شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۹۶
ساعت انتشار : ۱۰:۱۶ ق.ظ
چاپ مطلب
شایسته سالاری به سبک زنگنه:

“کسانی که به روحانی رای نداده اند باید بروند”

با کمال تعجب وزیر محترم نفت طی مصاحبه ای با رسانه ی ملی از تصمیم عجیب خود پرده برداشت و در مقابل خبرنگاران با کمال صراحت از درستی این تصمیم دفاع کرد.

به گزارش ماسال نیوز؛ چند روزی در محافل غیر رسمی از قول وزیر محترم نفت عنوان می شد که کسانی که به آقای روحانی رای نداده اند جایی در نفت ندارند و باید بروند. تا اینکه این موضوع به خبرگزاری فارس درز کرد. اما با کمال تعجب وزیر محترم نفت طی مصاحبه ای با رسانه ی ملی از تصمیم عجیب خود پرده برداشت و در مقابل خبرنگاران با کمال صراحت از درستی این تصمیم دفاع کرد. بیان این اظهارات بیشتر یک شانتاژ سیاسی ارزیابی می شود چرا که در آغاز به کار دولت یازدهم، آقای وزیر به تغییرات گسترده و بی سابقه ای در رده ی همه ی مدیران ارشد و میانی وزارت نفت دست زد که دامنه ی آن به چند صد تغییر ظرف مدت کوتاهی انجامید. دامنه ی تغییرات تا رده های بسیار پایین حتی مسوول و معاون یک پروژه (حتی پروژه ی بدون اولویت و متوقف) گسترش یافت و باید گفت دیگر کسی نمانده است که فکر و اندیشه ی متفاوتی با این آقایان مدعی آزادی فکر و اندیشه داشته باشد. فلذا دلیل اینگونه شاخ و شانه کشیدنها را باید جای دیگری جست.  در خصوص مصاحبه ی عجیب وزیر و استراتژی عجیب ایشان موارد زیر قابل طرح است:

شعار وزیر در ابتدای دولت یازدهم این بود که گروهبانها بروند و ژنرالها بیایند اما نمایش تلخ آمدن ژنرالها به جایی رسید که مدیریت شرکت عظیم و استراتژیک ملی نفت ایران به یک فوق لیسانس مالی و مدیریت توسعه ی آن هم به یک دکترای آب و فاضلاب رسید مدیریت عامل بزرگترین شرکت توسعه ی نفت به یک بازنشسته ی شصت و چند ساله سپرده شد که یک روز از سنوات خدمت خود را مدیر عامل یک شرکت کوچک هم نبود و فراتر از آن به دلیل شرایط جسمی امکان بازدید از پروژه ها  را هم نداشت  . تازه پس از گذشت سه سال که ناکارآمدی محرز ایشان، برای جناب وزیر هم محرز شد و او را با بازنشسته ای دیگر جایگزین نمود که یک روز هم در مدیریت بالادستی نفت حضور نداشت (چه برسد به اینکه سابقه ی کارشناسی داشته باشد).

وزیر نفت این وزارتخانه ی تخصصی را با یک باشگاه سیاسی اشتباه گرفته اند طراحی تاسیسات نفتی، مدیریت پروژه و تولید نفت از جمله فعالیتهای تخصصی است که هر شخصی با هر گرایش سیاسی یا هنری و تاریخی و … آن را به یک سبک انجام میدهد و اصلا هیچ مولفه و مجهول سیاسی و هنری در آن دخالت ندارد وزارت نفت، وزارت کشور و ارشاد نیست که گرایش سیاسی اشخاص منتخب در انتخاب راهبردهای وزارت خانه و فعالیتهایشان تاثیر داشته باشد. پس چرا شایستگان باید بروند و هم قبیله هایی با سطح شایستگی کمتر بیایند؟

قریب به دو دهه پیش بوش رییس جمهور آمریکا گفت کشورهای دنیا یا با ما هستند یا علیه ما. فاجعه این جاست که به جای انتقال تکنولوژی، اقدام به انتقال این طرز فکر عجیب به کشور شده ایم که به جای شایسته سالاری، کسانی که جزو طیف سیاسی ما نیستند را (صرفنظر از تخصص و شایستگی) عزل کنیم طنز تلخ این جاست که رییس جمهور جدید ایالات متحده شرکای خود را بر اساس پول انتخاب می کند و همفکران وزیر هم لیست امید را برای مجلس بر همین اساس تدوین کردند ( شایعاتی هم مبنی برتدوین لیست شورای شهر بر اساس پول منتشر شده) این همان سبک قجر نیست که حکام ولایات را بر اساس میزان پول پرداختی به سلطان قدر قدرت، انتصاب می فرمودند؟ نکند فرداها وزیر محترم نیز تبعیت از این استراتژی نوین جهانی را انتخاب کنند.

هرچه از صدارت این ژنرال می گذرد بيشتر مشخص می شود  که ايشان کماکان نقش ستاد انتخاباتی دولت مستقر را بازی می کنند یکی باید به ایشان اطلاع دهد که انتخابات تمام شده است و رییس جمهور منتخب هم گفته اند شایسته سالاری بنای گزینش ايشان است چرا نفری که مستقیما با رییس جمهور کار می کند استراتژی خلاف ايشان را در پیش می گیرد. شاید هم رای دادن به رییس جمهور یکی از ملاک شایستگی و متخصص نفت بودن شده است.چه کسی است که نداند ریشه ی این ژستها و این خط و نشان و شاخ و شانه کشیدنها را باید در جای دیگری جست جایی که قرار است کرسنتها و قرارداد های خانمانسوز IPC به فراموشي سپرده شوند تا در خلوت آن کنند که می خواهند. حالا که دیگر از خلوت هم گذشته و انبوه اینها در قالب مشاور و نماینده ی فلان شرکت و … از سر و کول شرکت بیچاره نفت بالا می روند آیا این حرفها چیزی جز ژستهای ابراز وفاداری برای محکم کردن جای پا برای وزارت بعدی تلقی می گردد؟
جناب آقای زنگنه! ملت شما را در تبلیغات ریاست جمهوری دیده است که در ویترین همایشهای انتخاباتی با مدعیان هنری که درپارتی دستگیر و ممنوع الکار شده بودند نشستید بله با هنرمندان سرشناسی (به زعم شما  و وزیر ارشاد) نشستید که یک جرمشان کشف حجاب رسمی بود و مسخره کردن جهان آرا در رقص و پایکوبیشان. رفتار شما در کمپین تبلیغاتی روحانی در کنار تزریق پول به فیشهای حقوقی کارکنان در شب انتخابات نشان داد که باید خون گریست که همچون شمایی با دهها سال تکیه زدن به صندلی وزارت در دولت جمهوری اسلامی، قرار است ترجمان اجرایی “مردمسالاری دینی” باشد بهتر است بدانید که هم خدا شما را می بینند و هم مردم. بله چه زیبا قرآن می فرماید که من نعمره ننکسه فی الخلق.

شما غریبه ای هستید که به نفت آمده اید نشان به آن نشان که در دولت یازدهم همه ی معاونان خود (یا همان ژنرالهایتان) را پس از انتصاب حداقل یکبار تغییر داده اید تا نشان دهید که با دوازده سال حضور در کرسی وزارت نفت هنوز هم در تشخیص مصالح این صنعت، راه ترکستان را در پیش دارید. انشالله که آقای روحانی برای اولین بار یک وزیر متخصص نفت را برای راهبری صنعت نفت برگزینند.

الف

انتهای پیام /


يک ديدگاه

  1. حامد گفت:

    اقای زنگنه امپراطورنفت.کارگرانی هستندکه ۱۵سال است باپیمانکارند.وقراربود تبدیل وضعیت شوندکه باورودشمابه پادشهی نفت متوقف شده.این کارگران بیشترین عمل کردکاریرادارنداما کمترین دریافتی حقوق.تفاوت حقوق همکار رسمی قراردادی.حدود۸۰درصداست.این استسمارکارگراست.وبی توجهی .قابل توجه نمایندگان مردم درمجلس برای وزیرنفت دردولت جدید