به گزارش ماسال نیوز؛ به نقل از عصرهامون، رهبر معظم انقلاب سال هاست که بر لزوم اهتمام مسئولان به تحریم کالاهای خارجی که مشابه آن در داخل تولید میشود، اتمام حجت کرده اند.
علی ای حال براساس آمار گمرک در چهار ماهه نخست سال ۹۵، بیش از ۱۴ میلیون تن چای وارد کشور شده که با ورود این میزان چای ۶۷ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۹۴۴ دلار، ارز از کشور خارج شده است که ارزش ریالی این میزان واردات چای، بیش از ۲۰۴ میلیارد تومان در گمرک ثبت شده است.
خروج بیش از ۶۷ میلیون دلار ارز برای واردات چای
وفور چای خارجی در بازار های داخلی با عطر ها، اسانس غیر طبیعی و با قیمتی بیش از چای ایرانی جا خشک کرده و با ذائقه مصرف کننده ایرانی عجیب شده است.واردات بی رویه و قاچاق چای نیز در سیستان و بلوچستان سبب شده که بسیاری از تولیدکنندگان داخلی نسبت به تولید این محصول نا امیده شوند و شهروندان نیز چای طبیعی را به خارجیهای وارد شده پذیرا باشند.
خارجیها قدر چای ایرانی را بیشتر میدانند
از سوی دیگر واردات بی رویه کالا به کشور نه تنها بر پیکره تولید ملی ضربه وارد کرده بلکه کیفیت پایین برخی اقلام نیز آمار مبتلایان به بیماری سرطان را رو به افزایش برده است تا شاید در سال های آتی ایران رکوردار سرطان در جهان شود.
علی ای حال در حالی کشورهای هند، امارات متحده عربی، ترکیه، سریلانکا و ویتنام از کشورهای مبدا واردات چای به کشور هستند که تولید چای در کشور به حدی است که ایران خود میتواند به یکی از صادرکنندگان بزرگ چای در دنیا تبدیل شود اما کم لطفی مسئولین سبب شده تا سالانه تنها ۲ تا سه هزار تن چای ایرانی به خارج صادر و میلیون ها تن چای خارجی به داخل وارد شود.
یک تولیدکننده چای با بیان اینکه تقاضا برای چای ایرانی در خارج مرزها نسبت به داخل بیشتر است، گفت: ذائقه مردم در ۲۵ سال گذشته با واردات چای تغییر کرده و مردم تمایل به مصرف چای خارجی دارند.
تغییر ذائقه مردم با چای وارداتی
دادخواه با بیان اینکه ذائقه مردم با واردات چای خارجی در ۲۵ سال گذشته تغییر کرده، اظهار داشت: اگرچه چای ایرانی به لحاظ کیفیت حتی از چای هندوستان هم بهتر است، اما با واردات، چای ایرانی به حاشیه رفت و ذائقه مصرفکنندگان به سمت مصرف چای خارجی تغییر کرد.
وی با بیان اینکه انتظار حمایت از تولیدکنندگان را از دولت داریم، گفت: گاهی اوقات ارگانهای نظارتی بدون تذکر و اخطار به واحد تولیدی با انتشار نام و عنوان برند تولیدکننده به عنوان یک واحد متخلف و غیر استاندارد زحمات چندین ساله یک واحد تولیدی را برباد میدهند که باید گفت این اقدام در راستای حفظ اقتصاد داخلی نیست .
در این بین در حالی این روز ها در برخی مجالس عزاداری سرور و سالار شهیدان در کشور همچنان چای خارجی به راه است و کالای ایرانی در تحریم مانده که برخی از هیات زاهدان در اقدامی قابل تقدیر با لبیک به توصیه رهبر انقلاب به توزیع چای ایرانی در بین عزاداران ابا عبدالله در مساجد و حسینیه ها کردند.
انتهای پیام/