به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، شهرستان رضوانشهر با موقعیت جلگهای در ساحل جنوب غربی دریای خزر و ۶۳ کیلومتری شهر رشت واقع شده است و رودخانه شفارود از شمال شرقی آن وارد دریای خزر میشود. اقلیم آن معتدل مرطوب خزری است که از مناطق کوهپایهای تالش اندکی خنکتر است. ساکنان آن به دو زبان تالشی و گیلکی (بیه پس) صحبت میکنند و دارای مذاهب تشیع و تسنن هستند.
این شهرستان در شمال غربی گیلان، بین سواحل دریای خزر و رشته کوههای تالش قرار دارد و از شمال به دریای خزر و شهرستان تالش، از غرب به شهرستان خلخال، از جنوب به شهرستانهای صومعه سرا و ماسال و از شرق با شهرستان بندر انزلی مرز مشترک دارد. امروزه روستاهایی مانند بیگ زاد محله و الله بخش محله که در حومه این شهر قرار دارند از محلات این شهر به شمار میرود.
رضوانشهر که در بین گردشگران به نگین شهرهای گیلان شهرت یافته، دارای ۸۱۰ کیلومتر مربع وسعت که حدود ۴۰ درصد آن مناطق کوهستانی و جنگلی، ۳۰ درصد کوهپایه ای و ۳۰ درصد نیز جلگه ای و ساحلی است.
رضوانشهر از نظر ناهمواری به دو منطقه کوهستانی و جلگهای تقسیم میشود و تمام رودخانههای این شهرستان از منطقه کوهستانی به جلگه سرازیر میشود که مهمترین آنها رودخانه دیناچال، شفارود و چاکرود است.
نگین شهرهای گیلان دارای آب و هوای کوهستانی و چهار فصل بسیار جذاب است که این امر باعث شده که در تمام طول سال بویژه در ایام تعطیلات به عنوان یکی از مقصدهای مهم گردشگری در استان گیلان شاخته شود.
اقتصاد شهرستان زیبای رضوانشهر بر پایه کشاورزی، دامداری است و مردم مهربان و زحمتکش این شهر از این راه امرارمعاش میکند. مهم ترین محصولات کشاورزی رضوانشهر برنج، گندم، جو و ذرت است که به صورت سنتی و نیمه سنتی کشت میشود.
از دیگر فعالیتهای رایج در منطقه میتوان به باغداری، تکثیر گیاهان دارویی و زینتی و پرورش ماهیان سردآبی، گرم آبی و خاویاری، به زنبور داری و پرورش کرم ابریشم و توتون کاری اشاره کرد. پرورش دام به دلیل دارا بودن مراتع مناسب (۲۲ هزار هکتار در شهرستان رضوانشهر) از اهمیت ویژهای برخوردارست.
گلیم بافی و انواع بافتنیهای سنتی از جمله مهمترین صنعت دستی این شهرستان است مردم این دیار در چهارشنبه بازار شهرستان رضوانشهر فرآوردههای دامی و دستی خود را عرضه و از این طریق امرار و معاش میکنند و جمعیت این شهرستان بیش از ۶۴ هزار نفر میباشد.
کارخانه چوب و کاغذ ایران چوکا که مهمترین کارخانه چوب در سطح خاورمیانه است جزو صنایع رضوانشهر محسوب میشود.
هر ساله طبیعت سرسبز و بکر و آرامشبخش رضوانشهر پذیرای مسافران و گردشگران بسیار زیادی است.
رضوانشهر از نظر زیباییهای طبیعی بسیار غنی بوده و مسافران زیادی در فصول مختلف سال به ویژه در تعطیلات نوروزی برای دیدن پارک جنگلی دکتر درستکار، آبشار ویسادار، مناطق کوهستانی ارده و زندانه، مناطق ساحلی پره سر و تازه آباد به این شهرستان سفر میکنند.
اسپیمزگت یا مسجد سفید شگفت انگیزترین و قدیمی ترین مسجد گیلان با قدمتی بیش از یکهزار سال از جمله جاذبههای تاریخی رضوانشهر است و پل آجری پونل، قلعه پشت مسجد عبداللهی رینه، بقعه سیده بانو، بقاع سید شرف الدین (سید شرفشاه ) و بقعه سید امیر سلطان غریب بنده جزو مناطق تاریخی، زیارتگاهی و اماکن مذهبی این شهرستان زیبا محسوب میشوند.
مورچه قیله، خاله خاطر، وزپته، گزپلو، پته، لونگی بادمجان، کله پاچه پلو، چگل پلو، ماهی شکم پر و انواع شیرینیهای محلی(اسپی شیرینی، علی حلوا، شیرینی دوشاب، نان زرین) از جمله غذاهای محلی شهرستان رضوانشهر است.
منبع: خبرگزاری شبستان
انتهای پیام /