جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۹۵
ساعت انتشار : ۱۲:۰۱ ق.ظ
چاپ مطلب
محمد سعید ابراهیم
به بهانه افاضات عراقچی مبنی بر برخورد با کاسبان تحریم؛

کاسبان تحریم چه کسانی هستند؟

نویسنده : محمد سعید ابراهیمی (فعال دانشجویی)

استفاده‌ی جناحی از مذاکرات هسته ای مسئله ای است که سخنان دکتر ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا، بهترین گواه بر آن است؛ آنجا که در گفتگو با هاله اسفندیاری به این نکته اشاره می‌کند که در صورت بی نتیجه ماندن مذاکرات هسته ای، جریان سیاسی اصلاح طلب در انتخابات پارلمان، متحمل شکست خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، محمد سعید ابراهیمی از فعالین دانشجویی کشور در یادداشتی نوشت :

عبارت “کاسبان تحریم”، کلید واژه ای بود که طیف حامیان دولت در آستانه ی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به دروغ آن را به جریان اصولگرا و ارزشی نسبت دادند و عدم وادادگی تیم مذاکره کننده ی دولت قبل و ایستادگی آن ها بر منافع ملی را دال بر رضایت دولت وقت از وضعیت تحریم عنوان می کردند و با شعار رفع تحریم ها و رونق اقتصادی، توانستند راهی پاستور شوند.

اندکی بعد اما مشخص شد (م.ه)، فرزند خلف اکبر هاشمی رفسنجانی پیش از برگزاری انتخابات، پیشنهاد افزایش تحریم های ضدایرانی را به وزارت خزانه داری آمریکا ارائه داده بود تا نارضایتی عمومی فزاینده ای نسبت به دولت وقت، ایجاد گردد و فضایی به وجود آید که مخالفت با سیاست های دولت دهم یک پوئن بزرگ برای کاندیداهای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری محسوب گردد.

با توجه به آنچه از نظر گذشت و با عطف توجه به این امر که بزرگترین حامی روحانی در جریان انتخابات، هاشمی رفسنجانی بود درمی یابیم که تحریم های سفارشی آقایان از یک سو و سردادن شعار رفع تحریم ها از دیگرسوی موجب اقبال رأی دهندگان به روحانی شد وبنابراین دولت، خود “بزرگترین کاسب تحریم”است.

رفع تحریم ها موجب روی کار آمدن دولت روحانی گشت؛ اینک اما نوبت به عمل به وعده های انتخاباتی فرا رسیده بود. فلذا مذاکرات هسته ای با رویکردی کاملا متفاوت از دوران دکتر جلیلی، از سر گرفته شد.

ظاهر امر این بود که دولت از باب “المومنون عند شروطهم” و بنابر وعده های انتخاباتی خویش درصدد رفع تحریم هایی است که معیشت و سلامت خانوارهای ایرانی را نشانه رفته است.

گذر زمان اما نشان داد که هدف اصلی دولت از مذاکرات، شکستن قبح مذاکره با آمریکاست و دولتمردان به انحاء مختلف شکستن تابوی مذاکره با آمریکا در سایر زمینه ها را دنبال می نمودند که رهبر معظم انقلاب، امام خامنه ای، صراحتاً اعلام داشتند مذاکره با آمریکا صرفاً محدود به مسئله ی هسته ای است و لاغیر.

دیگر هدف دولت از انجام مذاکرات آن هم به هر قیمتی ولو تهدید و تحقیر ایران توسط طرف مقابل، این بود که از رهگذر توافق هسته ای و تعلیق موقت تحریم ها که منجر به گشایش اقتصادی مقطعی می گردد بتوانند افکار عمومی را به سمت جریان اصلاح طلب سوق دهند و فتح سنگر به سنگر را با کسب اکثریت کرسی های مجلسین شورای اسلامی و خبرگان رهبری، محقق سازند.

استفاده ی جناحی از مذاکرات هسته ای مسئله ای است که سخنان دکتر ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا، بهترین گواه بر آن است؛ آنجا که در گفتگو با هاله اسفندیاری به این نکته اشاره می کند که در صورت بی نتیجه ماندن مذاکرات هسته ای، جریان سیاسی اصلاح طلب در انتخابات پارلمان، متحمل شکست خواهد شد.

از دیگر سوی، اجرای فاز نهایی توافق هسته ای و تعلیق ظاهری تحریم ها در برهه زمانی انتخابات مجلسین نیز، گواه دیگری بر مدعای استفاده جناحی از مذاکرات هسته ای بود.

ابتنائا علی هذا، می توان گفت همچنان که دولت فعلی روی کار آمدن خویش را مرهون تحریم ها بوده است، همو خود، “بزرگترین کاسب پساتحریم” نیز می باشد.

فلذا مسئولین دولتی به جای فرافکنی و برچسب زنی، بهتر است پاسخگوی کارنامه سه ساله دولت خود باشند چرا که سال آینده سال ۹۲ نیست بلکه بهار۹۶ است.

انتهام پیام /