یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ , 24 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۲ شهریور ۹۱
ساعت انتشار : ۸:۲۷ ق.ظ
چاپ مطلب

لطفاً کسی این آژیر خطر را به صدا درآورد

ما ايراني ها سالانه 400 ميليارد تومان از اين ماده مضر بر بينايي و ساير تونايي هاي بدنمان را بدون هيچ محدوديتي براي خود و فرزندانمان مصرف مي كنيم ... 83 درصد اين كالا وارداتي است .... به دليل مضرات آن حتي مالزي و سنگاپور هم واردات آن را ممنوع اعلام كرده اند

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، ما ايراني ها سالانه ۴۰۰ ميليارد تومان از اين ماده مضر بر بينايي و ساير تونايي هاي بدنمان را بدون هيچ محدوديتي براي خود و فرزندانمان مصرف مي كنيم …  ۸۳ درصد اين كالا وارداتي است …. به دليل مضرات آن حتي مالزي و سنگاپور هم واردات آن را ممنوع اعلام كرده اند

 آدامس یک جویدنی مصنوعی است که نامش را مدیون توماس آدامز آمریکایی است که برای نخستین بار در دهه ۱۸۶۰ توسط ایشان ابداع شد و بعدها هر جویدنی وارداتی به ایران با این نام خوانده شد.

یکی از معتبرترین مراجع اطلاعات در مورد آدامس در دنیا، جمعیت بین المللی آدامس جویدنی یا ICGA است که مخفف lnternational  chewing cum a sociation است که به سؤالات مردم در مورد آدامس پاسخ داده و جوابیه های این مرکز بین المللی بر روی سایت آن انتشار می یابد.

یکی از سؤالات پرسیده شده از این مرکز بین المللی این است که آیا آدامس حاوی الکل است یا نه؟

در جوابیه مرکز آمده است در ترکیبات آدامس از شکرهای الکلی استفاده می شود هر چند درادامه بحث، الکل موجود در آدامس را از الکل های شراب متمایز می کند. اما با توجه به سؤالاتی که پیرامون احتمال مثبت شدن تست الکل ادرار پس از استفاده از آدامس مطرح شود، به نظر می رسد که موضوع جدی تر از آن است که فکر می کنیم. در سایت Blurtit 3از جمله سؤالهای مطرح شده آن است که با توجه به آنکه آدامس حاوی ترکیب Sugar Alcohole  است آیا در تست های آزمایشگاهی می تواند، تست الکل مثبت ایجاد نماید که در جواب گفته شده است که با توجه به آنکه شکر الکل از جنس کربوهیدرات هستند، از لحاظ تست آزمایشگاهی مشابه نوشیدن الکل جواب نمی دهند.

نکته مهم آن است که جویدن مکرر آدامس با حجم زیادی که در کشور به مصرف می رسد، روند خاموشی را در عادت به شکر الکل، بخصوص در کودکان ایجاد خواهد کرد که زمینه ساز وابستگی های نوشیدنی آینده آنان خواهد شد.

راجع به تاثیر الکل بر بینایی باید گفت که به اتفاق نظر تمامی صاحب نظران نه تنها بر بینایی که بر اکثر ارگانهای بدن اثر نا مطلوب بر جای می گذارد

الکل بر ارتباط های بین سلول های عصبی تداخل کرده و فعالیت گذرگاههای محرک عصبی را سرکوب می کند و در یک کلام سرکوب گر سیستم عصبی است، مصرف الکل موجب بالا رفتن فشار خون، وارد آمدن آسیب به عضلات حلق، سیروز و هپاتیت کبدی است، الکل خطر سرطان دهان، حلق و مری را افزایش می دهد. پس از مصرف  الکل  مقدار قابل توجهی ویتامین Aبرای سوختن آن در بدن مصرف می شود و در اثر کمبود ویتامین Aتاری دید و اختلال بینایی بخصوص در شب ها ایجاد می شود.

در مقاله ای در سایت علمی دانشجویان ایران، ذکر شده است که : استعمال الکل حس بینایی را مختل می سازد به عقیده “گلد برگ” تاثیر الکل بر بینایی مانند آن است که شیشه خاکستری رنگ را جلو چشم بگیرند.

و اما هشدار:

آیا می دانید که طبق آمار ارائه شده مؤسسه فرهنگی و مطبوعاتی ایران درمورخه ۸۸/۱۲/۱۱، ایرانی ها سالانه پانصد میلیارد تومان آدامس مصرف می کنند که درحدود ۸۳ درصد آن واردات خارجی است، یعنی برای یک ماده بی خود و مضر سالیانه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان نابود می شود.

مقدار آدامس مصرفی در ایران طبق آخرین آمار درحدود ۴۵ هزار تن است،تعداد قابل توجهی از این آدامس ها از طریق غیر قانونی وارد کشور می شوند  نشر این خبر درحالی است که به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پارسینه ۵ مقدار قابل توجهی آدامس الکل دار با طعم مشروبات الکلی در سوپر مارکت های مختلف عرضه می شود.

در شنبه هفدهم آذر ماه سال ۱۳۸۶ توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به آدامس های حاوی مواد مخدر که وارد ایران شده است هشدار داده شد درگزارش خبری این ستاد آمده است: هنوز داستان مصیبت و بدبختی های اکستازی که هزاران معتاد ما فنگی روی دست خانواده ها گذاشت به آخر نرسیده بود که چند ماه پیش سرو کله یک مخدر توهم زای دیگر در بازار ایران به ویژه در مناطق شرقی پیدا شد، مخدری که این بار دربسته های شکیل به عنوان آدامس وارد شده است، خطر اساسی این است که این بار طعمه بچه های خردسالی هستند که دو آدامس بادکنکی را به زور توی دهانشان می چپانند، لطفا” یکی این آژیر خطر را به صدا در آورد.

آیا می دانید مصرف آدامس از فرهنگ کشور ما تقلید شده است؛ ما در گذشته از سقز استفاده می کردیم که بیش از ۲۰ نوع خاصیت و محسنات دارد قبل از ورود آدامس های شیمیایی جدید،مردم به جویدن سقز عادت داشتند، علک البطم یا سقز که عصاره طبیعی درخت حبه الخضراء است (نوعی از پسته وحشی) دارای خواص بسیار مهم درمانی است.

سقز که طی فرآیند پخت عصاره علک البطم تولید می شود دردرمان عفونت ها و التهابات دستگاه گوارشی از بین بردن H.pyloriدرمان کولیت ها عفونت های دستگاه تنفسی و سینوس ها و سیستم ادراری، درد مفاصل افزایش سرعت ترمیم استخوان و تعدادی دیگر از بیماریها نقش مهمی دارد  اما چرا آدامس ها و ترکیب مضر شیمیایی جانشین سقز طبیعی شد خود جای بحث فراوان دارد، ولی آدامس به همین تعداد مضرات دارد.

همان فردی که اسم خود را روی آدامس گذاشته است را می شناسید. آیا از شخصیت مستر آدامز مطلع هستید، آیا می دانید از چه گروهی بوده است؟

تعدادی از کشورهای مسلمان مانند مالزی و سنگاپور ورود آدامس را به کشور خود ممنوع کرده اند بر مبنای خبر سایت تابناک دولت مالزی و سنگاپور ورود آدامس را به کشور خود جرم تلقی کرده و وارد کنندگان آدامس باید جریمه سنگینی بپردازند.

آیا عملکرد کشور هایی که ورود آدامس را ممنوع می کنند، عاقلانه تر نیست و عملکرد کسانی که به جای تامل به تمسخر پناه برده اند و به جای آنکه سلامت کودکان و تک تک افراد جامعه خود را مد نظر قرار دهند، از اثرات مضر زیان اقتصادی واردات پانصد میلیارد تومان آدامس دفاع می کنند، غیر عقلانی و غیر منصفانه نیست؟!

چه باید کرد؟

ما پیشنهاد می کنیم همانند کشورهای مسلمان مالزی و سنگاپور توسط وازرت محترم بهداشت و درمان تصمیم گرفته شود برای اینکه ما در آینده شاهد بیماریهای صعب العلاج بیشتری در زمینه اعصاب و چشم و بینایی نباشیم از واردات و تولید آدامس جلوگیری شود.

چرا همه نگرانند ولی کسی کاری انجام نمی دهد، ما چه نیازی به آدامس داریم، می توانیم مجدداً فرهنگ سقز را در کشورمان احیا نماییم و این کارخانه های موجود نیز بجای تولید آدامس به سقز روی آورند. البته باید مراقب بود آدامس را به اسم سقز به مردم نفروشند.

بر اساس آخرین تحقیقات که در سایت دارویی Pharmainfo.net بیان شده است، پزشکان بدنبال روشی هستند که ترکیبات فعال دارویی را وارد آدامس ها کرده که بتوانند از آن تاثیرات مثبت درمانی بگیرند. این مسیر تحقیقی راهی است که ما در پزشکی غنی ایران قبلاً پیموده ایم و بر آن هستیم که بجز تاثیرات متعدد جویدنی های طبیعی، ترکیبات درمانی طبیعی و بسیار مفید را در جویدنی طبیعی وارد سازیم تا گامی در جهت رفع وابستگی اقتصادی و اعتلای سطح بهداشت کشورمان برداشته باشیم.

قابل ذکر است که همه تاثیرات مثبت سقز در آدامس امروزی کاملاً متضاد عمل می کند.

منابع:

۱– مخزن‌الادویه فصل چهاردهم/باب نهم صفحه ۵۵۷

۲– خبر شماره ۳۶۷۲۶سایت www.inn.ir

۳http://www.foodind.blogfa.com/post-26.aspx

۴– پایگاه خبری تحلیلی پارسینه parsine.com/fa/pages/?cid=22132

۵– خبر سایت تابناک مورخ ۱۳۸۹/۲/۱۷

۶http://www.pharmainfo.net/reviews/medicated-chewing-gum-new-reformulation-technique

۷– سايت دكتر روازاده

انتهای پیام/

ارسال شده توسط: مسعود حاجتي


يک ديدگاه

  1. فرياد سكوت گفت:

    سلام دوست من

    احساس ميكنم نسبت به دفعه قبلي كه بازديد كردم خيلي بهتر شده

    خسته نباشي…

    http://fekrehesabi.blogfa.com/