به گزارش ماسال نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمود شکری عصر دیروز در نشست خبری در رشت، اظهار داشت: بر اساس مصوبه دولت در دهه اول که گیلان را از بخش صنعت محروم کرد آنچه در این حوزه داشتیم را از دست دادیم و آنچه باقی مانده بخش گردشگری و کشاورزی است.
نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس گفت: ظرفیتهای عالی از نظر دریا، جلگه و کوهستانهای جنگلی و هوای مطبوع برای گردشگران در گیلان وجود دارد اما با همه تلاشها و پیگیریها چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی به نتایج خاصی در بهرهمندی از این ظرفیتها نرسیدیم.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متاسفانه مسئولان محلی برای گردشگری هیچ کاری نکردند تصریح کرد: مسئولان استانی حتی با رفتارها و حرکتهای غیرقانونی باعث تخریب و تضعیف این حوزه هم شدند.
شکری با بیان اینکه نمونه مستند این رفتارها در منطقه گیسوم رخ داد گفت: با وجود اینکه گیسوم یکی از بینظیرترین جاذبههای گردشگری است اما از سال ۹۴ فرماندار وقت به پیمانکار اجازه داد تا طناب ورودی به طرح ساحلی را حذف کند و از مردم در مقابل بهره برداری از جنگل عوارض غیرقانونی بگیرد.
نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس افزود: ضمن اینکه در توسعه حوزه گردشگری در تالش کاری صورت نگرفت خاطره بدی هم باقی ماند و در مناقصه منطقه گیسوم هم که قرار شده روی هزار و ۵۰۰ هکتار گیسوم تا ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شود مشکلاتی وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه قرارداد مناقصه طوری توسط منابع طبیعی طراحی شده که هر سرمایهگذاری را فراری میدهد گفت: یک ماده در قرارداد آمده است که میگوید “هر زمان کارفرما که همان سازمان منابع طبیعی است بخواهد میتواند پیمانکار یا سرمایهگذار را خلع کند “و این باعث شده آنجا همچنان ویران باقی بماند.
شکری با بیان اینکه بر اساس مطالعات علمی و اثبات شده، یک گردشگر میتواند برای ۳ نفر شغل ایجاد کند افزود: گیلان مهد گردشگری است و این بخش بهترین فرصت اشتغالزایی برای جوانان است اما زیرساختها و فضای مناسب ایجاد نشده و دولت نتوانسته اقدامات خوبی در این زمینه داشته باشد.
نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس گفت: خیلی قولها و وعدهها داده شد اما عملاً بلاتکلیف ماند و کار خاصی انجام نشد و حتی برای جوانانی که خودجوش با سرمایه اندک خود حاضر شدند با دکهای، شغلی برای خود در کنار جاده ایجاد کنند اجازه کار داده نشد و این فرصتهای اندک هم از جوانان گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه گردشگری یکی از فرصتهای اقتصادی بسیار خوب است و اشتغالزایی در این بخش را در دیگر کشورها شاهد هستیم گفت: کشور ترکیه ۲۰ سال از نظر اقتصادی از ما عقب بود اما با آماده سازی شرایط برای گردشگری هماکنون به رونق اقتصادی معادل فروش نفت ما دست یافته است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تولید و اشتغال خاطرنشان کرد: ما میتوانیم ظرفیت خوبی برای اشتغال جوانان در حوزه گردشگری ایجاد کنیم اما هنوز سازمان گردشگری ما برنامه خاصی برای این قضیه ندارد.
نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس افزود: وفتی وزیر رفاه برای افتتاح در بخش گردشگری میآید در حالی که مسئول مربوطه در سازمان گردشگری داریم این تداخل وظایف یعنی برنامه مدونی موجود نیست و هر کسی میآید کاری انجام میدهد.
شکری با بیان اینکه وقتی طبق برآوردهای سازمان گردشگری تا ۲۵ درصد میتوانیم در حوزه گردشگری سهم اقتصادی و اشتغالزایی داشته باشیم اما این رقم زیر ۶ درصد است گفت: در ارزیابی دولت در حوزه گردشگری حداقل در سه شهرستان تالش، رضوانشهر و ماسال موفقیتی نداشتیم.
وی با اشاره به قبرستان قدیمی کشف شده در ماسال گفت: این مکان موقعیت بسیار خوبی برای گردشگران و اشتغالزایی برای جوانان آن منطقه است اما هنوز با سازمان منابع طبیعی کنار نیامدهایم تا مسافران از این مکان با قدمت طولانی بازدید کنند و مسئولیت نهایی این کار با استاندار است تا با ورود به این امر همافزایی سازمانها بیشتر شود.
انتهای پیام/
سلام و عرض ادب خدمت نماينده پرتلاش و مردمي و مسولين محترم ماسال نيوز
اين مشكلات بايد با تدبير و همكاري حل بشوند و خدارو شكر نماينده هم سخت پيگير هستند اما بعضي افراد نزديك نماينده در ماسال دنبال تنش هستند كه نسنجيده زحمات دولت و نماينده را به باد ميدهند اميدوارم دقت بيشتري داشته باشند.صندلي ها ماندني نيستند