به گزارش ماسال نیوز، کشور ما در زمره اقلیمهای خشک و کم باران جهان قرار دارد. بنابراین باید به شدت از امنیت غذایی خود صیانت کنیم. به عنوان مثال گندم یکی از استراتژیک ترین کالاهای اساسی هر کشوری محسوب میشود که چندین سال است کشور ما در سودای خود کفایی این محصول به سر میبرد.
بنابراین شرط عقل ایجاب میکند که نهایت دقت را در استفاده از این محصول حیاتی و استراتژیک داشته باشیم. یکی از ایامی که ما گندم زیادی را هدر میدهیم ایام عید نوروز میباشد که از این محصول برای سبزههای سفره عید استفاده میکنیم.
با توجه به این که کشورمان دارای ۲۴ میلیون خانوار میباشد، اگر هر خانواده به طور میانگین ۲۰۰ گرم گندم برای کشت سبزه عید مصرف کند، حدود ۵ میلیون کیلو گندم برای این کار هدر میرود که برابر است با تهیه ۲ روز نان کشور یا مصرف نان ۱۱ هزار ایرانی در یک سال.
البته محصولاتی مانند کشت مرکبات به عنوان جایگزین معرفی شدهاند که به علت دیر جوانه زدن و در دسترس نبودن دارای مزیت نمیباشد. بنابراین باید محصولی جایگزین گندم شود که هم در دسترس باشد و هم در زمان کمی جوانه بزند و رشد سریعی داشته باشد.
ما برای مقابله با این همه هدر رفت گندم، محصول جایگزین مناسبتری را پیشنهاد میدهیم. پیشنهاد ما گوجه فرنگی است. هر گوجه در دل خود بیش از ۳۰ دانه دارد که با جدا کردن دانههای ۲ یا ۳ عددگوجه و کشت آنها در گلدان و آب دادن روزانه به دانهها بعد از ۱۰ روز میتوانید صاحب گلدانی مانند عکس زیر شوید.
حال از این گلدان میتوانید به عنوان سبزه در سفره عید خود استفاده کنید و همه با هم از اینکه در یک حرکت دست جمعی مانع از هدر رفت مصرف دو روز گندم کشور شدیم خوشحال باشیم و روز آشتی با طبیعت را با کشت این گوجهها در باغچه هامان واقعاً به روز آشتی با طبیعت تبدیل کنیم و حتی در دو ماه آینده بتوانیم از محصولات این بوتههای گوجه استفاده کنیم و لذت ببریم.
دست اگر آن دست دیروزین ما باشد که هست
باز هم گندم برون می آرد از کاهی که نیست.
سید سجاد پادام