جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۹۵
ساعت انتشار : ۱:۰۰ ق.ظ
چاپ مطلب
سید ابراهیم خامسی قاری گیلانی قرآن کریم؛

قرآن کریم و مسجد دو رکن جدایی ناپذیر و مکمل یکدیگرند

سید ابراهیم خامسی گفت : امروزه به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مردم کشورمان به ویژه نوجوانان و جوانان رویکرد بیشتری نسبت به حفظ و قرائت قرآن کریم پیدا کرده‌اند.

به مناسبت برگزاری محفل انس با قرآن کریم در روز شنبه با حضور سید ابراهیم خامسی در مسجد جامع شاندرمن گفتگوی وی با پایگاه خبری بهجت نیوز‌ را تقدیم حضور خوانندگان گرامی می کنیم؛

گفتگوی کوتاه با سید ابراهیم خامسی از قاریان برتر کشوری و از افتخارات شهرستان فومن که میتوانید در ادامه بخوانید:

قرآن کریم و مسجد دو رکن جدایی ناپذیر و مکمل یکدیگرند

قرآن کریم و مسجد دو رکن جدایی ناپذیر و مکمل یکدیگرند که به عنوان دو عامل مهم و تأثیرگذار در ترویج فرهنگ و معارف ناب اسلامی نقش بسیار مؤثر و عمیقی را ایفاء نموده اند.

تلاوت و انس با قرآن از سفارش‌های مکرر معصومان(ع) است و حفظ قرآن به طور طبیعی به انس با آیات الهی می‌انجامد، زیرا حافظ قرآن باید برای تثبیت محفوظات قرآنی‌اش دست کم روزی چند بار به قرائت قرآن بپردازد.

انس با قرآن و تلاوت آن موجب احیاء و شادابی دل می‌شود تا آنجایی که حضرت محمد(ص) می‌فرمایند: ای پسر! از قرائت قرآن غفلت مکن که قرآن دل را زنده می‌کند و از فحشاء و نادرست و ستم باز می‌دارد.

تلاوت وتدبر در آیات قرآن کریم اثرات بسیاری در زندگی فردی و اجتماعی افراد می‌گذارد و سبب دوری جامعه از فساد و فحشا و منکرات می‌گردد.

داشتن انگیزه معنوی و رسیدن به کمال از اصلی‌ترین نکاتی است که حافظان وقاریان قرآن باید در طول این مسیر به آن توجه کنند و به هدف اصلی خود دست یابند.

قرآن کریم در برگیرنده هدایت و سعادت انسان در دنیا و آخرت می‎باشد و در تمام مراحل زندگی رهبر و راهنمای انسان به سوی کمال است.

قرآن کریم و مسجد دو رکن جدایی ناپذیر و مکمل یکدیگرند که به عنوان دو عامل مهم و تأثیرگذار در ترویج فرهنگ و معارف ناب اسلامی نقش بسیار مؤثر و عمیقی را ایفاء نموده اند.

خامسی عضو گروه تواشیح برتر استانی و کشوری تبیان

سید ابراهیم خامسی، قاری و حافظ کشوری قرآن کریم فومن در گفت‌وگو با بهجت نیوز با بیان اینکه متولد یازدهم آبان ماه سال ۶۸ است، اظهار کرد: تحصیلات عالیه‌ کارشناسی رشته حسابداری و کارشناسی ارشد رشته مدیریت دولتی را دارا است.

وی با بیان اینکه پدرش قاری و جزء منشاوی خوان‌ها بود، افزود: در همین راستا از زمان طفولیت وقتی نزد پدر می‌نشست و قرائتش را گوش فرا می‌داد و با وی به مراسمات و محافل قرآنی می‌رفت کم‌کم علاقه‌مند به قرآن شد.

حافظ و قاری کشوری قرآن کریم فومن با بیان اینکه وقتی سنش کمی بالاتر رفت وارد حیطه فرهنگی و محیط بسیج فومن شد و در جلسات قرآن آن شرکت می‌کرد، گفت: بعد از آن که سنش به نوجوانی رسید در جلسات استانی در نزد اساتید برتر برای فراگیری قرآن حضور پیدا کرد و به صورت هفتگی در کلاس‌ها شرکت می‌نمود.

خامسی با بیان اینکه اساتید قرآن وی به دو دسته پیشکسوت و جوان تقسیم می‌شوند، تصریح کرد: اساتید پیشکوست مانند فلاح‌پور، لطفی‌نیا، صالحی، ایزدی، و اساتید جوان مانند محمد فلاح‌پور و حسین رفیعی که از وجود آنها در مهارت‌های تلاوتی استفاده‌های فراوانی ‌برده است.

مهمترین امر در قرائت صحیح، گوش فرا دادن به تلاوت استاد درجه یک مصری است

وی با بیان اینکه در بحث قرائت یکی از مهمترین تجربه‌ها این است که اگر فردی فرصت رفتن به نزد اساتید قرآن را نداشت، مهمترین امر در قرائت صحیح، گوش فرا دادن به تلاوت استاد درجه یک مصری است، خاطرنشان کرد: فرد باید آن تلاوت را به صورت مداوم و در یک برنامه مدون و دقیق به صورت روزانه گوش دهد.

حافظ و قاری کشوری قرآن کریم فومن اظهار کرد: آن تلاوت به مرور زمان مانند نغمه‌های فراوانی که در تلویزیون می‌شنویم و به صورت ناخودآگاه آن را حفظ می‌کنیم، قرآن هم به همان طور با توجه به زیاد گوش فرا دادن در ضمیر ناخودآگاه فرد می‌نشیند و درصد زیادی از فن بلاغت و فن بیان آن استاد را می‌توان یاد گرفت.

خامسی با بیان اینکه وقتی فرد به درجه‌ای رسید که فن بیان تلاوت را آموخت در آن زمان می‌تواند به نزد اساتید برود و قواعد تجویدی و تخصصی را بیاموزد، افزود: به نظر وی مهمترین مسئله در قرائت گوش فرا دادن زیاد به تلاوت‌های اساتید طراز اول است که فرد می‌تواند در این راستا موفق ظاهر شود.

وی با بیان اینکه بهترین زمان برای حفظ قران کریم و برای تلاوت قرآن دو ساعت بعد از نهار است، گفت: یک یا دو ساعت قبل از نماز مغرب و عشاء و یک ساعت بعد از نما عشاء هم بهترین زمان برای تلاوت و حفظ قرآن کریم است زیرا این زمان‌ها بهترین زمانی هستند که حنجره و صوت و ذهن آمادگی توضیح مطالب قرآنی را دارد.

حافظ و قاری کشوری قرآن کریم فومن با بیان اینکه قاریان و حافظان قرآن باید با صدای بلند قرآن را در منزل تلاوت نمایند، تصریح کرد: فرد قاری باید سعی کند در ساعاتی قرآن را تلاوت کند که همه افراد خانه بیدار هستند تا برای دیگران در زمان استراحت مزاحمت ایجاد نکند و از طرف دیگر مکان هم باید به صورت یک اتاق مجزا و قسمتی از منزل باشد که هر روز در همان مکان قرآن را تلاوت نماید تا با آن محیط عادت کند و انس بگیرد و ارتباط جسمی و روحی خاصی با آن مکان داشته باشد.

خامسی با بیان اینکه در دوران دانش‌آموزی شش سال راهنمایی و متوسطه را پشت سر هم مقام اول قرائت و اذان استان را کسب کرده است، خاطرنشان کرد: در زمان دانش‌آموزی مقام اول و دوم کشوری را کسب نموده و در دوران دانشجویی دو سال مقام سوم دانشگاه‌های کشور، مقام سوم جوانان هلال احمر کشور، مقام اول در جوانان هلال کشور و مقام‌های استانی فراوانی از جمله سازمان اوقاف، سازمان تبلیغات و … را کسب نموده است.

اثرات معنوی و مادی قرآن در زندگی اشخاصی که با قرآن مأنوسند بیشتر احساس می‌شود

وی با بیان اینکه به هر میزان جوانان و نوجوانان وارد عرصه و محیط قرآنی شوند اثرات معنوی و مادی قرآنی را در زندگی شخصی خود احساس می‌کنند، اظهار کرد: کمک‌هایی که قرآن در زندگی افراد می‌کند و عنایاتی که در این راستا به افراد می‌شود به راحتی قابل لمس است و کسی نمی‌تواند به این مقام برسد مگر اینکه وارد حیطه قرآنی شود.

حافظ و قاری کشوری قرآن کریم فومن افزود: کسی که با قرآن مانوس شود جایگاه اجتماعی و شخصیتی خوبی را به برکت قرآن به دست می‌آورد و همه نوع خوبی و فواید را قرآن با خود به همراه دارد و توصیه می‌کنم همه جوانان در هر عرصه‌ای که فعالیت‌می‌کنند در زمینه قرآن هم فعالیت نمایند تا موفقیتشان در دیگر عرصه‌ها بیشتر شود.

خامسی با بیان اینکه نوجوانانی که هنوز به سن بلوغ نرسیدند و استعدادهای صوتی فراوانی در این سنین وجود دارد می‌توانند وارد حیطه قرآنی شوند، گفت: امکان دارد استعداد صوتی نهفته نوجوانان توسط اساتید ظاهر شود و قرائت و حفظ را دنبال نمایند و در مسابقات شرکت کنند و مقام کسب نمایند.

وی در پایان تصریح کرد: عضو گروه تواشیح برتر استانی و کشوری تبیان به سرپرستیه حاج حسین رفیعی از قاریان و مبتهلین بنام بین‌المللی که از دوستان نزدیک وی است، می‌باشد.