به گزارش ماسال نیوز؛ یکی از پیشنهادهای با ارزش و مفیدی که از سوی جمهوری اسلامی ایران به سازمان کنفرانس اسلامی ارائه شده، نامگذاری هفته جهانی مسجد، از ۳۰ مرداد تا ۵ شهریور (۲۱ تا ۲۸ آگوست) و اختصاص نخستین روز این هفته، به نام «روز جهانی مسجد» است که مصادف با به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی به دست صهیونیست های اِفراطی میباشد.
بدون تردید مسجد، اصلیترین پایگاه دین، اخلاق و معنویت و برترین مکان تقویت ایمان و عالی ترین مرکز کسب آگاهی و بصیرت و والاترین کانون احیا و تقویت اندیشه و فرهنگ ناب اسلامی است.
مسجد زیباترین جایگاه پرورش انسانهای وارسته و مهم ترین مکان گسترش فعالیتهای علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در جهان اسلام و مقدس ترین مکان برای عبادت، نیایش و یاد خداوند متعالی است.
مسجد، قلب تپنده ای است که در آن آسمان ها با هم پیوند میخورند و انسان به عنوان گل سرسبد نظام هستی، در آن رشد و تکامل می یابد و پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله میفرماید: «مساجد، انوار خدا هستند».
در این راستا کانونهای مساجد با برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی، آموزشی، مذهبی، اجتماعی و … به جذابیت مساجد افزودهاند و در صدد جذب بیشتر جوانان و نوجوانان به خانه امن الهی هستند که با امام جماعت و مسئول کانون فرهنگی هنری یکی از مساجد ماسال به گفتوگو پرداختهایم.
اجرای طرحهای اقتصادی و فرهنگی توسط کانونها سبب پویایی مساجد میشود
حجتالاسلام اکبر عزیزیان، امام جماعت مسجد علیابن ابی طالب(علیهالسلام) سنگ بست ماسال با بیان اینکه در این مسجد فعالیتهای مختلفی انجام میشود، اظهار داشت: یکی از برنامههای منحصر به فرد، جذابیت نماز جماعت، بیان احکام و قرآن همراه با ورزش و بازیهای مختلف است.
وی با بیان اینکه بعد از کلاس قرآن، جوانان و نوجوانان را به سمت بازی تیر و کمان، فوتبال، پینگ پنگ، فوتبال دستی و … میبریم، افزود: جوانها و نوجوانان شیرینی نماز را همراه با شیرینی بازی و تفریح میچشند.
امام جماعت مسجد علیابنابیطالب(علیهالسلام) سنگ بست ماسال گفت: ائمه جماعات در روستاها و حتی در شهر میتوانند نقش روشنگری و آگاه کردن مردم نسبت به مسائل روز را داشته باشند.
حجتالاسلام عزیزیان با بیان اینکه ائمه جماعات همچون چراغی که راه را مشخص میکند، روش درست زندگی کردن را به مردم میآموزند، تصریح کرد: اکثر امراضی که در افراد وجود دارد به دلیل شیوه درست غذا نخوردن و خوراکها است.
وی خاطرنشان کرد: امام علی(علیهالسلام) در مورد آداب غذا خوردن میفرمایند؛ قبل از غذا دست ها را بشویید، در هنگام غذا، لقمه لقمه و جویده جویده غذا را بخورید که برای هضم غذا خوب است که در این راستا روحانیونی که در مساجد هستند، این مسائل را به صورت عملی از سن طفولیت به افراد آموزش میدهند.
راهاندازی مهد کودک قرآنی در مسجد سنگ بست ماسال
امام جماعت مسجد علیابنابیطالب(علیهالسلام) سنگ بست ماسال اظهار داشت: در صددیم یک مهدکودک قرآنی در مسجد سنگ بست ماسال راه اندازی نماییم، تا کودکان را از سنین کم و شیرخوارگی به آداب اسلام آشنا کنیم تا از بیماریها، امراض و گناهان جدید جلوگیری شود.
حجتالاسلام عزیزیان افزود: کانون مساجد به دلیل اینکه میتوانند طرحهای مختلفی اقتصادی و فرهنگی را اجرا کنند، در جهت پویا نمایی و فعال تر شدن مساجد در کنار امام جماعت همانند بازوان قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه با کمک کانون فرهنگی مسجد کلاس روش زندگی اسلامی را برای بچههای کوچک گذاشتهایم، گفت: کانونهای مساجد با توجه به طرحهایی که ارائه میدهند باید از نظر بودجه حمایت شوند.
امام جماعت مسجد علیابنابیطالب(علیهالسلام) سنگ بست ماسال با اشاره به اینکه اوایل وقتی کانونها را حمایت میکنند در ادامه مسیر میتوانند خودکفا شوند، تصریح کرد: کانون مسجدی که در کنار مسجد است اگر مجوز مهدکودک قرآنی دهند میتواند بودجههای فرهنگی را خودش در بیاورد.
حجتالاسلام عزیزیان خاطرنشان کرد: اگر در زمینی که در اختیار مسجد است گلخانهای راه اندازی و طرحهای اقتصادی توسط بانوان و آقایون انجام شود از نظر اقتصادی بودجه برنامههای فرهنگی مسجد تامین میشود.
برنامهریزی درست کلاسها و فعالیتها، مهمترین عامل جذب نوجوانان و جوانان به مساجد
حسین سوات پور، مسئول کانون فرهنگی و هنری جوانان پیرو ولایت ماسال با اشاره به اینکه مسجد پایگاه مهم تقویت نظام، انقلاب و ولایت است، اظهار داشت: پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله وسلم) پس از ورود به مدینه در اولین گام برنامههای خود اقدام به ساخت مسجد کرد و این امر نشانگر این است که این مرکز از صدر اسلام تا کنون به عنوان پایگاه وحدت مسلمانان و مکانی برای اشاعه فرهنگ دینی شناخته شده است.
وی افزود: باید با تدوین برنامههای مختلف روح دینداری و معنویت را در قشر جوان و نوجوان جامعه تقویت کرد و با پذیرش مسئولیتهای ریز و درشت به این قشر از جامعه بها داد.
مسئول کانون فرهنگی و هنری جوانان پیرو ولایت مسجد سنگ بست ماسال با اشاره به اینکه جذب و ساماندهی و برگزاری کلاسهای مختلف فرهنگی، هنری، ورزشی و تفریحی با محوریت مسجد در جذب قشر جوان و نوجوان بسیار تاثیرگذار است، گفت: در این مسجد به همت امام جماعت کلاسهای قرآن، احکام، سبک زندگی اسلامی، کلاس تیراندازی، دارت، شنا، فوتسال، شرکت در مسابقات شهرستانی و اردو برگزار میشود.
سواتپور با بیان اینکه فعالیتهای این کانون از سال ۹۱ شروع شده و در حال حاضر دارای ۱۰۰ عضو است، تصریح کرد: در آینده نزدیک کلاسهای تقویتی درسی و علمی، قرآنی و احکام در این مسجد برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این مسجد دارای کتابخانه است و از آن استفاده مفید میشود، خاطرنشان کرد: برنامهریزی مناسب و انجام فعالیتها و مراسمات و کلاسهای مورد علاقه جوانان و نوجوانان با همدلی و همکاری همه مسئولان حاضر در مسجد مهمترین عامل جذب نوجوانان و جوانان در کانونها است.
مسئول کانون فرهنگی و هنری جوانان پیرو ولایت مسجد سنگ بست ماسال اظهار داشت: نداشتن دفتر مستقل و کمبود اعتبارات تا جایی که تا کنون برای فصل تابستان هیچگونه بودجهای واریز نشده و ما با کمکهای مردمی و مسجد در حال برگزاری مراسمات و برنامهها هستیم از مشکلات کانون است.
گفتنی است؛ جایگاه مساجد در نزد خدای متعال به گونهای است که خالق یکتا از این اماکن به مثابه خانه های خود در روی زمین یاد میکنند لذا باید به تجهیز، تقویت و جذب همگانی به مساجد از طریق فرهنگ سازی و اقدامات تعلیمی، ترویجی کوشا باشیم.
پایان پیام/