به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، نوزدهم مهر ماه سال ۱۳۶۰ پرویز محبی اولین فرمانده سپاه ماسال در راه مبارزه با منافقین به شهادت رسید.
به همین مناسبت، قربان صحرائی چاله سرایی ضمن یادداشتی در پایگاه رنگ ایمان، در خصوص این شهید بزرگوار نوشت:
شهید پرویز محبی در نهم آبانماه سال ۱۳۳۷ در شهر ماسال از یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. دوران تحصیلات ابتدائی را با موفقیت کامل و نمرات عالی به پایان رسانید. سالهای اول تا سوم متوسطه را در دبیرستان شهید مطهری (ماسالی سابق) طی کرد و سال چهارم متوسطه را در دبیرستان شریعتی رشت گذراند. سال پنجم متوسطه را در دبیرستان مروی و سال ششم متوسطه را در دبیرستان دارالفنون تهران که از مدارس سطح بالای تهران بودند طی کرد.
او در طول دوران تحصیلی دبیرستان از مطالعه کتابهای مذهبی و علمی غافل نبود. در سال ۱۳۵۶ در کنکور سراسری شرکت کرد و پس از کسب رتبه بسیار خوب در رشته تکنولوژی پزشکی دانشگاه شیراز قبول شد و بعد از مراحل گزینش برای ادامه تحصیل به آن دیار سفر کرد. از آنجا که زمینه مذهبی زیادی داشت از همان روزهای بدو ورود با دانشجویان مسلمان دانشگاه که فعالیت مخفی و پنهانی داشتند هماهنگ شد. شهید محبی علاقه وافری به شهید آیت الله دستغیب داشت و تا آنجا که مقدور بود در سخنرانیهای وی شرکت مینمود و کتابهای آن شهید را مطالعه میکرد.
بعد از انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها، همراه گروه بهداشت اعزامی از دانشگاه شیراز به شهرستان آباده رفت و مدتی در بیمارستان امام خمینی این شهر مشغول به خدمت شد و به فعالیت در امر پزشکی و مداوای بیماران همت گماشت. شهید محبی بعد از اتمام ماموریت در آباده به ماسال بازگشت. آن شهید علاوه بر فعالیتهای اجتماعی در جهت رفع مشکلات مردم و همکاری با سازمانها و ادارات مختلف، ازجمله جهاد سازندگی، مراحل تشکیل بسیج و سپاه در شهرستان ماسال و شاندرمن را نیز پیگیری میکرد.
او جوانان را با اخلاقی خوش و رفتاری شایسته و قابل تحسین به سمت بسیج فرا میخواند و اسباب جذب آنان را فراهم میکرد. این در حالی بود که هنوز بسیج ساختمان مشخصی نداشت. برای تشکیل بسیج، ابتدا با فعالیتهای تبلیغاتی مانند پوستر و پلاکارد و پرده، کار را شروع کرد و با این روش جوانان بیشتری به سوی این ارگان انقلابی سوق پیدا کردند. بعد از مدت زمانی کوتاه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز به همت این شهید در شهرستان ماسال و شاندرمن تشکیل و فرماندهی آن را شخصاً بر عهده گرف و بدینگونه بود که عنوان اولین فرمانده سپاه ماسال به وی اختصاص یافت. بعدها علاوه بر فرماندهی بسیج ماسال و شاندرمن، فرماندهی بسیج چوکا و پرهسر نیز به وی داده شد.
او در مبارزه با فرقههای گمراه اوایل انقلاب اسلامی و گروهک منافقین تلاشی خستگیناپذیر داشت و در این زمینه از هیچ کوششی فروگذار نبود. به همین خاطر همواره برای آنان، مخصوصاً منافقین کوردل خار چشم محسوب میشد. بارها در جهت ترور وی اقدام کردند اما موفق نشدند.
اوایل مهرماه سال ۱۳۶۰ شهید محبی جهت شناسایی و متلاشی کردن یکی از خانههای تیمی گروهک منافقین به تهران رفته بود که مأموریتش با موفقیت همراه شد. به همین جهت هنگام بازگشت از تهران تحت تعقیب منافقین قرار گرفت و سرانجام این شهید خستگیناپذیر در نوزدهم مهر ماه سال ۱۳۶۰ در مسیر بازگشت از مأموریت تهران، هنگامی که هنوز از سن ایشان بیش از ۲۳ بهار سپری نشده بود، در حوالی گنجه رستمآباد رودبار زیتون در اثر سانحه رانندگی توسط منافقین کوردل ترور و به شهادت رسید.
شهید محبی اولین شهید ترور در ماسال و همچنین اولین شهیدی است که در پارک رو به روی مسجد جامع ماسال به خاک سپرده شد. بعدها دیگر شهدای ماسال در این پارک به خاک سپرده شدند و بدینصورت گلزار شهیدان ماسال شکل گرفت و زینت این شهر شد و روز ۱۹ مهر امسال مصادف با سی و پنجمین سالگرد شهادت این شهید بزرگوار است.
منابع: تحقیقات میدانی و گفتگو با خانواده محترم شهید، از جمله برادر محترم آن شهید، و نیز پایگاه اطلاعرسانی ماسالنیوز.
انتهای پیام /