به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از ایرنا، کاظم لطفی در دیدار با مدیر سیستمی اکو سیستم و محیط طبیعی آژانس بین المللی همکاری های ژاپن( جایکا) اظهار داشت: آبفای استان با مشارکت سازمان دولتی جایکا زمینه همکاری ایران و ژاپن را برای حفظ تالاب بین المللی انزلی گسترش می دهد.
کاظم لطفی افزود: انتظار داریم جایکا به منظور بهبود وضعیت زیست محیطی ویژه تالاب انزلی در ارتباط با اجرای پروژه های فاضلاب در استان گیلان پیشنهاد دهنده باشد، ضمن اینکه می تواند در مراحل دریافت تسهیلات به این شرکت کمک کند.
وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب استان گیلان برنامه های مدون و درحال انجامی را برای اجرای سیستم جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهرهای صومعه سرا ، فومن، رضوانشهر ، انزلی و رشت دارد که با دریافت این تسهیلات موعد بهره برداری از شبکه و تصفیه خانه ها کوتاه تر خواهدشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان همچنین درباره تالاب انزلی و پروژه های این شرکت گفت: در حال حاضر فاضلاب شهرهای ماسال ، انزلی و شهر بزرگی همچون رشت تالاب انزلی را بعنوان یک زیستگاه بین المللی تهدید می کند.
وی اظهار کرد: برای رفع مشکل این شهرها ، پروژه های جمع آوری و تصفیه فاضلاب برخی از این شهرها مطالعه و اجرایی و برای برخی دیگر برآورد شده و منتظر اجرایی شدن است.
وی خاطرنشان کرد: اجرایی شدن پروژه ها و حمایت های جهانی تالاب بین المللی انزلی را زنده خواهد کرد.
لطفی پیشرفت در قرار داد دو هزارو ۵۰۰ میلیون ریالی مشترک آبفای گیلان و جایکا را تشریح و اضافه کرد: در اجرای این قرارداد یکهزارو ۵۰۰ میلیون ریال به پیمانکار ارائه شده و ۵۱ سمپ از مجموع ۷۰ سمپ نصب شده و یکدستگاه دیزل ژنراتور نیز خریداری شده است.
وی اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب به روش وکیوم را برای گیلان بهترین روش دانست و گفت: این روش برای اولین بار است که در ایران انجام می شود که با توجه به وضعیت جغرافیایی ، جلگه ای بودن گیلان و بالا بودن سطح آب های زیرزمینی به لحاظ هزینه و کاهش زمان اجرا این بهترین روش محسوب می شود.
با تاکید مدیرعامل شرکت آبفای گیلان قرار شد سازمان جایکا ارتباطی بین شرکت های پیمانکار پروژه های جمع آوری فاضلاب به روش وکیوم در توکیو برقرار کند تا زمینه بازدید کارشناسان و آموزش های مربوطه برای اجرای این روش در گیلان فراهم شود.
دومین جلسه مشترک شرکت آب و فاضلاب استان گیلان با سازمان دولتی بین المللی جایکا ژاپن به منظور بررسی همکاری های متقابل و جلب مساعدت این سازمان برای بهبود وضعبت تالاب بین المللی انزلی با حضور مدیر عامل ، معاون مهندسی و توسعه و مدیرجلب مشارکت های شرکت آب و فاضلاب استان گیلان و نمایندگانی از سازمان دولتی جایکای ژاپن تشکیل شد.
تالاب انزلی در جنوب غربی دریای خزر در استان گیلان قرار دارد، این تالاب از زیستگاه های مهم آبزیان و پرندگان مهاجر به شمار می آید، در سال های اخیر، ورود آلاینده ها، پساب ها و پسماندها و افزایش رسوبات اکوسیستم تالاب انزلی را به مخاطره انداخته است.
آژانس بین المللی همکاری های ژاپن (جایکا) در زمینه مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی با اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان همکاری می کند.
در پروژه مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی ، مطابق با سند همکاری فاز دوم موسوم به فاز عملیات اجرایی ، سه معضل عمده رسوب گذاری ، پسماند و فاضلاب مورد بررسی است .
در عین حال برای هریک از موارد نامبرده با توجه به سازمان متولی ، کمیته و زیر کمیته هایی تعریف شده که ریاست کمیته اصلی با استانداری است و هر آنچه که به تصویب این کمیته برسد ، دستگاه مربوطه موظف به تامین اعتبار و اجرای آن خواهد بود.
در همین راستا برنامه های عملی نظیر توسعه اکوتوریسم در تالاب انزلی با هدف افزایش حفاظت ، حمایت از جامعه محلی ، جلب رضایت گردشگران و افزایش ماندگاری آنها ، اشاعه آموزش های محیط زیستی و در عین حال تقویت معیشت و ایجاد اشتغال پایدار تعریف شده است.
در پروژه مدیریت اکولوژیک تالاب انزلی هردو طرف ایرانی و ژاپنی برای عملیاتی ساختن یافته ها و مطالعات ، بخشی از هزینه ها را متقبل می شوند که سهم عمده هزینه با طرف ایرانی خواهد بود و آژانس همکاری های بین المللی ژاپن نیز با آورده ای تا سقف دو میلیون دلار ، در این پروژه مشارکت می کند.
تالاب انزلی در کنوانسیون بین المللی رامسر بعنوان تالاب بین المللی به ثبت رسیده و به لحاظ تنوع و تعداد پذیرش گونه های پرندگان، بعنوان جایگاه زمستان گذرانی ، تابستان گذرانی و محل جوجه گذاری پرندگان مهاجر، درخور توجه است.
انتهای پیام/