به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، انگار نه انگار که رهبری تمام مناسبتهای مهم را در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار میکنند و هموراه در بیاناتشان حسینیه و مسجد را درکنار هم از نهادهای فرهنگی و مذهبی مهم شیعیان برشمرده اند و حتی مدتی است تاکید ویژه بر فعال کردن امامزاده ها دارند .
یا بهتر است به این عزیزان که حسینیه را در تقابل با مسجد میبینند یادآور شویم حسینیه جماران را! بله حسینیه جماران
حسینیه ای که از سال ۱۳۲۳ محل تجمعات فرهنگی، مذهبی و انقلابی مردم تهران بود.
امام خمینی اکثر دیدارهای خود را در حسینه انجام میداد.
شاید باید یادآور شد که حسینیه ها تاریخی دیرینه دارند و مختص همین چندسال اخیر نیستند.
بسیاری از حسینیه های کشور قبل از انقلاب ساخته شده اند و از مراکز مذهبی مهم کشور محسوب میشدند و درحال حاضر نیز یکی از نهادهای فرهنگی و مذهبی موفق و متنوع همین حسینیه ها هستند و اتفاقا حسینیه ها برای تکمیل فعالیتهای فرهنگی مذهبی مساجد ایجاد شده اند .
مثلا همین حسینیه اعظم زنجان قدمتی بالای صد سال دارد.
براساس يك سنت صحيح، با بركت و رايج در ميان شيعيان، مسجد و حسينيه با پول مردم ساخته، تعمير و آباد مى شود و به اين ترتيب مردم دلبستگى خود را به مسجد و حسينيه ابراز مىكنند (بیانات رهبری -۱۳۷۵/۰۳/۲۸)
همین موضوع در مورد مهدیه و تکایا و فاطمیه ها نیز صادق است.
درحال حاضر بزرگترین اجتماعات عزاداری و دعاها مانند دعای ندبه و دعای کمیل در همین مهدیه تهران برگزار میشود.
بسیاری از حسینیه ها توسط نمایندگان رهبری اداره میشود.
در شهرستان ماسال نیز حسینیه محبین ولایت (حسینیه شهدا) و هم حسینیه هیأت محبان قمر بنی هاشم شاندرمن توسط سازمان تبلیغات اسلامی نظارت میشود و هیأت امنا این دو حسینیه توسط سازمانهای مربوطه تایید و هردوهیأت در سازمان تبلیغات اسلامی استان رسما ثبت شده اند.
حتی آیت الله مکارم شیرازی صرف زکات برای ساخت حسینیه را جایز دانسته اند و فرموده اند: زکات مال را میتوان برای ساختن مسجد و حسینیه و… آن هم در مناطق محرومی که بانیان خیر ندارد، اختصاص داد.
با تمام این اوصاف متاسفانه بازهم شنیده میشود افراد غافل، احداث حسینیه ها و مهدیه ها را نقشه وهابیها میدانند! اما غافلند ازاینکه یکی از برنامه های وهابیون تعطیلی حسینیه ها و مساجد است.
جالب است بدانیم که: برادران اهل سنت اماکن عبادی و آیننی مخصوص مذهب تشیع مثل حسینیه، فاطمیه، مهدیه، امامزاده و بسیاری از بناهای دیگر را مصداق شرک و حرام می دانند.
حال چطور است که افرادی ساخت حسینیه ها را به وهابیها نسبت میدهند!!
امیدواریم این سخنان و گفته ها از روی غفلت و احساسات زودگذر باشد نه از روی غرض و هدف .
البته بعضی از این حرفها بی دلیل نیست! از قدیم گفته اند کارگری که بیشتر از بقیه کار کند پیش کارفرمایش عزیز میشود اما پیش دیگر کارگران منفور! شاید عده ای گمان میکنند با زیرسوال بردن حسینیه ها میتوانند بر ضعف و کمکاری بعضی از مساجد و دیگر نهادهای فرهنگی و مذهبی سرپوش بگذارند!
باید طور دیگری به موضوع نگاه کرد. شهرستان ماسال و شهر شاندرمن ۳۰ سال پیش دومسجد اصلی داشت و الآن هم همان دومسجد اصلی را دارد!
و بهیچوجه این دومسجد جوابگوی مردم شهرستان نیست (البته اگر بصورت فعال اداره شوند)
امروز ما شاهدیم که حسینیه شهدای هیأت محبین ولایت ماسال و حسینیه هیأت محبان قمربنی هاشم(ع) شاندرمن مجری برنامه های متنوع فرهنگی و مذهبی مانند کلاسهای قرآن، کلاسهای فرهنگی و مذهبی دیگر، عزاداری ها و مناسبتهای مذهبی و سیاسی عبادی هستند و در این دو مکان مقدس از افراط و تفریط خبری نیست و از این حیث بنظر نه تنها نباید با بعضی سخنان فتنه انگیز تخریب یا تضعیف شوند بلکه باید تقویت شوند.
البته مساجد هم باید فعالیتهای فرهنگی و مذهبی خود را تقویت کنند و نباید مساجد به برگزاری نماز جماعت و عزاداری در مناسبتهای مهم مانند محرم و فاطمیه و برنامه های مختص ماه مبارک رمضان بسنده کنند.
چقدر خوب است حسینیه ها و مساجد نقاط قوت و تجربیات مفید همدیگر را تقویت کنند و سعی کنند در انجام فعالیتهای مذهبی از یکدیگر سبقت بگیرند.
اما یک سوال؟ آیا وجود حسینیه ها باعث کم رونقی مساجد میشود؟
آن چیزی که باعث رونق یک نهاد فرهنگی و مذهبی میشود بی شک تنوع برنامه ها و قدرت جذب و فعالیت فرهنگی و مذهبی است.
مساجدی در روستاها داریم که از مساجد مرکز شهر هم پررونق ترند! آیا باید آنها را به بهانه کم رونقی مساجد شهر تضعیف و یا تعطیل کرد!؟؟
مسلما نه! باید همه مساجد فعال شوند. اصلا چه اشکالی دارد چند مسجد فعال در یک شهر وجود داشته باشد و برای همه سلایق برنامه فرهنگی و مذهبی دایر کرد!؟
اگر همین مساجد و حسینیه ها بخوبی مدیریت شوند مسلما میتوانند تاثیر بسزایی در پیشرفت فرهنگی مذهبی شهر داشته باشند.
گفتنی است حتی در بسیاری از نقاط کشور در حسینیه ها مانند مساجد نماز جماعت برگزار میشود.
دوستانه میگویم: چرا در مدیریت بسیاری از مساجد مهم شهرستان از نیروهای جوان استفاده نمیشود و به خواسته ها وسلایق جوانان بهایی داده نمیشود!؟ آیا باید مساجد را فعال کرد یا حسینیه ها را کوبید!؟؟
نهادهای فرهنگی شهرستان در این چندسال چند حافظ قرآن، چند مداح برجسته و چند روحانی قدر به جامعه تحویل داده اند!؟
وقتی تهاجم فرهنگی بشدت جوانان مارا نشانه گرفته چقدر فعالیتهای فرهنگی مذهبی در شهرستان فعالتر شده اند!؟
کدام نهادهای فرهنگی بصورت کیفی (نه کمّی) به موضوع شهادت و ایثار پرداخته و به حفظ ارزشهای اصیل انقلاب و اسلام پرداخته اند؟
آیا اصلا هدفگذاری در شهرستان در این زمینه صورت گرفته است؟
متاسفانه هنوز هم مدیریت سنتی و نبود برنامه های متنوع فرهنگی در بعضی مساجد موجب گریزان شدن جوانان از مسجد و گرایش آنها به حسینیه ها شده است.
پیشنهاد میکنیم مسئولان فرهنگی شهرستان هرساله مساجد و حسینیه ها و نهادهای فرهنگی شهرستان را رتبه بندی کنند تا تشویقی باشد برای افراد فعال فرهنگی مذهبی و تذکری باشد برای نهادهای ضعیف و کمکار .با مدیریت صحیح این نهادهای مردمی میتوان همه این فرصتها و ظرفیتها را در جهت نیل به اهداف عالیه انقلاب اسلامی و حفظ ارزشهای اسلام ناب محمدی متمرکز و هماهنگ نمود.
مسجد و حسینیه و مدرسه و خانواده، اینها چند نهاد قدرتمندند که باید تقویت و هدایت شوند تا بتوانند جامعهای سالم پرورش دهند و این حلقه باید همدیگر را تکمیل کنند تا اهداف فرهنگی و مذهبی محقق شود.
مسلما نشان دادن تقابل بین حسینیه ها و مساجد چیزی جز خواسته دشمنان قسم خورده انقلاب و اسلام نیست و در یک کلام آب به آسیاب دشمن ریختن است و بس!
والسلام
خادم عاصی – رمضان ۱۳۹۲
انتهای پیام/
ای آقا….
غصه نخور یاکریم…
اون گوینده یقینا از بی سوادهای جامعه است که لباس روحانیت مقدس رو غصب کرده
بنازم به امام جمعه نازنینمون که هم روشنفکره وهم کارگشا در امورات
؟آقاجان همه در کر کار وهمت مجاهدانه برا اسلام وامام زمانند اون آقای کم سواد ومتحجر در پی دو بهم زنی
اگه بویی از کلام ولایت برده بود میدونست که نظر آقا برحفظ وحدت بین دو مذهب شیعه وسنیه چه برسه به دو گروه مذهبی شیه
واقعا در این شبهای عزیز براش طلب دعای خیر میر وشفای عاجل میکنم
سلام برادران ماسال نیوز
منم شنیدم ولی کلی خندم گرفت
میگم چند تا از تراکتهای آقای حاج محسن رو که راجع به ولایت خوندن و بذارید بذا کفشون ببره
زیاد خودش و ناراحن نکن
جای تعجب داره که یک آدمی با لباس روحانیت چنین حرفی بزنه !
آقای روحانی! کمی به دور و برت نگاه کن ببین که اگر همین حسینیه ها نباشن شما باید بروید در قلیانسراها جوانان را پیدا کنید و براشون منبر بروید !
باید مساجد ما برنامه محور بشوند و از امام جمعه محترم خواهشمندیم بصورت سرزده به مساجد سربزند و مساجد ضعیف و نیمه تعطیل رو بهشون تذکر بده .
البته از هیات امنناهایی که همشون پیر و سالخورده اند انتظار کار زیادی هم نیست .
به نوبه خودم از دست اندرکاران هیآتهای خودجوش ازجمله محبین ولایت و محبین قمربنی هاشم تشکر میکنم
یاحق