جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۹۶
ساعت انتشار : ۶:۲۱ ب.ظ
چاپ مطلب
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ماسال:

ستاد مردمی وقف در ماسال تشکیل می شود / توضیح در خصوص نحوه هزینه کرد درآمدهای بقاع متبرکه

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ماسال گفت: نخستین برنامه ما در هفته وقف ایجاد ستاد مردمی وقف است که پایلوت در استان گیلان و نمونه آن در شهرستان‌ها برگزار می‌شود و هدفش حضور مردم برای مشارکت در برنامه‌های وقف است.

به گزارش ماسال نیوز به نقل از شبستان، حمید رحیمی، رئیس اوقاف و امور خیریه ماسال ظهر امروز (۲۴ آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه این شهرستان اظهار کرد: وقف در فرهنگ اسلامی با هدف رضای خداوند و حل مشکلات جامعه و احیای تعاون به جای تفاخر است.

وی با بیان اینکه یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری در بحث موقوفات آبادانی و بهره وری بیشتر آن در بحث پروژه‌های عمرانی است، افزود: در شهرستان ماسال سه پروژه در بقعه متبرکه سید رضا دلیجان، امامزاده شفیع و امامزاده سید ابراهیم قران در حال انجام است.

رئیس اوقوف ا وامور خیریه ماسال با بیان اینکه با نظارتی که اداره کل در بحث فنی دارد پروژه‌های مذکور در حال اجرا است، گفت: گرفتن سندهای مالکیت که در سنوات گذشته مشکلاتی وجود داشت این مشکلات در حال حل شدن است.

رحیمی با بیان اینکه در بحث موقوفات و رغبات در سامانه قابل رویت است، تصریح کرد: اجرای امینانه نیت واقفان خیراندیش از دیگر تاکیدات مقام معظم رهبری است که در چندین رغبه‌ای که در شهرستان ماسال و شاندرمن داریم، چند رغبه در شاندرمن از مرحوم دانش احمدی برخی از مستاجرین دچار تخلف شده‌اند و با صحبت‌هایی که با مستاجرین انجام شده در حال پیگیری هستیم و کسانی که تمکین نکرده‌اند از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری هستیم.

وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ وقف از دیگر وظایف اوقاف است، خاطرنشان کرد: این شهرستان دارای این پتاسنیل است که وقف احیا شود و آن هم مدیون زحمات امام جمعه و خطبای شهرستان هستیم که در منابر خود در راستای آشنایی مردم با موقوفات و وقف سخنرانی کنند.

رئیس اوقاف و امور خیریه ماسال اظهار کرد: در سطح بقاع متبرکه با حضور مبلغان اعزامی که از قم دوره‌های ترویج وقف، مشاوره خانواده و کودک و نوجوان را طی کردند به صورت تخصصی کارشان را انجام می‌دهند و در برنامه‌های ابلاغی سازمان حضورشان مستمر است.

رحیمی با بیان اینکه نسل جوان شهرستان از خیمه معرفت استفاده می‌کند، افزود: اصحاب رسانه هم همیشه یار و یاور اوقاف هستند و برنامه‌های اوقاف را منعکس می‌کنند.

وی گفت: در برگزاری نشست‌های تخصصی با کمک اصناف و بازاریان، فرهنگیان، پزشکان، روحانیون و دانش‌اموزان، خیرین و … جلساتی گذاشته شد تا با این ابتکار مردم را با وقف و اهداف سازمان اوقاف آشنا کنیم و با ترویج تفکر وقف گوشه‌ای از مشکلات جامعه را با کمک خیرین و واقفین از میان برداریم.

رئیس اوقاف و امور خیریه ماسال با بیان اینکه یکی دیگر از کارهای اوقاف استفاده از یاوران وقف در ادارات است، تصریح کرد: هر اداره‌ای یک نفر به عنوان یاور وقف معرفی می‌کند که آن نماینده در داخل اداره برنامه‌ها و اهداف اوقاف و وقف را در بین کارمندان تبیین می‌کند.

رحیمی با بیان اینکه هفته وقف از ۲۶ آبان شروع می‌شود و تا ۴ آذر ادامه دارد، خاطرنشان کرد: نخستین برنامه ما ایجاد ستاد مردمی وقف است که پایلوت در استان گیلان و نمونه آن در شهرستان‌ها برگزار می‌شود و هدفش حضور مردم برای مشارکت در برنامه‌های وقف است.

وی با بیان اینکه اوقاف نهاد مردمی است، اظهار کرد: تمام در آمدهای بقاع متبرکه در همان بقعه هزینه می‌شود و استفاده آن خارج از بقعه مشکل شرعی دارد.

رئیس اوقاف و امور خیریه ماسال افزود: درآمد حاصل از نذورات بقاع متبرکه حساب مخصوصی دارد که ۴۰ درصد از درآمد در بحث عمرانی بقعه، ۳۰ درصد در بحث مدیریتی و هزینه‌های جاری، ۲۰ درصد برای کارهای فرهنگی، برنامه‌های ابلاغی سازمان و برنامه‌های مناسبتی و ۱۰ درصد مابقی برای حق نظارت سازمان اوقاف است که در سازمان به صورت مفاتیح، قرآن، مجلات و .. تهیه و در داخل بقاع متبرکه پخش می‌شود.

رحیمی با بیان اینکه شهرستان ماسال همچون سنوات گذشته در زمینه قرآنی زبانزد عام و خاص در زمینه محافل قرآنی و اعزام متسابقین به مسابقات قرآنی است، گفت: در سال ۹۶ در چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف سه نماینده از شهرستان اعزام کردیم که برادر حکیمی راد به عنوان نفر سوم معارف کشوری انتخاب شد.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از کارهایی که اوقاف به عنوان طرح جامع در داخل بقاع متبرکه دارد، مهندسین دفتر فنی با حضور در بقاع متبرکه نقشه برداری می‌کنند و در استان بعد از بررسی به سازمان انعکاس داده می‌شود و بعد از تایید نهایی به شهرستان ابلاغ می‌شود، این طرح سبب می‌شود که از اصراف کارهای عمرانی و ساخت و سازهای بدون برنامه جلوگیری شود و اجرای معماری اسلامی ایرانی در داخل بقعه انجام گیرد.

رئیس اوقاف و امور خیریه ماسال با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه‌های سازمان اوقاف با تاکید مقام معظم رهبری، تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و گردشگری است، خاطرنشان کرد: در ماسال به دلیل منطقه توریستی و طبیعت ناب و حضور گردشگران مذهبی، شاهد حضور مهمانان زیادی از سراسر کشور بوده‌ایم.

رحیمی با بیان اینکه این آمادگی را داریم در بحث بقعه گردی و آشنای بیشتر مردم با بقاع شهرستان، مردم مراسمات خود را در داخل این اماکن متبرکه برگزار کنند، اظهار کرد: در خصوص همکاری با ادرات با سپاه، نیروی انتظامی و نهادهای مختلف همکاری خوبی داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه این شهرستان دارای ۱۳ بقعه متبرکه، ۸ موقوفات متصرفه با ۳۸ رقبه، ۴ موقوفات غیرمتصرفه با ۵۰ رقبه است که مجموع رقبات ۸۸ عدد است، افزود: اداره اوقاف با حمایت‌های امام جمعه بر ۷۸ مسجد ماسال نظارت دارد و احکام صادر می‌کند.

رئیس اوقاف وامور خیریه ماسال گفت: دیدار با خانواده معظم شهدا، گلباران مزار شهدا، دیدار با امام جمعه و مسئولان شهرستان، برگزاری مراسم شهادت امام رضا(علیه‌السلام) در مجسد جامع، یادبود واقفین خیراندیش و محفل انس با قرآن، مسابقه پیامکی و اهدای جوایز ارزنده به منتخبین، مسابقه زنگ انشا و معرفی بهترین انشا به استان، نشست های صنفی با شوراها و دهیاران و نشست امنیت وقف با نیروی انتظامی از جمله برنامه‌های هفته وقف در شهرستان ماسال است.

پایان پیام/