پنج شنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۳ , 28 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۹۵
ساعت انتشار : ۲:۳۵ ب.ظ
چاپ مطلب
فرماندار ماسال خبر داد:

تهيه طرح جامع بازآفرينی پايدار شهری در ماسال و شاندرمن

فرماندار ماسال از تهيه ي طرح جامعه بازآفريني پايدار شهري در سطح شهرهاي ماسال و شاندرمن خبر داد.

به گزارش ماسال نیوز؛ محمود قاسم نژاد در جلسه ي ستاد بازآفريني پايدار شهري شهرستان ماسال با بيان اينكه پديده ي شهرسازي مقارن با تاريخ تمدن بشري است افزود: بايد در طراحي شهرها، تعاملات كالبدي شهر و مسائل اجتماعي و اقتصادي لحاظ شود.

وي با تاكيد بر اهميت برگزاري منظم اين جلسه و برشمردن اهداف و كاركردهاي اين ستاد اظهار داشت: تشخيص بافت هاي ناكارامد محيط شهري و برنامه ريزي براي برقراري امكانات وارتباطات كارآمد در بين قسمت هاي مختلف شهر از جمله اهداف اين جلسه خواهد بود.

فرماندار ماسال حل معضل سكونتگاه هاي غير رسمي حاشيه ي شهر را از جمله ي ديگر وظايف اين ستاد دانست و گفت: وجود سكونتگاه هاي ناموزون كه تعاملات اجتماعي در آن در نظر گرفته نشده باشد آثار سوء و تبعات مخرب اجتماعي بر جامعه خواهد داشت.

قاسم نژاد ادامه داد:  تعيين و حفاظت از محدوده هاي تاريخي شهري و تعيين وضعيت محدوده هاي روستايي ملحق شده به بافت شهري  از ديگر وظايف كارگروه بازآفريني محيط شهري است و در صورتي كه اين كارگروه به درستي جهت شناسايي و تفيك بافت هاي شهري و برنامه ريزي براي آن اقدام نمايد مي توان منابع ملي  لازم جهت اجراي طرح هاي عمران شهري مبتني بر اصول اين طرح، را جذب نماييم.

وي اجراي پروژه ي پياده راه فرهنگي در شهر رشت را مثال بارز دستاوردهاي ستاد بازآفريني پايدار شهري عنوان كرد و خاطرنشان ساخت: دوري از ترافيك شهري،‌تعامل بيشتر شهروندان و پيوندهاي مختلف از نتايج اجراي اين طرح است كه منجر به سرزندگي و تعاملات بين شهروندان  مي شود.

فرماندار با بيان اينكه قوانين و مقررات جامعه امروز به سمت سپردن مديريت پايدار شهري به دست شهرداري ها است، تاكيد كرد: شهرداري ماسال به عنوان دبير اين ستاد  محسوب مي شود و اين جلسه به طور خاص به عنوان يكي از جلسات اصلي  در برنامه هاي شهرستاني سال ۹۶ گنجانده خواهدشد.

رییس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی گیلان نيز در اين جلسه با تشريح روند اجرایی تشکیل جلسه  ستاد باز آفرینی پایدار شهری  و تبيين چگونگي راه اندازی کار گروههای چهار گانه آن گفت: در قالب اين طرح، در‌هر شهر مي توان با توجه به ظرفيت ها و قابليت هاي فرهنگي، اقتصادي  و اجتماعي،‌يك برند طراحي و اجرا  شود و به تبع همين ظرفيت ها بازارچه هاي مربوطه همانند بازارچه هاي صنايع دستي در سطح شهر تعبيه و اجرا شود.

صفري ساماندهي زيرساخت هاي شهري را از ديگر اهداف اين ستاد برشمرد و افزود: بر اين اساس بايد  برنامه ريزي لازم و دقيق جهت تعبيه و تامين زيرساخت هاي لازم از قبيل آب، برق، گاز، تلفن و راه  در تمامي محلات شهر صورت پذيرد.

وي با بيان اينكه متاسفانه حدود ۲۰ ميليون نفر از جمعيت كشور ما در بافت هاي فرسوده و حاشيه هاي غير رسمي شهري زندگي مي كنند، اظهار داشت: در استان گيلان نيز از ميان ۲۰ شهر بررسي شده از ۵۲ شهر مصوب استان گيلان، ۲۵۰۰ هكتار بافت فرسوده ي شهري وجود دارد.

رئيس اداره عمران و بهسازي شهري اداره كل راه و شهرسازي گيلان، ستاد باز آفريني پايدار شهري در هر شهرستان  را مسئول فعالسازي كارگروه هاي چهار گانه دانست و تصريح كرد: در صورتي كه با استفاده از ظرفيت اساتيد و نخبگان شهري، مصوباتي همه جانبه به استان و كشور ارائه شود و طرح هاي پيشنهادي به خوبي قابل دفاع باشند، اعتبارات لازم جهت اجراي آن طرح به شهر مربوطه تخصيص داده خواهد شد.