به گزارشماسال نیوز؛ چندی پیش همراه هوشنگ امیراحمدی به تماشای مستند ” آقای نخست وزیر” نشستیم و پس از اتمام اکران خصوصی این مستند برای استاد دانشگاه راتگرز آمریکا و رئیس شورای آمریکا – ایران، نظر وی را راجع به این مستند و مصدق جویا شدیم.
امیراحمدی با بیان اینکه فیلم مستند خوبی بود و نیروهای متفاوتی را آورده بود اظهار داشت: از ملی مذهبیها گرفته تا ملیگراها و نواب صفوی ها و تمام آنهایی که درگیر بودند را آورده بود تا صحبت کنند و علاوه بر آن تکه فیلمهایی در مستند آورده شده بود که جدید بودند و من تا کنون ندیده بودم.
وی افزود: تصویری که مستند آقای نخست وزیر از مصدق ارائه کرده توازن داشت، نه ضد مصدق بود و نه طرفدار مصدق، و حتی نمیشود گفت که طرفدار آیت الله کاشانی هم بود، یکبار نشان داد که ایشان همراه آقای مصدق بود و یکبار هم نبود.
استاد دانشگاه راتگرز گفت: در مورد شخص آقای مصدق باید عرض کنم که من اعتقاد دارم ایشان آدم پوپولیستی بود و خیلی دوست داشت مردم او را دوست داشته باشند و خیلی هم دچار جوگرفتگی میشد و من در این فیلم دیدم که گاهی جو گرفته و به جای اینکه بنشیند و رهبری کند دارد با جو جلو می رود.
امیراحمدی تصریح کرد: واقعیت این است که مصدق علیرغم اینکه هم شاهزاده بود و هم خارج درس خوانده بود اما دنیا دیده نبود و دانش قوی به معنای درک دقیق از تحولات جهانی نداشت.
وی افزود: مثلا رابطه آمریکا و انگلیس و اینکه آمریکا دارد به چه جانوری تبدیل می شود را نمیدانست و بعد از جنگ جهانی دوم آمریکا جانشین انگلیس شده است و امپریالیست جدید ایالات متحده است و انگلیس زخمی شده و تنها جان می کند تا سرپا بماند.
رئیس شورای آمریکا – ایران ادامه داد: مصدق به همین دلیل فکر می کرد که می شود از آمریکا استفاده کرد و جریان را به نفع ایران تمام کرد که این خیالی خام بود و تاریخ هم نشان داد که مصدق خیال خامی داشت و غلط بود.
امیراحمدی گفت: ذهنیت مصدق از آمریکا این بود که کشوری است که به جهان سومیها کمک می کند و درک غلطی از طبیعت آمریکا در آن دوران داشت ولی آدم خائنی نبود و فیلم هم این را نشان نمی دهد و بیشتر نحیفی و ساده لوحی او را نشان داد که همین طور هم بود، مصدق خیلی آدم پیچیده ای نبود.
وی افزود: من وقتی فیلم را می دیدم داشتم بین مصدق و آقای خمینی مقایسه میکردم و اینکه اگر آقای خمینی بود چگونه عمل می کرد، به نظرم اگر عین همان دعوا را ایشان با آمریکایی و انگلیسیها و شاه داشت اینگونه عمل نمیکرد.
استاد دانشگاه راتگرز آمریکا اظهار داشت: مشکل آقای مصدق این بود که انقلابی نبود و خودش هم نمی دانست چه می خواهد، در واقع انقلابی نبود و هدف نهایی نداشت، هم می خواست شاه قدرت نداشته باشد و هم نمی خواست شاه سرنگون شود، هم می خواست نخست وزیر قانونی باشد و هم می خواست فرای قانون قدرت داشته باشد و دچار یک سردرگمی بود و به نطرم یکی از دلایل اصلی شکست او هم همین بود.
امیر احمدی افزود: مصدق وقتی مردم آمده بودند در خیابان رفته بود خانه نشسته بود و چند روز بیرون نیامده بود و انقلابی عمل نکرد و خیلی شل و ول بود، او در محافلی که دوربین بود و شلوغی بود خیلی حرارت داشت ولی در جایی که دوربین نبود و کسی دور و برش نبود خیلی ملو بود.
رئیس شورای آمریکا – ایران اظهار کرد: فیلم آقای نخست وزیر درس های بسیاری می تواند به انسان بدهد، من وقتی فیلم را می دیدم داشتم این اتفاق را با برجام مقایسه میکردم و شباهتهای زیادی وجود داشت، البته از نظر من مصدق خیلی ملی تر و وطن پرستانهتر از برجامیها عمل کرد و در مقایسه با ایشان برجامیها خیلی غیر ملیتر عمل کردند.
وی افزود: من یادم هست زمانی که آقای لاریجانی وقتی مذاکره کننده بود و همراه آقای احمدی نژاد به نیویورک آمده بود گفت مذاکرات هسته ای برای ما مثل ملی شدن نفت است، من به شوخی گفتم خوب شما هم آقای مصدق، ایشان خندید و گفت مصدق آدم بزرگی بود و باید سرمشق ما باشد، این جوری نگاه می کرد، اما متاسفانه به عزت فروشی رسیدهایم و همه سرمایه هایی که در دولت قبل تهیه شده بود برای هیچ چیز خرج کردند.
امیر احمدی گفت: من اگر جای آقای امامقلی بودم یک فیلم دیگر می ساختم و فقط ملی کردن نفت و برجام را با هم مقایسه می کردم، تنها چیزی که از مصدق یاد گرفته اند سقوط وی بود و می گویند شما که با برجام مخالفید دنبال سقوط حکومت هستید، می گویند امیراحمدی دوست ندارد برجام را چون نظام را نجات داد و اینگونه فکر می کنند که این بسیار احمقانه و ناجوانمردانه است.
استاد دانشگاه راتگرز آمریکا اظهار کرد: تاریخ ملی شدن صنعت نفت در برجام گم شد و وقتی روند دو اتفاق را با هم مقایسه می کنید یک دنیا تفاوت هم می شود دید در حالی که اینها نماینده انقلاب بودند و مصدق نماینده نظام شاه، اینها که نماینده یک نظام انقلابی هستند اینجوری مذاکره کردند و آنها آن طور.
وی افزود: این بسیار مهم است به نظر من و باید در این جریان حرفهایی را که آقای خامنه ای زده و را گذاشته و بعد چجوری این خط قرمز ها یکی پس از دیگری رد و نادیده گرفته شدند و نتیجه هم همینی است که مشاهده می کنید بررسی شود، و من فکر می کنم اگر این را بسازند فیلم خوبی شود.
امیر احمدی در پایان خاطرنشان کرد: آقای امامقلی انصافا خوب کار کرده است و من پیشنهاد می کنم ایشان اثری درباره برجام بسازد و این را با ملی شدن صنعت نفت مقایسه بکند. / هشت دی
انتهای پیام/
البته برجام تکلیفش معلومه مانمیدانیم حرف آقای حسین شریعتمداری راباآن مستندات چاپ شده درکیهان درمورد پرونده جاسوسی وهمکاری امیراحمدی را بپذیریم یاحرفهای به نرخ روز امیراحمدی که درانتخابات ۸۸ ازمدافعان ودیدارکننده گان با کروبی را!!!!!!این مطلب چون به نفعتان نیست احتمالا حذف میکنید ……