یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ , 24 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۹۶
ساعت انتشار : ۲:۳۴ ب.ظ
چاپ مطلب
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان:

دامداران ماسالی که در طرح خروج دام از مرتع هنوز زمین نگرفته اند به ما مراجعه کنند تا مشکلشان را حل کنیم!

مدیرکل منابع طبیعی گیلان درباره آخرین وضعیت جنگل‌نشینان خارج شده از جنگل در شهرستان ماسال و مشکل عدم واگذاری زمین به آن‌ها گفت: اگر این افراد به‌صورت موردی مراجعه کنند ما مشکل آن‌ها را حل خواهیم کرد البته به این شرط که این افراد تعهد دهند که زمین‌ها را نفروشند.

به گزارش ماسال نیوز؛ محسن یوسف‌پور صبح امروز در گفتگو با خبرنگار ۸دی درباره مشکلات ناشی ساماندهی جنگل‌نشینان  اظهار داشت: طرح ساماندهی خروج دام از جنگل حدود ۲۰ سال در استان‌های شمالی از جمله گیلان اجرا شد و در آن پس از ارزیابی میزان دام، به ازای دام خارج شده از جنگل پول به جنگل‌نشینان  می‌دادیم.
وی افزود: بعدها به جای پول، زمین به جنگل‌نشینان  داده شد تا جنگل‌نشینان  در جوار جنگل ساخت‌وساز کنند اما در نهایت دیده شد افرادی که به مجاور جنگل آمده بودند به جای سکونت، زمین‌ها را می‌فروختند و ویلاسازی افراد غیربومی در این مناطق به این شیوه زیاد شد و به همین دلیل طرح خروج دام از حدود ۳ سال قبل متوقف شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: رویه فعلی سازمان این است که افراد تا زمانی که امکان حضور در جنگل را دارند در همان جا بمانند و اگر این امکان وجود نداشت خارج خواهند شد.
یوسف‌پور ادامه داد: چیزی که بنده پیگیر هستم این است که اگر افرادی که می‌خواهند از جنگل خارج شوند حاضر شوند تعهد دهند که زمین‌های خود را به‌صورت نقدی یا وکالتی نفروشند بتوانند در خارج از جنگل برای زندگی زمین بگیرند.
وی درباره آخرین وضعیت جنگل‌نشینان  خارج شده از جنگل در شهرستان ماسال و مشکل عدم واگذاری زمین به آن‌ها گفت: اگر این افراد به‌صورت موردی مراجعه کنند ما مشکل آن‌ها را حل خواهیم کرد البته به این شرط که این افراد تعهد دهند که زمین‌ها را نفروشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان درباره انتقادات بخشدار اطاقور لنگرود از عدم واگذاری طرح هادی روستاها اظهار کرد: طرح هادی زمانی قانونی است که بحث تغییر و تحول در آن انجام شود. یعنی ادارات نمی‌توانند به صرف اینکه یک روستایی طرح هادی دارد و توسط بنیاد مسکن این طرح تهیه شده است اقدام به ساخت‌وساز کنند بلکه اول باید بحث تغییر و تحول در آن‌ها انجام شود چون زمین به نام منابع طبیعی است.
وی تأکید کرد: برابر آخرین بخش‌نامه شورای حفظ بیت‌المال، به تمام بخشداری‌ها اعلام شده است بدون هماهنگی منابع طبیعی مجاز به صدور پروانه برای ساختمان نیستند.
یوسف‌پور با بیان اینکه در طرح‌های هادی مسائل فنی رعایت نشده است و اراضی ملی با مناطق مسکونی همپوشانی دارد درحالی‌که این زمین‌ها باید توسط منابع طبیعی ممیزی شوند. طرح‌های هادی که در جوار شهرها هستند و هیچ‌گونه همپوشانی ندارند بحث جدایی دارند اما طرح‌های هادی دارای اراضی ملی باید با هماهنگی منابع طبیعی تهیه شوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان افزود: هر منطقه‌ی دارای طرح هادی را باید بنیاد مسکن از منابع طبیعی استعلام کند و وقتی منابع طبیعی تأیید کرد تغییر و تحول انجام می‌شود و از آن زمان بخشداری و دهیاری بدون استعلام از منابع طبیعی می‌تواند پروانه صادر کند.
وی در پایان گفت: پس‌ازآنکه بنیاد مسکن بحث تغییر و تحول را انجام داد دیگر هماهنگی‌ها و مجوزها برای صدور پروانه تنها با بنیاد مسکن خواهد بود.