یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ , 24 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۹۶
ساعت انتشار : ۶:۰۰ ب.ظ
چاپ مطلب
در مصاحبه مایک پمپئو با BBC مطرح شد؛

رئیس سازمان CIA: «می‌خواستم به قاسم سلیمانی بگویم که منافع آمریکا را نابود نکند!»/ سردار سلیمانی اصلا نامه را باز هم نکرد

«مایک پمپئو» که یک سال پیش در این پست منصوب شده، درباره نامه‌ای که برای سرلشگر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران نوشت، در مصاحبه با BBC گفته است: «من می خواستم پیام روشنی به قاسم سلیمانی بفرستم که آمریکا، غرب، بریتانیا و دیگران در این منطقه دارای منافعی هستند و باید متوجه باشد که حمله به این منافع با مقابله به مثل روبرو خواهد شد. این که ایرانی ها بخواهند به منافع آمریکا ضربه بزنند برای ما تحمل کردنی نیست.»

به گزارش ماسال نیوز؛ به نقل از رجانیوز: ماجرای نامه‌ی رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا به سردار قاسم سلیمانی، چند ماه پیش بود که بسیار سروصدا کرد؛ تا جایی که رسانه‌های خبری جهان از آن به عنوان یک آبروریزی بزرگ برای ایالات متحده نام بردند.

به گزارش رجانیوز، «مایک پمپئو» که یک سال پیش در این پست منصوب شده، درباره نامه‌ای که برای سرلشگر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران نوشت، در مصاحبه با BBC گفته است: «من می خواستم پیام روشنی به قاسم سلیمانی بفرستم که آمریکا، غرب، بریتانیا و دیگران در این منطقه دارای منافعی هستند و باید متوجه باشد که حمله به این منافع با مقابله به مثل روبرو خواهد شد. این که ایرانی ها بخواهند به منافع آمریکا ضربه بزنند برای ما تحمل کردنی نیست.»
اما علت اصلی این نگرانیِ رئیس سازمان CIA در زمانی که مشخص شده داعش نفس‌های پایانی را می‌کشد و نیروهای بسیج مردمی عراق و سوریه هم تاکنون درگیری با نیروهای نظامی آمریکا نداشته‌اند، چه بوده است؟
پاسخ را باید در برنامه‌ریزی جدید کاخ سفید برای مدیریت داعشی‌ها و طیف‌های دیگر تکفیری نظیر جبهه النصره و ارتش آزاد دانست. با پایان یافتن حکومت سرزمینی تروریست‌ها در سوریه و عراق، تعیین تکلیف نیروهای این گروه‌ها تبدیل به یکی از دغدغه‌های جدی واشنگتن شده است.
اهمیت این مساله برای آمریکایی‌ها از آنجا ناشی می‌شود که ناکامی تکفیری‌ها در ضربه به جبهه مقاومت در دو کشور مهم منطقه – یعنی عراق و سوریه – علاوه بر برهم زدن سناریوی آمریکا برای ایجاد رخنه در محور مقاومت به مرکزیت ایران، نوعی سرگردانی و پراکندگی را در میان این تروریست‌ها ایجاد کرده که با توجه به نگاه راهبردی واشنگتن به آنان برای پیش بردن سیاست‌های خود در غرب آسیا، خطر جدی برای ایالات متحده به شمار می‌رود.
در همین راستا و پس از قطعی شدن نابودی داعش، نیروهای نظامی ائتلاف آمریکایی در سوریه و عراق، وظیفه اصلی خود را «سامان دادن به وضعیت تکفیری‌ها» و جمع‌آوری و مدیریت آنان تعریف کرده است؛ یعنی در این ایام، نیروهای نظامی آمریکا در حکم «بادیگارد» تکفیری‌ها فعالیت می‌کنند.
همین مساله است که باعث شد تا رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا به سرلشگر سلیمانی نامه بنویسد و تهاجم نیروهای مردمی به تروریست‌ها را – به دلیل اسکورت و همراهی با آنها – هم سنگ برخورد با نیروهای نظامی این کشور معرفی کند؛ تهدیدی که البته قاسم سلیمانی حتی حاضر به گشودن نامه‌ی آن هم نشد تا در نطفه خفه شود.
گفتنی است چند ماه پیش، رئیس دفتر مقام معظم رهبری با تاکید بر اینکه حرف جمهوری اسلامی در جهان رسا و بلند است، گفت: «همین اواخر زمانی که قاسم سلیمانی در بوکمال بود، رئیس سازمان سیا به وسیله یکی از رابطان خود در منطقه، نامه‌ای برای سردار سلیمانی فرستاد اما ایشان گفت «نامه تو را نمی‌گیرم و نمی خوانم و اصلا با این افراد صحبتی ندارم»؛ این‌ها چه کسانی هستند که با استکبار این‌گونه برخورد می‌کنند؟»
وی ادامه داد: امثال قاسم سلیمانی، محصول و تربیت‌شده انقلاب اسلامی هستند؛ اوست که به رهبری نامه می‌نویسد و می‌گوید «فرزند و سرباز شما، قاسم سلیمانی».