جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۹۵
ساعت انتشار : ۱۲:۳۸ ب.ظ
چاپ مطلب
وقتی وزیر راه نطق رای اعتمادش درباره مسکن مهر را هم تکذیب می‌کند؛

آخوندی در جلسه رای اعتماد: مخالف مسکن مهر نبوده و نیستم/ خرداد ۹۵: مسکن مهر فاجعه انگیز است!

آخوندی که در جلسه رای اعتماد عدم مخالفت با مسکن مهر را به صراحت بیان کرده بود در زمان وزارت خود درباره این طرح عباراتی همچون «فاجعه»، «مزخرف»، «پوپولیستی» را بکار می برد.

عباس آخوندی

به گزارش ماسال نیوز به نقل از  فردا: هفته گذشته بود که وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای ۳۶ هزار میلیارد ریال قرارداد و تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در بنادر کشور طرح مسکن مهر را با شدیدترین انتقادات مذمت کرد. عباس آخوندی با اشاره به اینکه با مسکن مهر از همان روز اول مخالف بوده است، گفت: «من عقلم می‌رسد که در ابتدای مسئولیت وزارت راه و شهرسازی به‌ جای اینکه با مسکن مهر مخالفت کنم بروم ۲ هزار، ۵ هزار مسکن مهر افتتاح کنم، اما چون این سرمایه‌گذاری کاملاً غیراقتصادی و به‌ضرر منافع ملی ایران است، روز اول با آن مخالفت کردم و هنوز هم با آن مخالف هستم.»

آخوندی در جلسه رای اعتماد دروغ گفت؟
اظهارات آخوندی درخصوص مسکن مهر آن هم با چنین صراحتی و در سال پایانی دولت یازدهم در حالی است که وی در جلسه رای اعتماد نمایندگان ملت در ۲۳ مرداد ۹۲ اعلام کرده بود: «هیچ وقت مخالف مسکن مهر نبوده و نیستم.» وی در جلسه رای اعتماد یک قدم از موافق بودن با این طرح فراتر رفته و خود را مبدع این طرح معرفی کرد و گفت: « من جزو اولین کسانی بودم که این موضوع را وارد نظام برنامه‌ریزی ایران کردم که بعد از آن، این مسئله ردیف پیدا کرد و مباحث دیگری چون بهسازی مسکن روستایی و مسکن اجتماعی تا قبل از دوره‌ مسئولیت من در تاریخ ایران سابقه ندارد.»
او به گونه‌ای سخن می‌گفت که طرح مسکن مهر، از جانب او ارائه شده؛ اما مسئولان دولت نهم و دهم، در پیاده‌ سازی آن دچار مشکلاتی شدند که آخوندی حتما می‌تواند در صورت کسب رأی اعتماد، آن مشکلات را مرتفع کند.
آخوندی
مسکن مهر؛ از تناقض با سیاست های نظام تا مزخرف و پوپولیستی خواندن
پس کسب رای اعتماد آخوندی در مجلس ورق برگشت و در فواصل زمانی نه چندان طولانی سخنانی را از وزیر می شنیدیم که اساسا با گفته های روز اول وی تناقض داشت در ادامه چندین نمونه از اظهارات آخوندی اشاره می شود:
۱- مسکن مهر، خلاف سیاست‌های ابلاغی امام و رهبری – ۲۱ فروردین ۱۳۹۳: مسکن مهر برخلاف تمام سیاستهای ابلاغی حضرت امام و مقام معظم رهبری است چرا که در آن سیاست‌های ابلاغی گفته شده که دولت مداخله نکند اما این حداکثر مداخله بود.
۲- مسکن مهر طرحی که اقتصاد ایران را از ریل خارج کرد – ۲۴ آذر ۱۳۹۳: مسکن مهر کل اقتصاد ایران را از ریل خودش خارج کرد و یک تمرکز وحشتناک را در شهری بزرگ ایجاد کرد.
۳- مسکن مهر، طرحی مزخرف – ۱۴ بهمن ۱۳۹۳: در جواب سوال دبیر کمیته که از وی پرسیده بود: «وضعیت مسکن مهر مناسب نیست و چندین هزار نفر در کشور و مخصوصا تهران درگیر این موضوع هستند، متاسفانه شما در این قضیه کار مفیدی انجام نداده اید و چندین بار هم در علیه این طرح صحبت کرده اید، میخواستم بدانیم نظرتان در این مورد چیست؟» گفت: به نظر من طرح خیلی مزخرفی هست.
۴- مسکن مهر، طرح شهر برانداز – ۲ آذر ۱۳۹۴: در مسکن مهر، مسکن به عنوان کالایی بود که انسان در آن انبار می‌شد. عده‌ای دنبال این هستند که طرح‌های خانه برانداز و شهر برانداز مانند مسکن مهر را اجرایی کنند.
۵- مسکن مهر، عامل گران شدن ۹ برابری قیمت مسکن  – ۴ بهمن ۱۳۹۴: در صنعت مسکن به نظر من اتفاق بدی که افتاده مداخله فوق‌العاده دولت گذشته بود که اگرچه به ظاهر اقدامی مردمی برای اینکه مسکن مهری احداث و واحدهایی واگذار شود بود، اما همانطور که بارها گزارش شد نشان داد که همین اقدام به ظاهر مردمی باعث شد تا قیمت مسکن طی ۸ سال قبل و پیش از روی کارآمدن دولت یازدهم ۹ برابر افزایش داشته باشد.
۶- مسکن مهر، قفس‌های انسانی – ۲۵ بهمن ۱۳۹۴: مسکن مهر تصویری است از انسان‌هایی که کالا هستند و می‌توانید در هرجایی از این سرزمین آنها را در قفسه جا دهید.
۷- مسکن مهر، طرحی پوپولیستی – ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵: مگر می‌شود بدون پس انداز توسعه داشت؟ اما با شعار پوپولیستی گفتند که نیاز به پس انداز نیست و در اواخر دهه هشتاد هیچ سیاست پس‌اندازی را مشاهده نمی‌کنیم. شعار خانه‌دار شدن بدون نیاز به پس‌انداز برای اخذ رأی جذاب است اما در اوایل دهه نود تورم‌های بالای ۴۰ درصد و افزایش ۹ برابری قیمت مسکن در تهران برای یک آپارتمان معمولی از نتایج همین شعار بود.
۸- مسکن مهر، طرحی فاجعه آمیز – ۲۴ خرداد ۱۳۹۵: این یک طرح فاجعه‌آمیز بود که منافع ملی کشور را در معرض خطر قرار داد.
این گفته ها در حالی است که ایران سالانه به یک تا یک و نیم میلیون واحد مسکونی برای جمعیت هشتاد میلیونی خود که سالانه ۷۵۰ هزار زوج جوان بنا بر استقلال از خانواده قبلی خود دارند و وجود ۸ میلیون بافت فرسوده، نیازمند است.
همچنین رهبر معظم انقلاب در دیدار سال ۹۲ خود با هیئت دولت تاکید کردند: «اگر احتمالا با اصل طرح مسکن مهر و یا نحوه تزریق اعتبارهای بانکی به آن مخالفتی وجود دارد، اما این را هم بدانیم که اکنون چند میلیون نفر چشم انتظار تکمیل مسکن مهر هستند و باید این کار بطور جدی پیگیری شود و به اتمام برسد.»
اما دولت، مسکن مهر را موجب افزایش بیش از حد نقدینگی اعلام می کند و به همین جهت، تکمیل واحدهای نیمه ‌تمام را امری غیر اقتصادی عنوان می داند. حال آنکه دولت یازدهم با وجود تعطیلی پروژه‌های مسکن مهر از زمان آغاز به کارش تاکنون، با افزایش ۵۰۰هزار میلیارد تومانی نقدینگی مواجه شده که دو برابر رقم نقدینگی تحویل گرفته از دولت قبل است. شاید بزرگ‌ترین اقدام مثبت دولت یازدهم در زمینه‌ مسکن، اعطای وام‌هایی با اقساط نجومی بوده که هر قسط آن برای بسیاری از مردم، یک وام محسوب می‌شود. مثلا شهرستانی‌ها باید تا مبلغ یک و نیم میلیون تومان در ماه قسط وام مسکن پرداخت کنند که هرگز با حقوق دریافتی‌شان هم‌خوانی ندارد.
وزیر میلیاردر کابینه تدبیر و امید
بعد از نعمت زاده، عباس آخوندی رکورددار بيشترين فعال بخش خصوصی در کابینه بوده و مديرعامل يا عضو هیئت مدیره بیش از ده شرکت و نهاد اقتصادی خصوصی است. می توانید با جستجوی نام عباس آخوندی در روزنامه رسمی (http://www.rooznamehrasmi.ir/news/newslist.aspx) آمار شرکتهای زیر مجموعه وی را ملاحظه کنید.
وقتی آخوندی نطق رای اعتمادش درباره مسکن مهر را هم تکذیب می‌کند