دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ , 25 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۱ اردیبهشت ۹۶
ساعت انتشار : ۶:۱۰ ب.ظ
چاپ مطلب
بسته خبری انتخاباتی؛

موضع گیری جهانگیری درباره ماندن یا انصراف از رقابت ها/ نتایج نخستین نظرسنجی‌ها/آیا مجری مناظرات تغییر می کند/ تحلیل حسین شریعتمداری از وضعیت روحانی/ استراتژی جمنا برای پیروزی در انتخابات

هنوز پس لرزه های اولین مناظره انتخاباتی بین نامزدهای ریاست جمهوری ادامه دارد.

به گزارش ماسال نیوز؛ هنوز پس لرزه های اولین مناظره انتخاباتی بین نامزدهای ریاست جمهوری ادامه دارد. دیروز چهار نامزد موارد اعتراضی خود را به کمیسیون تبلیغات دادند و از سوی دیگر نخستین نظرسنجی ها نیز درباره برندگان و بازندگان منتشر شد. در ادامه به مهمترین اخبار مرتبط با انتخابات اشاره شده است.

 شکایت به کمیسیون تبلیغات
سه نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری از روند برگزاری اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری شکایت داشته و یک نامزد هم اعتراض خود را اعلام کرده است(لینک).

ستادهای حسن روحانی، ابراهیم رییسی و محمدباقر قالیباف با ارسال نامه‌ای به کمیته نظارت بر تبلیغات انتخابات، از روند مناظره روز جمعه شکایت کرده‌اند. ستاد مصطفی میرسلیم هم نامه‌ای به کمیته نظارت بر تبلیغات انتخابات ارسال کرده هر چند تاکید دارد که این نامه به معنای شکایت نیست و جنبه اعتراضی دارد. این در حالی است که حسین قربان زاده، مشاور سیاسی محمدباقرقالیباف گفت: مطابق با قانون انتخابات باید تضمین بی طرفی مجری برنامه وجود داشته باشد در حالی که آقای حیدری در پایان زمان قانونی هر کاندیدا به فرد تذکر می داد و صحبت او را قطع می کرد، در حالیکه درباره آقای روحانی منتظر ماند تا صحبت ایشان تمام شود و این تذکر با ملایمت داده شد. در عین حال شائبه هایی درباره  حضور آقای حیدری در برخی مراسم های آقای روحانی وجود دارد بنابراین ما معتقدیم مجری مناظره باید تغییر کند(لینک).

هفته آینده در جناح اصلاح‌طلب اتفاقات جالبی خواهد افتاد
سید شهاب‌الدین طباطبایی نماینده ستاد جوانان حسن روحانی در پاسخ به این سوال که اگر قرار به کنار رفتن باشد آیا روحانی همان عارف است که ظرفیت کنار رفتن آن هم به نفع جهانگیری را دارد، عنوان کرد: تا هفته آینده اتفاقات جالبی می‌افتد. اجازه بدهید انتخابات هیجان بیشتری پیدا کند، اما قطعاً اصلاح‌طلبان (مجموعه اعتدال‌گرایان و اصلاح‌طلبان) بدون بلاتکلیفی با یک کاندیدا وارد عرصه انتخابات خواهند شد. لذا هفته آینده همه چیز در این رابطه مشخص خواهد شد.

احتمال عبور اصلاح طلبان از «روحانی» به «جهانگیری» جدی است

حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت: شواهد فراوانی حکایت از آن دارند که احتمال عبور مدعیان اصلاحات و کارگزاران از روحانی به سوی جهانگیری جدی است(لینک).

سوال از کناره گیری خوب نیست/شاید همه به نفع من کنار رفتند
اسحاق جهانگیری کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص کناره گیری احتمالی اش از رقابت های انتخاباتی، مطرح کردن این سوال را خوب ندانست و گفت: انتخابات سازوکار خودش را دارد و کسی که وارد این عرصه می‌شود به این فکر نمی کند که به دیوار بخورد و سرش بشکند.

وی افزود: در انتخابات، ائتلاف شکل می گیرد و افرادی که هم جهت هستند با هم مذاکره می کنند. ما در ابتدای کار هستیم، شاید همه به نفع من کنار رفتند.

ویژگیهای نامزد مطلوب حمید رسایی
حجت الاسلام حمید رسایی شنبه شب در گردهمایی ستادهای مرکزی و شهرستانی حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی یکی از ویژگی رئیس جمهوری اصلح را استکبار ستیزی عنوان کرد و گفت: یکی از ویژگی اصلی رئیس جمهوری انقلابی بودن است ومبارزه با اشرافی گری و رفاه طلبی است و رئیس جمهوری نمی تواند در برابر فساد نزدیکان خود سکوت کند. وی با بیان اینکه مردم روحانیت اشرافی و رفاه طلب را دوست ندارند، گفت: ما رئیس جمهوری می خواهیم که جیب اش بسته ولی دهانش باز باشد و در برابر فساد سکوت نکند و آن را توجیه نکند. رسایی افزود: رئیس جمهوری باید استکبار سیتز باشد و از تهدید و تحریم ها نهراسد و موضوع انقلابی بودن دغدغه رئیس جمهوری باشد. وی یادآورشد: عده ای نیروهای انقلابی را به بهانه تندروی و افراطی سرکوب می کنند و اگر انقلابی بودن افراطی گری و تندروی است پس من به افراطی گری افتخار می کنم.

اولین نظرسنجی‌های بعد از مناظره

نخستین نظرسنجی‌های مراکز معتبر افکارسنجی پس از اولین مناظره(جمعه ۸ اردیبهشت) نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری نشان می‌دهد که آرای حجت‌الاسلام روحانی به میزان قابل توجهی کاهش و آرای محمدباقر قالیباف و اسحاق جهانگیری افزایش یافته است. این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد آرای روحانی پس از این مناظره کاهش داشته و به آرای محمدباقر قالیباف و اسحاق جهانگیری افزوده شده است. تعیین تکلیف‌شدن بخشی از آرای بلاتکلیف در نظرسنجی‌های پیشین از ویژگی‌های نظرسنجی‌های جدید بعد از مناظره است. بخشی از مردم در نظرسنجی‌های قبل، رای خود را به بعد از مشاهده مناظره‌های انتخاباتی موکول کرده بودند.

با این حال همچنان حجت‌الاسلام روحانی در صدر قرار دارد اما اختلاف او با حد نصاب ۵۰ درصد لازم برای پیروزی در دور اول بسیار بیشتر از قبل شده است.محمدباقر قالیباف نیز با افزایش آرای منتج از مناظره روز جمعه، تاحد قابل توجهی به حجت‌الاسلام روحانی نزدیک شده است.

بنابراین بر اساس نظرسنجی مراکز معتبر، هم‌اینک حجت‌الاسلام روحانی و محمدباقر قالیباف دارای بیشترین آرا بوده و در صدر هستند؛ پس از آنها حجت‌الاسلام رئیسی با فاصله  حدوداً ۱۰ درصد نسبت به آنها قرار دارد و اسحاق جهانگیری با فاصله حدود ۲۰ درصدی نسبت به صدر، در رتبه بعدی است.

حضور قالیباف و رئیسی با هم انتخابات را به مرحله دوم می‌کشاند
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تهران گفت: حضور رئیسی و قالیباف با هم، انتخابات را قطعا به مرحله دوم می‌کشاند چون آقایان رئیسی و قالیباف رأی ۱+۵۰ را با هم خواهند آورد. حجت الاسلام غلامرضا مصباحی‎مقدم درباره چرایی اعلام حمایت جمنا از رئیسی و قالیباف برخلاف هدف نخستش که معرفی یک نامزد برای انتخابات ریاست جمهوری بود، گفت: این حاصل یک تحلیل است، این تحلیل بر این مبنا شکل گرفت که اگر هر یک از دو کاندیدای جمنا در دور اول انتخابات ریاست جمهوری در صحنه بماند و دیگری انصراف دهد، پیروز نخواهد شد. این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: معتقدیم با حضور هر دو نامزد، انتخابات قطعا به مرحله دوم می رود؛ چون آقایان رئیسی و قالیباف رأی ۱+۵۰ را با هم خواهند آورد(لینک).

نظرسنجی‌ها نشان از «نه» به روحانی است
سخنگوی شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب گفت: تمام نظرسنجی‌ها نشان از این است که دو کاندید موردنظر ما رأی بسیار خوبی دارند و از سوی دیگر همین امر نشان از آن است که «نه» به روحانی تعدادی بیشتری را به خود جلب کرده است.

مرضیه وحید دستجردی عصر امروز در حسینیه ثارالله و در جمع اعضای جمنای ورامین گفت: وضعیت فعلی برای ما بسیار خوب است و از سوی دیگر این را نیز باید در نظر داشته باشیم که رقابت باید وجود داشته باشد و تمام تلاش بر رقابت دوستانه و برادرانه است. وی ادامه داد: اختلاف بین دفترهای ستادها آب به آسیاب دشمن ریختن است و به همین دلیل فعالیت‌ها و حرکات ستادها زیر نظر است تا این اختلاف‌ها به وجود نیاید. وی افزود: امید آن داریم که مردم متوجه وضعیت شده و اختیار کشور را به‌ دست افرادی ندهند که نگاهشان به غرب است.