جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۹۵
ساعت انتشار : ۵:۲۳ ق.ظ
چاپ مطلب
تکلیف ما تکرار حرف‌های رهبری است؟

اسمشو نبر، اقدام و عمل

نویسنده : غلامعلی اشتر

رهبری می‌فرمایند جنبش نرم‌افزاری. رئیس قوه می‌گوید جنبشِ نرم‌افزاری. خطیبِ جمعه‌ی فلان دهستان می‌گوید جنبشِ نرم‌افزاری. رئیس ناحیه‌ی مقاومت فلان‌جا می‌گوید جنبشِ نرم‌افزاری، بسیج دانش‌جویی هم هفت – هشت سمینارِ پر و پیمان برگزار می‌کند به نامِِ جنبشِ نرم‌افزاری

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، غلامعلی اشتر ضمن یادداشتی در دوازدهمین شماره هفته نامه استانی راه۵۷ به مساله تکرارهای بی حاصل و غیرکاربردی راهبردهایی همچون «اقتصاد مقاومتی» پرداخت:

در هفته‌های اخیر اتفاقی جالب در حوزه تولید ملی افتاد که معیار جالبی برای سنجش رسانه‌های ارزشی است.

پس از سخنان رهبر معظم در باب اهمیت تولیدات داخلی و توجه به زبان فارسی، با پیگیری نهادهای مردمی، شرکت ارتباط همراه گویا  اروند (جی ال ایکس) نام پرچمدار جدید گوشی‌های خود را از نام لاتین G6 به نام فارسی «ماد»  مخفف موبایل ایرانی دوست‌داشتنی تغییر داد.

این اقدام با توجه به تغیر تاسف برانگیز ذائقه مخاطبین و توجه ویژه آنان به نام‌های خارجی در سال‌های اخیر، اقدامی استثنائی بود و نشان از دغدغه‌مندی مسئولین این شرکت داشت.

پس از این تغییر نام، از بسیاری از سایت‌های مطرح در جبهه فرهنگی انقلاب از طریق افراد مختلفی درخواست شد تا این اقدام انقلابی را مورد پوشش قرار دهند تا ضمن تشویق این شرکت، بتوان موجی از تغییر نام‌ها توسط سایر تولید کننده‌های داخلی ایجاد کرد.

اما نتیجه چیز جالبی بود. سایت‌هایی که ابتدا تا انتهایشان ادعای حمایت از اقتصاد مقاومتی و ولایتمداری بود، خبرهایی چون «روش تهیه کیک مرغ»، «نشانه‌های عاشق شدن» و … را حائز اهمیت انتشار دانستند اما از کنار چنین اتفاق مهمی ساده گذشتند.

***

روح ا… رشیدی، مقاله‌نویس چیره‌دست تبریزی مدتی قبل، مطلبی جالب در باب اسلام ناب و اسلام آمریکایی نوشته بود. مخلص کلامش این بود که حالا چالش نیروهای جبهه‌ی انقلاب، نه بر سر اسلام ناب و اسلام آمریکایی، که بر سر چگونگی عمل و اقدام در حوزه اسلام ناب است؛ “چالش اصلی بر سر ترجمه‌ی آرمان‌هاست. ترجمه‌ی آرمان‌ها یعنی چگونگی واقعی کردنِ آن‌ها در کفِ جامعه. یعنی آن‌ ادبیاتِ معیار، که همه روی آن توافق دارند، روی زمین و کفِ خیابان، دقیقاً به چه ‌معناست؟”

در روزهایی که مسئولین قوای سه گانه هر کدام به طریقی واژه «اقتصاد مقاومتی» را لوث می‌کنند و تمام اقدامات اقتصادی صحیح و غلط و با ربط و بی‌ربط خود را – مبتنی برهر نوع گفتمان اقتصادی – به نام اقتصاد مقاومتی به خورد رسانه‌ها و مردم می‌دهند، از نیروهای پایِ کار و مردمی انقلاب چه انتظاری می‌رود؟

تکرار واژه‌ی اقتصاد مقاومتی، مسئولیتی است که بسیاری از مسئولین حکومتی – علی‌رغم تاکیدات رهبر انقلاب – به  تنهایی آن را بر عهده گرفته‌اند. نیروهای واقعی انقلاب، باید فارغ از تکرار کلیات و پرداخت به حواشی، به اقدامات عملی در این حوزه بپردازند.آنان باید بدانند واژه اقتصاد مقاومتی، آنقدر لوث و تفسیر نشده، تکرار شده است که باید نه تنها در عملگرایی تجدید نظر، که حتی در سخنوری در باب اقتصاد مقاومتی نیز تجدید نظر شود و از کلی گویی‌های بی‌ضرر به سمت مصداق‌های واقعی و هزینه‌بردار قدم برداشت.

تغیر نام جی ال ایکس یک نمونه بود برای سنجش هوشیاری نیروهای رسانه‌ای انقلاب. مثال های بسیار دیگری هم هست.

مخلص کلان آنکه بهتر است انقلابی‌ها، مصادیق اقتصاد مقاومتی را از بیانات راهبردی رهبر معظم استخراج کنند و تمرکزشان بر مصادیق این بیانات و راهکارهایی برای عملیاتی شدنشان باشد . تبیین اصول کلی کارویژه‌ی سکاندار حکیم انقلاب است نه رئیس جمهور و وزیر و وکیل و خبرنگار و …

رضا امیرخانی سال‌ها پیش، وقتی همین رفتار فعلی ما با اقتصاد مقاومتی، داشت با واژه‌ی «جنبش نرم‌افزاری» صورت می‌گرفت مقاله‌ای زیبا نوشت و آورد:

«اگر ره‌بر گفت: جنبشِ نرم‌افزاری، رئیس‌جمهور باید این را بدهد به وزارت نفت مثلاً، یعنی تحقیق و توسعه در صنعتِ نفت. بعد وزیر باید…

… وظیفه‌ی خطیبِ جمعه‌ی فلان دهستان نیز تمجید از پسرِ کربلایی حسن است که فوق دیپلمِ کشاورزی دارد و کانالِ آب را از دهِ بالادست سیمان کرده است و کودِ شیمیایی گرفته است برای زمین‌های اهالی و توی زمینِ خودش هم کاشتِ برنجِ کم آب را امتحان کرده است و موفق شده است. به خطیبِ دهستان که رسید باید تبدیل شود به هم‌چه وظیفه‌ای، نه تکرار سخنانِ ره‌بر.

…اما در عالمِ واقع چه اتفاقی می‌افتد؟ره‌بر می‌گویند جنبش نرم‌افزاری. رئیس قوه می‌گوید جنبشِ نرم‌افزاری. خطیبِ جمعه‌ی فلان دهستان می‌گوید جنبشِ نرم‌افزاری. رئیس ناحیه‌ی مقاومت فلان‌جا می‌گوید جنبشِ نرم‌افزاری، بسیج دانش‌جویی هم هفت – هشت سمینارِ پر و پیمان برگزار می‌کند به نامِِ جنبشِ نرم‌افزاری …

یکی از مدیرانِ‌ مسوولِ سابقِ مطبوعات برای من می‌گفت که وقتی این بحث (جنبش نرم‌افزاری) مطرح شد، من یک روز تیترِ یک زدم فرمایش ره‌بر را. اما از روزِ دوم شروع کردم به مصاحبه‌ی علمی، خبرِ علمی و خلاصه تولید یک فضای نشیطِ علمی.
نتیجه؟ هیچ! یکی از مسوولان سیاسی مرا خواست و دو – سه روزنامه‌ی دیگر نشان داد و گفت: نگاه! هنوز دوستانِ دیگرِ ما هر روز بحثِ جنبشِ نرم‌افزاری را مطرح می‌کنند، اما شما پاک فراموش کرده‌اید این موضوع را… »

و این یعنی از دریچه‌ی نگاه این آقایان باید هر روز تیترهایی شعاری زد از اقتصاد مقاومتی اما هیچگاه نوبت به اقدام و عمل نخواهد رسید.

انتهای پیام /