جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳ , 29 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۹۶
ساعت انتشار : ۱:۲۹ ب.ظ
چاپ مطلب

قوانین ثبت شرکت در ایران

سازمان ثبت اسناد و املاک ایران به دلایل منطقی بر واگذاری ثبت شرکت به شرکت های حقوقی و موسسات صاحب صلاحیت تاکید دارد.

به گزارش ماسال نیوز؛ تمایل دولت برای واگذاری فعالیت های مختلف به بخش خصوصی  و به همراه آن تمایل بیشتر متخصصین و  افراد مستعد ایرانی برای داشتن یک شخصیت حقوقی مجزا و انجام فعالیت در چارچوب شرکت های شخصی و اختصاصی خودشان باعث شدن تا عده ای صاحب تخصص و دانش در حوزه های مختلف با تکیه بر دانش و تونایی های خود اقدام به ثبت شرکت در موضوعات مختلف کرده و از این راه نه تنها خودشان به سود خوبی دست پیدا کنند بلکه بتوانند در این راه هم دولت را کمک نمایند .

تاکید سازمان ثبت اسناد و املاک ایران در خصوص واگذاری ثبت شرکت به شرکت ها حقوقی و موسسات صاحب صلاحیت به دلیل اهمیت وجود این شرکت ها در آبادانی کشور عزیزمان ایران با داشتن شرکت هایی است که از نقطه نظر قوانین و مقررات ثبتی هم دارای شرایط کیفی مناسبی باشند .

موسسه حقوقی ثبت شرکت ویونا با تکیه بر دانش و تخصص ویژه کارشناسان و متخصصین حقوقی خود همواره این دغدغه را داشته تا با در اختیاز گذاشتن تخصص خود به علاقمندان به حضور در اقتصاد و تجارت ایران با یک شخصیت حقوقی به ایجاد فضای سالم رقابتی بین شرکت ها ی مختلف کمک کرده و بهترین شرکت ها را با چارچوب های کاملا قانونی و با در نظر گرفتن همه نکات و ریزه کاری ها بهترین شرکت ها را برای مشتریان خود تاسیس نماید .  .

موسسه ویونا با سال ها تجربه و تخصص یکی از شناخته شده ترین شرکت های حوزه ثبتی شرکت ها و موسسات غیر تجاری با اشراف کامل به موضوعات حقوقی و قانونی ثبت انواع شرکت ها و به منظور جلوگیری از سوء استفاده افراد نابلد و خالی از تخصص و دانش آماده است تا با ارائه مشاوره رایگان به همه عزیزان علاقمند به ثبت شرکت از هر نظر کمک نموده و در کنار آنها باشد .

هیچ الزامی وجود ندارد که شما برای ثبت شرکت یا ثبت موسسه غیر تجاری از وکیل و یا نماینده حقوقی استفاده نمایید و این فرآیند توسط خود افراد هم قابل انجام می باشد ولیکن ممکن است به دلیل پیچیدگی موضوعات قانونی و حقوقی دچار اشتباهاتی شوید که بعدا برای شما نگران کننده و ناراحت کننده باشد . به همین دلیل سازمان ثبت اسناد و املاک ایران هم توصیه می کند تا از شرکت های حقوقی و صاحب صلاحیت برای ثبت شرکت و موسسات تجاری استفاده نمایید .

یکی از چالش های پیش رو برای علاقمندان به ثبت شرکت وقت گیر بودن و عدم شناخت کافی از انواع شرکت ها و قوانین مرتبط با آنها می باشد .

 

شرکت های تجاری در قانون تجارت ایران بر هفت قسم می باشند :

 

این شرکت ها یا بصورت سرمایه ای هستند و یا بصورت  اشخاص و یا ترکیبی از این دو . شرکت های سرمایه ای  شرکت هایی هستند که سرمایه در آنها اعتبار شرکت محسوب می شود مانند شرکت های سهامی عام و خاص  و شرکت های اشخاص شرکت هایی هستند که نقش افراد در اعتبار شرکت بسیار حائز اهمیت است مانند شرکت های تضامنی .

در شرکت های سرمایه ای هر چه سرمایه شرکت بیشتر باشد اعتبار شرکت بیشتر خواهد بود و بر عکس در شرکت های اشخاص اعتبار افراد هر چه بالاتر باش اعتبار شرکت هم بیشتر می شود .

با توجه به تعریف ثبت شرکت برای ثبت شرکت باید حداقل دو تا چند نفر با هم شراکت کنند که بسته به نوع شرکت متفاوت خواهد بود و انتخاب بازرس هم برای برخی شرکت ها الزام و برای برخی پیشنهادی است . هزینه های ثبت شرکت نیز به نوع شرکت ، مکان ثبت شرکت ، موضوع شرکت  و عوامل دیگری بستگی دارد و همه آنها مطابق با تعریف اداره ثبت شرکت ها و بصورت قانونی می باشد .

قوانین و مقررات هر کدام از انواع شرکت ها خاص خود آن شرکت بودن و نمی توان با تعمیم یک قانون ثبتی به سایر شرکت ها هم موضوعات ثبتی دیگر را به ثبت رساند . شرکت های سهامی باید برای تاسیس سرمایه ای را در نظر گرفته و از این مقدار حداقل ۳۵ درصد را سپرده نمایند . اما سرمایه شرکت سهامی خاص توسط شرکا تادیه می شود و سرمایه شرکت های سهامی عام باید بیش از نیمی از آن توسط فروش سهام به مردم تادیه شود . شرکت های سهامی عام با سرمایه بالغ بر ۵۰۰ هزار تومان و شرکت های سهامی خاص با سرمایه حداقل ۱۰۰ هزار تومانی به ثبت می رسند که این موضوع نشان می دهد تنها در نوع شرکت های سهامی تفاوت قوانین و مقررات ثبتی تا چه حد زیاد است .

هر یک از شرکت ها باید مستندات و مدارک خاص خود را برای ثبت ارائه نمایند . صورتجلسه مجمع عمومی موسسین ، صورتجلسه هیئت مدیره ، تقاضانامه ،اساسنامه ، اظهارنامه ، مدارک هویتی موسسین و مدیران ، گواهی عدم سوء پیشینه  و… از انواع مختلف مدارکی می باشند که باید در هنگام ثبت شرکت آماده شده و ارائه شوند .

در این میان برای شرکت های اشخاص شرکتنامه الزامی است و برای شرکت های سهامی اساسنامه . شرکت های اشخاص بیشترین اعتبار خود را از اعتبار افراد موسس می آورند و شرکت های سهامی از سرمایه شرکت . بنابراین با نگاه و دقت خوب و دریافت مشورت از افراد آگاه موضوع و قالب ثبتی شرکتی را انتخاب نمایید که به حوزه فعالیت شما مرتبط بوده و بهترین حالت برای شرکت شما می باشد .

در هنگام نهایی شدن تصمیمتان برای ثبت شرکت ابتدا به دنبال اشخاص حقوقی معتبر برای مشاوره و ثبت شرکت باشید و این مهم را به دست هر مدعی نابلدی واگذار نکنید.

 

 

 


    همچنین بخوانید :