به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، هفته نامه راه ۵۷ در اولین شماره خود به موضوع برداشت های بی رویه شن از بستر رودخانه خالکایی با مجوزهای قانونی پرداخته است:
هفدهم دی ماه امسال سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان با درخواست برداشت شن از رودخانه خالکایی ماسال به منظور تأمین مصالح پروژه های عمرانی موافقت کرد.
براساس این مجوز، اداره راه و شهرسازی شهرستان ماسال اجازه برداشت ۱۳۳۸ مترمکعب ماده معدنی شن و ماسه ظرف مدت یک ماه منتهی به بیستم بهمن ماه امسال از حاشیه رودخانه خالکایی را به منظور انجام پروژه بهسازی و اصلاح معابر شهرستان کسب نمود.
اما این مجوز با چه هدفی صادر شد؟ همانطور که در بالا ذکر شد منابع برداشت شده باید به منظور انجام پروژه بهسازی و اصلاح معابر شهرستان مورد استفاده قرار می گرفت اما طی یک ماه اخیر برداشت ها از رودخانه خالکایی موجب ناراحتی و گلایه بسیاری از روستاییان و البته مسئولان روستاها شد. این مسئولان محلی مدعی شدند که شن برداشت شده از رودخانه خالکایی باید برای معابر این روستاها مورد استفاده قرار می گرفت اما مقامات مسئول در شهرستان از صرف آن در روستا پرهیز دارند.
در همین رابطه عضو شورای اسلامی یکی از روستاها به خبرنگار راه ۵۷ گفت: تنها بخش کمی از شن برداشت شده از خالکایی در جاده های روستایی ریخته شد و مابقی شن ها توسط دستگاههای بخش خصوصی به یک شرکت خصوصی سنگ شکن تحویل داده اند. و این دستگاهها بیشترین نقل و انتقال ها را در جریان برداشت های این مجوز انجام داده اند.
همچنین عضو شورای اسلامی روستای طبق سر ماسال به خبرنگار راه ۵۷ گفت: برای برخی روستاها تنها چند کامیون شن برده شده است که آن هم جهت خاموش کردن سر و صدای شورا و دهیاری روستاها بوده است.
علاوه براین، چندی قبل به همت اهالی، شورای اسلامی و دهیاری روستای طبق سر بخش مرکزی ماسال، جاده این روستا تعریض و پهن شد اما پس از تعریض جاده که دو ماه پیش انجام شده است مسئولان به وعده خود عمل نکردند.
به گفته یکی از اعضای شورای اسلامی روستا، مسئولان بخش مرکزی ماسال وعده داده بودند که پس از تعریض جاده، در شن ریزی آن مساعدت خواهند کرد اما پس از آنکه اهالی محل در ساخت جاده نهایت همیاری و مساعدت را انجام دادند مسئولان شهرستان از ارایه مساعدت کافی دریغ کردند و این شد که جاده این روستا از دو ماه قبل تنها توسط عابران پیاده قابل استفاده است و ۴۸ خانوار این روستا با بی مسئولیتی مسئولان شهرستان همان راه باریک دو ماه قبل خود را نیز از دست داده اند.
سرانجام درباره برداشت های اخیر شن از رودخانه خالکایی تنها می توان گفت که برداشت ها به نام مردم است اما گویا باید به کام دلالان باشد.
انتهای پیام/
خدای جلوی این کار بگیرید
سلام روستای مهدیخان محله حتی یک کیلو شن هم نگرفته روستایی که ۲۵۰۰مترکنار نوار ساحلی رودخانه قرارگرفته
سیل،ویرانی،بدنامی ،خطرواضطرابش برای روستایی هاست معدن شن و سود رودخونه برای شهرنشینان ودلالان شن و… .مجری قانون بجای واگذاری اینگونه منابع باتوجه به کارشناسی به خط مقدمان عرصه سازندگی که دهیاری هاهستند به جایی که از نظر مردم خروجی کارشان نمودوفایده ای ندارد میدهند.
فرماندارمحترم دادستان شهرستان اداره صنعت معدن فکری برای بیت ال مال بکنید
سلام مسولین خودشان ذینفع هستند؟!
شورای بخش مرکزی ماسال این اقایان باشند باید غارت بشه . خدا را شکر شورای بخش با همدیگر درگیر هستند و بر علیه هم صورتجلسه می نویسند .اقای شکری شما که دم از حرف های قشنگ میزدید در دوره شما بیشترین برداشت شن در رودخانه های ماسال و شاندرمن شده . متاسفم به این اقا مردم رای دادند.
شنی که پیمانکار برداشت کرد برای دست مزد خود چند برابر شنی بود که برای روستاها ریختند . مردم اینا میداند دیدند و می فهمند.