به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از فارس، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی پیش از ظهر امروز در جمع مردم سمنان اظهار داشت: خطه سمنان بسیار تاریخی است و دارای قدمتی طولانی است و در روایات اسلامی در زمان امام باقر (ع) و امام صادق (ع) نیز این خطه و پارچههای معروف آن یاد شده است.
وی گفت: دیار قومس افتخار همه ماست و تاریخی کهن دارد و دارای مراجع بزرگ و عظیمالشأن جهان تشیع نظیر مرحوم آیتاللهالعظمی شاهرودی بوده و همچنین سخنوران و شعرای بزرگی مثل منوچهری دامغانی، عرفای مشهوری همچون بایزید بسطامی و شیخ ابوالحسن خرقانی و همچنین شیخ علاءالدوله سمنانی است.
وی گفت: دیار قومس علامه حائریسمنانی و علما، اندیشمندان و بزرگان متعددی دارد که در این دیار زیست کردهاند و از افتخارات کشورمان به حساب میآیند.
رئیس جمهور افزود: افتخارات تیپ قائم سمنان در دوران دفاع مقدس و همچنین شهدا و رزمندگان این استان در دوران جنگ زبانزد بوده و نشانه حضور همیشگی مردم این دیار در دفاع از کشور است.
روحانی سمنان را سرآمد علم و دانش دانست و گفت: حوزههای علمیه و دانشگاههای این خطه همواره افتخارآفرین بودهاند.
وی با تقسیمبندی سخنان خود به دو بخش شرایط امروز کشور و وضع استان سمنان و نیز اقدامات دولت تدبیر و امید در این استان اظهار داشت: دولت یازدهم در حالی کار خود را آغاز کرد که اسلامهراسی و ایرانهراسی در اوج خود قرار داشت و همچنین کشور با تحریمها روبهرو بود.
این مقام مسئول افزود: تورم، رکود، بیکاری و نبود آرامش در بازار آینده کشور و اقتصاد را در اذهان عمومی با تردیدهای فراوانی مواجه کرده بود اما ملت بزرگ ایران تصمیمی تاریخی گرفت تا اسلامهراسی و ایرانهراسی قدرتهای استکباری را با شکست مواجه کند.
روحانی گفت: همه فشارهایی که دشمنان به ما تحمیل میکردند از جمله تحریمها، مشکلات منطقهای و بینالمللی با تصمیم مردم ایران یکی پس از دیگری در حال حل و فصل شدن است.
وی با تقدیر از ملت بزرگ ایران که در طول ۳۱ ماه عمر دولت یازدهم همواره در کنار دولت و مسئولان بودند، اظهار کرد: از هراس بلندی که پیش رو داشتیم، گذر کردهایم و به تدریج به قلههای پیروزی نزدیک میشویم.
رئیس جمهور افزود: ملت ایران توانست با قدرت خود تمام قطعنامههای تحریمی فصل هفتم را که علیه ایران اعمال شده بود، از بین ببرد و امروز همه قطعنامهها لغو شده است.
روحانی در پاسخ به برخی از منتقدان که در ارتباط با اثرات برجام نکاتی را مطرح میکنند، گفت: برجام، یک افتخار سیاسی و حقوقی برای ملت ایران ثبت کرده است.
وی تصریح کرد: ۶ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و ۱۲ قطعنامه شورای حکام آژانس یکی پس از دیگری لغو، مردود و متروک شده است و ملت ایران این قطعنامهها را به زبالهدان تاریخ انداختند.
این مسئول افزود: برخی گویا فراموش کردهاند که برای فروش نفت ایران به عنوان یک قدرت اقتصادی در عرصههای بینالمللی و اقتصادی با مشکلات متعددی مواجه بودیم و فروش ایران تا نصف کاهش پیدا کرده بود.
روحانی ادامه داد: ۲ میلیون بشکه فروش نفت ایران به کمتر از یک میلیون بشکه رسیده بود و همه مردم نیز شاهد و ناظر بودند که کشتیرانی به سمت بنادر ایران تحریم شده بود.
رئیس جمهور گفت: زمانی همه مجبور بودند کالاهای وارداتی را به بنادر کشورهای دیگر حمل و تخلیه کنند و از آنجا با لنجها و کشتیهای کوچک به ایران بیاورند.
وی افزود: هیچ پولی از طریق بانکها صادر و وارد نشد و در قرن نوزدهم که همه چیز از طریق صرافیها حل و فصل میشود، مردم ایران نمیتوانسند پولی را منتقل کنند و تمام کانالهای بانکی و بیمهای دنیا به روی ایران بسته شده بود.
روحانی با سفارش رسانهای به رعایت اخلاق گفت: رسانهها باید اخلاق را مد نظر قرار دهند و بدانند که دولت با انتقاد و نقد مشکلی ندارد و گاهی نیز آن را لازم میداند اما ملت ما آشوب و هرج و مرج رسانهای را نمیپسندد.
رئیس جمهور گفت: هجمههای غیراخلاقی برخی رسانهها در شأن ملت ایران نیست و اگر حمایت مردم نبود، بدون تردید نمیتوانستیم موفقیتهای بزرگ را برابر قدرتهای جهانی به دست آوریم.
روحانی ادامه داد: امروز برخی میخواهند القا کنند که ملت ایران پیروز نیست و آمریکا پیروز است و این جای تعجب دارد که عدهای میگویند دیپلماتهای ایرانی پیروز نیستند و صهیونیستها پیروز هستند.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: از این افراد باید پرسید غیرت دینی و تعصب ملی کجا رفته است که اینگونه سخن میگویید و چرا نمیخواهید واقعیتها را برای مردم روشن کنید.
روحانی افزود: برخی نمیخواهند مقابل عظمت مردم ایران سر فرود آورند و باید به آنها گفت که آمریکاییها و صهیونیستها در مقابل ملت ایران عظمتی ندارند.
وی ادامه داد: امروز زنجیرهای تحریم را گسستهایم و رابطه خوبی بین بانکهای ایرانی و جهان برقرار است و گشایشها یکی پس از دیگری انجام میشود.
رئیس جمهور تصریح کرد: ارتباط بانکی با سایر کشورها نخستین اقدام دولت در سفر به کشورهای مختلف است و در سفر به پاکستان و ترکیه نیز قراردادهایی در این ارتباط منعقد شد.
روحانی خاطر نشان کرد: هر مقام خارجی که وارد کشور میشود نیز یکی از مواردی که بدان میپردازد، برقراری ارتباط بانکی با کشور خود است.
وی تاکید کرد: بازسازی و نوسازی ویرانی زمان میبرد و امروز موانع مختلفی از پیش پای مردم ایران برداشته شده است.
روحانی گفت: مسیر صادرات و واردات برای کارآفرینان ایرانی باز شده است و شاهد موانع گذشته نیستیم؛ سرمایهگذاران و شرکتهای خارجی برای اینکه وارد ایران شده و به سرمایهگذاری بپردازند، مشتاق هستند اما این اقدام زمان میبرد.
رئیس جمهور گفت: امروز تنها سه ماه از برجام گذشته اما برخی فکر میکنند ۳۰ سال از زمان تصویب برجام سپری شده است و در همین مدت کوتاه نیز شاهد گشایشهای فراوانی بودیم.
روحانی ادامه داد: زمانی برای سفر به سایر کشورها، هواپیماهای ایرانی مجبور به سوختگیری در کشور ثالث بودند و این امر مشکلاتی را ایجاد میکرد اما امروز گردشگران به سمت ایران سرازیر شدهاند و هر روز تعدادی از سرمایهگذاران بخش خصوصی خارجی و شرکتهای مختلف وارد کشور میشوند و قراردادهای متعددی امضا میشود.
وی گفت: مگر شرکتهای بزرگ دنیا بیکارند که بدون هیچ گشایشی وارد ایران شوند و وقت خود را تلف کنند در حالی که برای آنها همه دقایق ارزشمند است.
وی گفت:امروز باید واقعیتها را بپذیریم و بدانیم که صادرات نفت ایران قبل از اجرای برجام کمتر از یک میلیون بشکه بود اما امروز از ۲ میلیون بشکه فراتر رفته است و افزایش یک میلیون و یکصد هزار بشکهای فروش نفت از اثرات برجام است.
وی ادامه داد: جایگاه ایران در بازار نفت که زمانی آن را ناروا و ظالمانه از ما گرفته بودند، باز ستانده شده است و جمهوری اسلامی ایران امروز کیک زرد خریداری میکند و در عرصه جهانی به فروش آب سنگین و اورانیوم غنیشده میپردازد و اینها همان موادی است که زمانی از آن به عنوان محدوده قرمز و ممنوعه نام برده میشد.
روحانی با بیان اینکه امروز مسیر و راه برای حرکت ما باز شده است، گفت: برخی از اقلام حساس صنعت نفت و پتروشیمی که تا ۶ ماه پیش با قیمتهای گزاف خریداری میشد، امروز تا یک دوم و یک سوم و برخی کالاها نیز تا یک دهم قیمت گذشته کاهش یافته است.
رئیس جمهور افزود: در گذشته تنها یک کشور فروشنده بود، اما امروز دهها کشور فروشنده هستند و ایران در بازارهای جهانی بهترین و با کیفیتترین کالاها را با مناسبترین قیمتها خریداری میکند.
وی با بیان اینکه باید به ملت ایران و تلاش آنها افتخار کرد، گفت: برجام ثمره تلاش ملت بزرگ ایران است که در سایه هدایتهای رهبری به نتیجه رسید.
روحانی گفت: پس از برداشته شدن تحریمها امروز باید از فضا استفاده کرد و رقابت حزبی و جناحی دوران انتخابات را نباید به این عرصه وارد ساخت؛ امروز رقابتها تمام شده و همه باید به کشور کمک کنند.
وی ادامه داد: نقد برجام مربوط به زمان قبل از تصویب آن بود و امروز که رهبری، مجلس شورای اسلامی، شورای عالی امنیت ملی و مردم آن را تائید کردهاند دیگر زمان برخی نقدها و بیانها نیست و باید از فضا و فرصت ایجاد شده بهترین بهره را برد و همه برادرانه و منسجم در کنار هم برای ساختن ایرانی آباد تلاش کنند.
رئیس جمهور گفت: دولت با هدایتهای رهبری و کمک مردم در تمام میدانها حضوری فعال دارد و چیزی کم نخواهد گذاشت.
روحانی گفت: در اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی که با حضور ۵۶ کشور عضو این سازمان برگزار شد، برخی دنبال این بودند که فضا را به گونهای تغییر دهند که القا شود که دشمن آرامش جهان اسلام، ایران است و کشوری که در امور داخلی دیگران دخالت میکند، ما هستیم اما در همه نطقها، سخنرانیها و مواضع و در سطح سران خارجی این توطئه خنثی شد و اهداف جمهوری اسلامی ایران پیش رفت.
وی دشمن دنیای اسلام را تروریسم و صهیونیسم دانست و گفت: موفق شدیم در اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی به این هدف بلند دست پیدا کنیم و در سراسر نطقها فضایی ایجاد شد که از جمهوری اسلامی ایران قدردانی به عمل آمد.
وی با اشاره به عظمت ایران و ملت بزرگ ما گفت: مردم جایگاه خود را در دنیای اسلام و سراسر جهان باز یافتهاند و روز به روز این جایگاه تقویت میشود.
رئیس جمهور افزود: امروز زمانی است که همه باید در فضای پسابرجام دنبال اخلاق و اقتصاد باشیم؛ در گفتوگوی تلفنی با مراجع تقلید در ابتدای سال به این امر تأکید شده بود که باید بتوانیم برجام اخلاقی را که همان برجام دو میتواند باشد عملیاتی کنیم.
روحانی تصریح کرد: اخلاق، ادب، راستگویی و خدمت به مردم در عین در نظر داشتن عظمت کشور همواره باید مد نظر باشد.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل گفت: دولت برنامههای سال ۹۵، در حوزه اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کرده است و بیش از یکسال روی این برنامهها کار و مطالعه شده است.
وی تدوین برنامههای اقتصاد مقاومتی را کار یک روز و یک هفته ندانست و گفت: اسناد پشتیبان این برنامهها نیز در دست است و باید با کمک هم و در کنار یکدیگر دست به دست هم دهیم و کشور را به رشد برسانیم و در عین حال فرامین رهبری را اجرا کنیم.
روحانی ادامه داد: معنای اقتصاد مقاومتی این است که بتوانیم صادرات غیرنفتی را نسبت به واردات غیرنفتی افزایش دهیم و خوشبختانه پس از ۶۳ سال در سال گذشته دولت موفق شد صادرات غیرنفتی را بر واردات غلبه دهد و این افتخار بزرگی برای ملت ایران است.
رئیس جمهور ادامه داد: صادرات باید بر واردات پیشی گیرد و در عین حال، امنیت قضایی در کشور تأمین شود؛ امسال امید است بیش از ۱۰ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود.
روحانی گفت: در زمینه غذا و مواد غذایی راهبردی به سمت خودکفایی حرکت کردهایم و به ترتیب در سالهای ۹۲، ۹۳ و ۹۴ بیش از ۴، ۶ و ۸ میلیون تن گندم خریداری شده است و امسال این رقم به حدود ۱۰ میلیون تن خواهد رسید.
روحانی گفت: اقتصاد مقاومتی در بسیاری از زمینههای تأمین مواد غذایی متجلی شده و کشور به سمت خوداتکایی حرکت میکند حرکتهای بسیار خوبی در تأمین گوشت قرمز و گوشت سفید و تخممرغ صورت گرفته و به تراز تجاری برابر در صادرات و واردات رسیدهایم.
وی گفت: معنای اقتصاد مقاومتی این است که سرمایه خارجی وارد کشور شود و خوشبختانه از آغاز امسال فعالیتهای خوبی شروع شده و حرکت پرشتابی برای تقویت و برقراری روابط اقتصادی با کشورها پیش رو داریم.
این مقام مسئول گفت: در حوزه راهآهن حرکتهای بسیار خوبی در سال جاری و سال آینده پیش رو داریم و برقی کردن خط آهن تهران ـ مشهد در بخش مختلف در دستور کار است.
وی گفت: این طرح با ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری به توافق رسیده و به زودی کار آن آغاز خواهد شد.
رئیس جمهور ادامه داد: در حوزه راهآهن تهران به حومه فعالیتهایی برای خط آهن تهران ـ ورامین ـ پیشوا ـ گرمسار انجام شده و این طرح تا چند ماه آینده عملیاتی خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم جذب سرمایههای خارجی و داخلی در بخشهای مختلف که یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی است، گفت: در این حوزه نیز قدمهای بسیار خوبی برداشته شده است.
رئیس جمهور در بخش دوم سخنان خود استان سمنان را از استانهای راهبردی ایران دانست و گفت: سمنان، چهارراه بزرگ اقتصادی شمال به جنوب و شرق به غرب است و برای آن در سفر دولت تصمیمات خوبی اتخاد کردهایم.
وی اتصال سمنان به فیروزکوه، گرمسار به سیمیندشت و سپس فیروزکوه و شاهرود به شمال را از برنامههای مهم دولت در سفر به سمنان دانست که در سفر به راه دامغان ـ معلمان و جندق و چهاراه راهبردی باید جایگاه خود را بیابد و دولت در زمینه حمل و نقل تصمیمگیریهای خوبی داشته است.
روحانی گفت: ۳۵۰ میلیارد تومان به حمل و نقل استان سمنان در سفر دولت اختصاص پیدا کرده است که طرحهای آن در سالهای ۹۵ و ۹۶ عملیاتی خواهد شد.
وی همچنین آب را یکی از مسائل مهم استان سمنان و بسیاری از نقاط کشور دانست و گفت: بارندگیهای استان سمنان در طول سال ۱۳۰ میلیمتر و بسیار کم است و بخشهای صنعت، کشاورزی و شرب به آب نیاز دارند و باید در این حوزه اقدامات مؤثری انجام شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه چند طرح در حوزه تأمین آب مد نظر دولت است، گفت: تعدادی از این طرحها سریعتر اجرایی میشود که بخشی از آن، سدسازی است؛ سد مشترک بین استانهای مازندارن و سمنان احداث میشود که بخشی از آب آن به سمنان خواهد آمد.
رئیس جمهور گفت: طرح بلندمدتی نیز در حوزه تأمین آب داریم که همان انتقال آب دریای خزر به استان سمنان است.
وی افزود: در همه استانها جز یکی دو استان مشکل آب وجود دارد و مصرف آب کشاورزی باید بهینه شده و از سامانههای آبیاری نوین بهرهگیری شود.
روحانی گفت: اعتبار خوبی برای حوزه کشاورزی در استان سمنان مد نظر قرار گرفته و باید بهرهوری آب را بالا ببریم و در عین حال گردش آب نیز انجام شود.
وی انتقال آب از دریاچه خزر به استان سمنان را دارای بحثهای متعددی در رسانهها عنوان کرد و گفت: بررسیهای متعددی سال گذشته و امسال در این حوزه انجام شد و محیط زیست را مکلف کردیم مطالعه دقیقی در این حوزه انجام دهد و اشکالات محیط زیستی طرح را ارائه کند.
رئیس جمهور افزود: حدود ۸۰ درصد این اشکالات ظرف یکی دو ماه حل شده است و ۲۰ درصد باقیمانده نیز در هفتههای آینده مورد بررسی و ارائه راهکار قرار میگیرد.
روحانی با بیان اینکه انتقال آب و مسائل محیط زیستی هر دو برای دولت مهم است، اما میتوان این دو را در کنار هم جمع کرد و هم آب را به سمنان آورد و هم مسائل زیست محیطی را رعایت کرد.
وی گفت: باید به گونهای عمل شود که مشکلی برای حواشی دریاچه خزر، خود دریاچه خزر، محیط زیست و جنگلها ایجاد نشود و آب هم در نهایت به سمنان برسد.
رئیس دولت یازدهم گفت: انتقال آب از دریای خزر به سمنان با سرمایه بخش خصوصی انجام میگیرد و در انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به کرمان و یزد نیز رویه همین است اما دولت کمکحال سرمایهگذاران خواهد بود.
روحانی گفت: در زمان اجرای طرح اگر نیاز به کمک دولت از طریق صندوق توسعه وجود داشته باشد، دریغ نخواهیم کرد.
رئیس قوه مجریه اضافه کرد: در حوزه گردشگری نیز باید استان سمنان به پیشرفتهای قابل توجه برسد و نباید تنها محل عبور گردشگران باشد بلکه باید به مقصد گردشگری تبدیل شود.
وی گفت: استان سمنان دارای استعدادهای بسیار زیادی در حوزه جذب گردشگر است و صنعت گردشگری این استان باید فعال شود.
روحانی گفت: برخی از طرحهای صنعتی استان سمنان امروز افتتاح میشود اما حوزه گردشگری نباید مورد غفلت قرار گیرد و باید به آثار تاریخی و باستانی، مناطق حفاظت شده و کویر توجه شود و این مناطق محل بازدید گردشگران قرار گیرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: از ارائه تسهیلات برای ۶ هتل مهم در استان سمنان خبر داد و گفت: این هتلها با کمک دولت ایجاد میشود و در عین حال به مسائل هایپک و فناوریهای نوین نیز در استان توجه خواهد شد.
این مقام مسئول سمنان را استان فرهنگ و علم، دانشگاه و فناوری دانست و خواستار فعالیت پردیسهای مختلف در این بخشها شد و گفت: منطقه ویژه اقتصادی استان سمنان امروز آغاز به کار میکند و شرایط برای صادرات محصولات تولیدی و واردات مواد اولیه آماده میشود.
وی ثمره این حرکت را ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیلکرده استان سمنان دانست و گفت: ۶۷ طرح و پروژه در سفر دولت و به سمنان تصویب شده که با اعتباری بالغ بر ۹۲۷ میلیارد تومان در سالهای ۹۵ و ۹۶ اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام/