به این ترتیب و طبق اطلاعاتی که خبرنگار ما از مدیران سازمان برنامه و بودجه کشور به دست آورده است، دولت قصد دارد از ابتدای دی ماه سال جاری قیمت بنزین را به ۱۵۰۰ تومان و قیمت نفت گاز را به ۴۰۰ تومان افزایش دهد؛ تصمیمی که ظاهرا دولتیها بر اساس قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده یک قانون هدفمندی گرفتهاند.
البته سال گذشته نمایندگان مجلس در ادامه بررسی لایحه بودجه ۹۶ بخش درآمدی تبصره ۱۴ این لایحه را بررسی و تصویب کردند که طی آن دولت در سال ۹۶ مجوز افزایش قیمت حاملهای انرژی را نداشت، اما در همان زمان نمایندگان مجلس به دولت اجازه دادند تا پیشنهاد خود برای افزایش قیمت حاملهای انرژی را در ماههای پایانی سال ارایه کند؛ موضوعی که گویا دولتیها در لایحه بودجه سال ۹۷ آن را منظور کردهاند.
مستندات لایحه بودجه ۹۷ نشان میدهد دولت افزایش قطعی قیمت حاملهای انرژی را کلید زده و درآمد ۱۷ هزار میلیارد تومانی آن را پیشبینی کرده است. براساس تبصره ۱۸ این لایحه، احتمال اجرای آن در پایان امسال وجود دارد.
بر اساس تبصره ۱۸ لایحه بودجه سال آینده کل کشور، دولت اجازهای درخواست کرده تا صد درصد منابع حاصل از مابهالتفاوت قیمت حاملهای انرژی در سال ۱۳۹۷ نسبت به قیمت این حاملها در ابتدای سال ۱۳۹۶ را به حساب خاصی نزد خرانهداری کل کشور واریز و منابع حاصله را تا سقف ۱۷۴ هزار میلیارد ریال به شکل وجوه اداره شده و یارانه سود و ترکیب با منابع صندوق توسعه ملی و تسهیلات بانکی در جهت حمایت از طرحهای تولید، اشتغال و آموزش و کمک به کارورزی جوانان دانشآموخته دانشگاهی پرداخت کند.
نکته مهم در اینجا به موضوع حاملهای انرژی باز میگردد که در صورت تصویب میتوان از آن به عنوان فاز جدیدی از هدفمندی یارانهها نام برد. یعنی دولت به دنبال افزایش قیمت حاملها و واقعی کردن آنها است.
با این حال این تبصره قیدی دارد که در نوع خود جالب و قابل تامل است؛ آنجایی که گفته شده «نسبت به قیمت این حاملها در ابتدای سال ۹۶»؛ بنابراین احتمالا دولت قصد دارد در سال جاری و با ملاحظات خود، قیمت حاملها را در پایان سال افزایش دهد. در همین راستا یک مقام مسوول دولتی در رابطه با این تبصره معتقد است: دولت برای افزایش حاملهای انرژی در تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال و سالهای گذشته اجازه افزایش قیمتها را گرفته است.
یکی از سناریوهای قوی دولت بنا به ادبیات این تبصره آن است که در پایان سال جاری قصد افزایش حاملهای انرژی را دارد و مابهالتفاوت قیمت این حاملها در سال ۹۷ نسبت به ابتدای سال ۹۶ را به حسابی نزد خزانه برای موارد گفته شده، واریز خواهد کرد.
خلاف روال ۲۰ درصدی
این امر مورد تایید یکی از مدیران سازمان برنامه و بودجه نیز هست. این مقام ارشد سازمان برنامه و بودجه با تایید موضوع افزایش قیمت حاملهای انرژی به ۱۵۰۰ و ۴۰۰ تومان از ذکر جزییات بیشتر خودداری و میگوید: «موضوع افزایش قیمت بنزین و گازوییل در دولت نهایی شده است و قصد بر آن است که از ابتدای دی ماه سال جاری اجرایی شود.»
وی ادامه میدهد: «این روال با تایید و مجوزی که پیش از این دولت از مجلسیها کسب کرده است انجام خواهد شد.» این مدیر دولتی هر چند که اشاره بیشتری به جزییات افزایش قیمت بنزین برای بنزین معمولی و سوپر نمیکند.
اما به نظر میرسد با توجه به قیمت هزینههای دولت باید از محل هدفمند کردن یارانهها که که برای بودجه در نظرگرفته است قیمت بنزین معمولی به ۱۲۰۰ تومان و بنزین سوپر به ۱۵۰۰ تومان برسد و در این راستا قیمت گازوییل نیز به ۴۰۰ تومان برسد، که افزایشی تقریبا ۲۵ درصدی برای هر یک از این حاملها منظور شده است.
البته ۱۵۰۰ قراره قیمت بنزین سوپر باشه.قیمت بنزین معمولی ۱۲۰۰ تومان قراره بشه یعنی ۲۰ درصد افزایش طی ۴ سال.اینکه بنزین الان ۴ ساله قیمت ثابتی داره کک کسی نگزید؟؟؟؟؟
اینکه قیمت گاز و تلفن و برق هم سالی ۱۰تا۱۵ درصد اضافه شده و بارانه همون ۴۵۵۰۰ تومن هم هست کک کسی نگزید!