم و خلیف آباد و یک سالن سرپوشیده می باشد.

اسالم-به-خلخال_0

جاده اسالم به خلخال

اسالم

روستای ناو اسالم

ساحل-روستای-گتگسر_0ساحل روستای گتگسر اسالم

ساحل جنگلی گیسوم اسالم تالش (32)ساحل گیسوم

منبع: پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری تالش

انتهای پیام/