جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۹۵
ساعت انتشار : ۱۰:۰۱ ق.ظ
چاپ مطلب
مسئولین مصداق‌ انتقادات رهبر انقلاب را در گیلان جستجو کنند؛

گمرک آستارا، مرکزی برای واردات دسته بیل و مغز آفتاب‌گردان!

سخنان دیروز رهبر انقلاب درباره کالای ایرانی، قاچاق و عواید برجام، باید توسط استاندار ، فرمانداران و رئسای ادارات مورد توجه قرار گرفته و مصادیقش در استان شناسایی شود.

به گزارش ماسال نیوز، به نقل از ۸دی، رهبر انقلاب صبح دیروز در دیدار با اقشار مختلف مردم ضمن دعوت آنها برای مصرف کالاهای داخلی از جمله لوازم خانگی اظهار داشتند: متأسفانه با وجود تأکید بر ضرورت ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه داخلی، بازارها پر از کالاهای خارجی است و تولید داخلی در فشار قرار دارد.در همین زمینه و با توجه به تأکید مکرر رهبر انقلاب بر ممانعت از ورود کالاهای دارای مشابه داخلی، واردات برخی محصولات از کمرگ آستارا قابل تأمل است.

در همین زمینه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آستارا آمار جالبی از واردات کالا از این کمرک ارایه داده است. به گفته ی ایرج شیارکار از ابتدای سال جاری، ۱۲ نوع محصول کشاورزی نظیر موز، ارزن، مغز دانه آفتابگردان، دسته بیل، دانه گلرنگ، تخته سوزنی برگ، راش، تخته چند لا،  تخته راش، باریکه‌ی چوب،  تخته ام دی اف و سبوس به وزن ۴۹ هزار و ۲۲۶ تن از کشورهای روسیه و گرجستان از طریق مرز گمرک بندر آستارا وارد کشور شده است (+).

واردات آفتابگردان با وجود تولید مناسب داخلی:

نگاهی به هر کدام از محصولات کشاورزی ذکر شده نشان می دهد که هر کدام از محصولا وارداتی خود بصورت مجزا دارای بازار داخلی خوبی هستند. وجود بیش از ۷۰ کارخانه‌ی فرآوری در زمینه سورتینگ، بوجاری و تخمه پزی تنها در شهرستان خوی و بازار بورس دانه های آجیلی آفتابگردان این شهرستان که به صورت مستقیم سه هزار نفر در آن مشغول بکار هستند تنها بخشی از بازار عظیم این محصول کشاورزی است و بنا بر اعلام یک منبع رسمی، بخش عظیمی از مردم شهرستان خوی (بالغ بر ۱۵ هزار خانوار) از طریق کاشت و برداشت این محصول و تجارت آن ارتزاق کرده و امورات زندگی خود را می گذرانند(+).

اشتغال بیش از ۵ هزار خانوار در امور کشت آفتابگردان در مرند، اشتغال هزاران خانوار در استان سمنان، اصفهان، فارس و گلستان و … در کشت آفتابگردان نشان می دهد که ضرورتی به واردات این محصول به کشور وجود ندارد.

واردات آفتابگردان پیش از این صدای علیرضا ارزانی ممقانی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار را نیز در آورده بود. ممقانی در همین زمینه گفته است: با وجود تولید مناسب خشکبار در داخل شاهد واردات تخمه آفتابگردان از کانادا، آرژانتین، چین و ازبکستان هستیم و این در صورتی است که می توان با حمایت از کشاورزان محصولاتی به مراتب با کیفیت تر و بهتر تولید کرد.

واردات دسته بیل:

واردات دسته بیل هم از شاهکارهای جالب مسئولان دولتی است که سابقه ی آن در دولت گذشته هم وجود داشت و سند واردات آن از اندونزی پیش از این در رسانه ها منتشر شده بود اما جالب این است که دولت فعلی نیز در این زمینه پا در جای پای دولت دهم گذاشت و این بار دسته بیل را از گرجستان و روسیه وارد می کند. کالایی که در همه ی شهرها و روستاهای گیلان نیز امکان تولید آن بصورت کارگاهی وجود دارد اما چرا مسئولان به جای راه اندازی کارگاههای زودبازده از راحت ترین راه یعنی واردات استفاده می کنند؟ واقعا چه کسانی از واردات دسته بیل منفعت می برند؟

واردات محصولات چوبی:

واردات محصولاتی چوبی جهت فرآوری و سپس صادرات شاید تا اندازه ای قابل دفاع باشد اما شاید وقتی بدانید که بخش عظیمی از محصولات چوبی داخل کشور بدون آنکه مورد استفاده قرار گیرد پوسیده می شود و یا حجم عظیمی از ضایعات چوب در داخل کشور هدر می رود از چنین وارداتی هم دفاع نکنید و به فکر اشتغال داخلی بیافتید.

توضیح بیشتر اینکه ضایعات چوب یکی از مواد ارزشمند حاصل از تولید محصولات چوبی و مبلمان بشمار می رود که بخش قابل توجهی از آن به دلیل فقدان فناوری مناسب سوزانده و از بین می رود. باتوجه به وجود صدها هزار واحد تولیدی مصنوعات چوبی و مبلمان در سطح کشور چنانچه میانگین تولید ضایعات سالانه هر یک از این واحدها ۳۰۰ کیلو گرم در نظر گرفته شود رقمی قابل توجه از سرمایه ی ملی بدست می آید که  در صورت بکارگیری، می تواند ارزش افزوده بالایی را در پی داشته باشد.

بنابراین می تواند گفت این روزها گمرک آستارا مرکزی برای واردات کالاهایی شده است که تیر سرکش آن اشتغال داخلی را نشانه گرفته است. عبارت صریح تر این است که این روزها آستارا مرکزی برای واردات دسته بیل و مغز آفتاب گردانی شده است که امروز دهها هزار خانوار از محل آن ارتزاق می کنند و مسئولان استانی و کشوری حداقل درباره واردات برخی از این کالاها باید تجدید نظر کنند.

انتهای پیام/